לירון האדום כתב:
בניגוד לכדורסל, הכדורגל תחרותי יותר, מושך קהל יותר מהכדורסל,
הכסף בו והתקציבים גדולים יותר.
בכדורגל הפועל צריכה כל שנה להיאבק על כל התארים ולחזור למעמדה באירופה.
בכדורסל זה אפילו לא דומה.
אין שום סיכוי שקבוצה שתנוהל ע״י האוהדים תוכל להיות קבוצת צמרת לאורך שנים.
אם בא לנו להיות הפועל פ״ת/כפ״ס אז אחלה אבל אני לא מעוניין בזה
אני לא אשקר ואגיד שאני לא רוצה שיגיע אלינו מישהו עשיר שיפתח את הכיס ויזרים לנו מליונים.
אבל יכול להיות שצריך לפתוח את הראש מעבר לקונספט הקבוע שבו גורל המועדון תלוי בבנאדם אחד ששורף עשרות עד מאות מליונים על קבוצות בישראל, עד שהוא עוזב מכל סיבה שהיא [פושט את הרגל (שגב) מתאבד(שפירא) מפסיד בבחירות לראשות העיר ומחסל את העסקים בישראל (ארקדי), משחק לאחרים בכסף עד שהוא נגמר (רמון), משחקים לו בכסף עד שנמאס לו (סגול, זאבי) משחק לעצמו בכסף מבלי שיש לו מושג (לוני) יורד מהפסים ונעלם בים (גומא) גונב כסף עד שהאוהדים מעיפים אותו (...) וכו' וכו'] היה לנו כבר הכל.
אני מבין שכולם מפחדים כרגע ממה שקורה במכבי אבל אני לא רואה שם הבדל גדול מהקודמים- קנדי חמוד ששכנעו אותו לשרוף מליונים על "כוכבים" מקומיים שרובם שיחקו אצלנו בגילאים צעירים יותר ועם שכר נמוך יותר ואני מאמין שלא רחוק היום שגם הוא יבין שעובדים עליו ויוריד את הרגל מהגז.
על הנייר, אני לא פוסל הצלחה של מודל שבו הנהלת המועדון תורכב מאוהדים בעלי הכשרה כלכלית ומקצועית מתאימה ויהיה לה גב כלכלי מספונסרים (יכול מאוד להיות שיש אנשים שלא רוצים לקחת על עצמם קבוצת כדורגל אבל ירצו לתת כסף על בסיס קבוע אם הם יידעו שיש גוף מסודר שמנהל).
יחד עם הכסף הזה, הכסף מהטוטו והכנסות מכרטיסים אפשר להרים תקציב מספיק גבוה לליגה פח הזו.
זה כמובן תאורטי ולא כל כך פשוט לביצוע ואני לא בטוח שהעמותה הקיימת מסוגלת בכלל לעשות דבר כזה ובראש ובראשונה להעיף את כל הגורמים המסרטנים שנמצאים אצלנו, אבל ברמת העיקרון אני כן מאמין שזה יכול לעבוד.