teknoboy כתב:
20 כתב:
גיא האדום כתב:
בתשדיר החדש של בוז'י נאמר שהוא "מבין את המנטליות של הערבים". אפשר את זה ביותר גזעני? ליברמן לא היה יכול לאמר את זה יותר טוב.
(מעבר לזה יש שם גם דיבורים על כך שהוא ראה "ערבים" מעבר לכוונת, מה שיצחיק כל אחד שמכיר את 8200).
זה בסדר גמור.
מי שרוצה שמאל "טהור" שיצביע מרצ או לרשימה הערבית.
מי שרוצה לנצח שידבר את השפה של הציונות מאז ומעולם. שיזכיר שידלין השמיד כורים גרעיניים, בזמן שביבי מצייר ציורים באו"ם.
לא אהבתי את הרמיזה שלך כאילו הציונות מאז ומעולם התייחסה לערבים באופן גזעני וכאילו אין לציונות ברירה אלא לראות בערבים אוייב ועל כן אין שום סיכוי לשלום או לחיים נורמליים במדינת ישראל.
ממש פוסט ציונות מה שאתה עושה פה. אותך לאופטימי.
קודם כל, מה זה "ערבים"? אתה רומז שאין הבדל בין פלסטינים, מצרים ועירקים? או שאין עם פלסטיני? אותך לאופטימי.
אחר כך, תחזור לספרי ההיסטוריה.
את היחס של הציונות לערבים אפשר לתמצת במערכון המופלא הבא, בין 1.43 ל-2.30
https://www.youtube.com/watch?v=KMypN0paJoA סבא וסבתא שלי באו חדורי אידיאלים להקים פה חברת מופת שוויונית. ליהודים.
אני לא חושב שזו היתה גזענות, נוסח האפרטהייד או הדרום האמריקני או ה-KKK. הם באמת לא ממש ראו אותם, ומנקודת המבט שלהם זה מובן לגמרי.
הציונות, ובוודאי מפלגת העבודה, היתה מיליטריסטית להפליא ולהחריד, מימי המשטר הצבאי על ערביי ישראל, דרך "נאצר מחכה לרבין" ועד "לשבור להם את הידיים והרגליים".
זה לגיטימי לגמרי. כל עוד יש שישה מיליון פליטים שהם, ומנהיגיהם, רואים את ביתם בתוך גבולות 67. אם הראייה הזו תתממש אז החזון הציוני שמבוטא במגילת העצמאות של מדינה דמוקרטית לעם היהודי יחדל מלהתקיים.
אני יכול לראות בכל אחד משכני הפלסטינים אדם, עם רצונות, תקוות, שאיפות, חלומות ואכזבות. ובה-בעת אני מבין שחלום זכות השיבה שחלק גדול, מאוד גדול, מהם מחזיקים בו, לא יכול לחיות ביחד עם החלום שלי.
אני מאוד מקווה שיהיה שלום. אבל אני לא יכול לעצום עיניים, דבר שהשמאל התמחה בו ב-20 השנים האחרונות. יש לא מעט גורמים בחברה הפלסטינית, ולא מעט גורמים בעולם הערבי, שישמחו מאוד אם ישראל תיעלם יום אחד. ויש גם די הרבה שמוכנים לפעול אקטיבית להגשמת המטרה הזו.
חיים נורמליים? אני חושש שיש סיכוי אפסי. באנו לשכונה קשה. רצוי שנסתכל למציאות בעיניים. חלומות על זאבים וכבשים, חרבות ואתים, הם חלומות יפים. אבל הם לא יכולים לשמש כמצפן למדינה שואפת חיים.
את הדעה שלי לגבי מה צריך לעשות כבר בהינתן כל זה כתבתי כאן כמה וכמה פעמים.