היה לי אוטו שלי כשגרתי בארה"ב ככה שבאמת אין לי מושג על שכירה או ליסינג.
אבל לגבי מה ולמה - עשיתי את route 66, חביב ככה אם אתה אוהב לנהוג ובקטע של נוסטלגיה\אמריקאנה, אבל לא הייתי עושה את כולו, בטח שלא עם הטיול שלך הוא של חודשיים, יש שם המון המון קטעים סופר מתים. גרייסלנד זה די ביזבוז זמן.
לגבי מה הכן, השאלה היא עוד פעם מה מעניין אותך, ערים? טבע? חיי לילה? ספורט? לטעמי האישי הדרך הכי טובה לעשות טיול כזה הוא לשלב בין ערים לבין טבע, אני אזרוק לך פה כמה רעיונות כלליים פה, סתם מה שבא בראש - שווה מאד לעשות את החוף המערבי, מוונקובר, עד LA (או לפחות עד סן פרנסיסקו), מדובר באזור מדהים ביופיו (לפחות עד שמתקרבים ללוס אנג'לס), והערים המרכזיות בדרך - סיאטל, פורטלנד, סן פרנינסקו, לוס אנג'לס, כולן שוות עצירה של כמה ימים (פורטלנד אגב הכי פחות מכולן, אבל עדיין עיר בסבבה). כמה מהפארקים הכי יפים בעולם נמצאים באזור, ובהחלט שווה לטייל בהם כמה ימים, נזכיר בשם את - Rainer Olympic national forest Crater lake Yosemite
ויש עוד מלא.
מעבר לזה, עוד פארקים שמאד שווה להיות בהם - Yellowstone Glacier Grand Teton Zion Bryce Grand canyon
ויש עוד מלא מלא, אם טבע ממש ממש מעניין אותך, יכול להיות שווה לעשות נסיעה ממונטנה דרומה דרך וואיומינג, קולרדו, יוטה ולאריזונה, יש שם המון נופים מדהימים, הבעיה שאתה תיסע הרבה דרך מקומות די נידחים. לפחות בקולרדו גראס חוקי, אז זה יעזור להעביר את הבאסה בסבבה.
לגבי הדרום, לא הייתי טורח ללכת לדרום העמוק ממש (מקומות כמו אלבמה או מיסיסיפי) באמת אין מה לעשות שם, אם אתה באמת רוצה בשביל החוויה, אז עדיף, מדינות כמו קנטקי (שלפחות יש להם ברבון טוב) או צפון קרולניה (שהיא די יפה, לפחות בסטנדרטים של החוף המזרחי ויש שם אוכל טוב). לגבי מקומות שהם בדרום אבל רק בתיאוריה, יש בפלורידה אזורים יפים, ויש להם אחלה חופים בדרום, ניו אורלינס היא עיר נהדרת, וגם אוסטין מומלצת, אבל עוד פעם, אלו ערים שהן בדרום רק בתיאוריה.
מעבר לזה, שיקאגו שווה (מאד!) ביקור, ושווה ללכת לכמה אירועי ספורט, אבל זה תלוי בתאריכים שאתה תהיה שם. ואפרופו תאריכים, דבר ראשון תחליט על עונה, בגדול עדיף בקיץ לרוב המקומות.
נ.ב. אני מנחש שזה יסבך לך את הטיול, אבל אם מסתדר לך אלסקה אז היא מומלצת ממש ממש בחום, יש מצב שזה המקום הכי יפה בעולם שהייתי בו (אבל אל תחשוב על ללכת לשם לא בקיץ).
|