וואו! קשה להאמין שהחתמנו שחקן בקליבר הזה. שחקן שנבחר בעונה שעברה לחמישייה הראשונה ביורוקאפ, הוביל את ניז'ני לחצי גמר, סיים כסגן מלך הריבאונדים של המפעל. אחד הזרים הכי אהובים על אוהדי ירושלים וחלקם גם העדיפו אותו על דונטה סמית'. יש קצת סימני שאלה לגבי הכושר שלו כי הוא לא ממש שיחק העונה אבל אם הוא מגיע לכושר של העונה שעברה זה חיזוק עצום.
לגבי הזר החמישי, אני חייב לפרגן לעצמי ולהגיד ש
הערכתי מה הולך לקרות כשקטש אמר בחמישיות שמיימון לא ישוחרר אבל גם הזכיר את פאלמר (שחקן באותה עמדה כמו תומפסון). יש מצב שקטש מראש העדיף להביא את הסטרץ'-4 ולהשאיר את מיימון כזר חמישי מאשר להביא שחקן לעמדות 4-5 ולשחרר את מיימון (כי אז אין לו ממש מקום בסגל). יש יתרונות להחזיק חמישה זרים בסגל, בעיקר רשת ביטחון שאם אחרי סגירת חלון ההעברות נפצע לך זר אז לא הלכה לך העונה ויש לך תחליף ראוי. זה נותן גם עוד שחקן שנשאר חלק מהאימונים ומהמרקם הקבוצתי ולמרות שלא רואים את זה ב-40 דקות בשבוע על המגרש זה גם חשוב. אני מאמין שמיימון יישאר בתור זר חמישי ויירשם רק במקרים של פציעה או מקרה ממש יוצא דופן.
אין סיכוי שקטש יוותר על אובאנון עם או בלי תומפסון ובצדק. לא כשחקן שהופך להיות זר רביעי של 20 דקות במשחק ובטח לא כזר חמישי שלא נרשם. גם כשהוא לא טוב אין לנו שום תחליף לקליעה שלו מבחוץ, ולא סתם הוא משחק אצלנו 36 דקות למשחק כולל למעלה מ-40 בשני המשחקים האחרונים - לא ירד מהמגרש נגד מכבי ו-42 דקות כולל הארכה נגד אשדוד. הוא מן הסתם ישחק פחות דקות (יש מצב שהוא היה צריך קצת לשחק פחות גם עד כה), נטו בגלל החוק הרוסי עכשיו כשיהיה לנו זר של 30 דקות ולא אחד של גג 17-18 דקות במשחק. יש מצב שזה יוריד את הדקות של מתן בעמדה 4 וזה דבר חיובי.
לגבי חמישיות, ברגע שיש לנו ארבעה זרים שמשחקים על 4 עמדות ולא על 3 זה נותן לנו הרבה אפשרויות גיוון, וקטש אוהב לגוון בחמישיות כשיש לו אופציה לכך. אפשר להחליף את אובאנון בתומפסון ואז ההצבה של מתן הופכת ליותר סבירה, אפשר גם לעלות עם סקוורר ותומפסון במקום אובאנון ומתן.
אני לא חושב שציוות של יהונתן/תומפסון לכמה דקות הוא כזה בעייתי. סך הכל שיחקנו בעונה שעברה קו קדמי של יהונתן והארפר כל רגע שאוונס היה על הספסל, משהו כמו 12-13 דקות במשחק שזה המון, והארפר שחקן יותר רך וריבאונדר הרבה פחות טוב. צריך גם לקחת בחשבון שנתקלנו הרבה פעמיים העונה בבעיה שאין לנו מי שישמור על פורוורדים אתלטיים כמו דומיניק מגווייר, דונטה סמית', דווין סמית'. בהיבט הזה פורוורד כמו תומפסון יכול לעזור לנו גם הגנתית יותר מאשר מיימון. יש שתי בעיות עיקריות:
1. התלות עכשיו בגייטס הופכת להיות עצומה. אם היה לנו שחקן אפילו פחות מוכשר ממנו, אבל יציב ואחראי שאפשר לדעת שמקבלים ממנו ב-33, 34 דקות 14-15 נקודות ו-8 ריבאונד, כמו יוטר, וואט, דיימון סימפסון, מרכוס דאב אז הייתי הרבה יותר רגוע. כרגע אנחנו תלויים לגמרי בחסדיו של שחקן מאוד בעייתי שכל בעיית עבירות או יום שהוא לא מגיע אליו מנטלית יכולה להכניס אותנו לבור גדול.
2. צריך לראות מה קורה עם הפציעה של יהונתן שלא שיחק אתמול (אותה פציעה ביד מהשבוע לפני הרצליה). מקווה שהוא יצא מזה.