Berger כתב:
הפועל כתב:
כן כן ברור. כלומר עד הרגע הבא שנהפוך את עצמנו לסמרטוט ריצפה כמובן.
תכלס בואו נקצר תהליכים. אפשר פשוט להציע למיץ' גולדהאר שיקנה אותנו. בשביל 25 מיליון שקל הוא מקבל קבוצת בת איכותית, עם מגרש אימונים משלה, בליגת העל, שיש לה עדיין ניקוד באירופה כך שתוכל לטפח שחקנים גם שם. כולנו נפסיק לקבל רדיוסים וקנות על בלגנים איתנו
כל הצדדים ירוויחו. במקום להאיבק בתחתית, יהיה לנו כסף ונוכל להיאבק באירופה. סופסוף יהיה בעלים יציב. נסגור את החובות, יהיה לנו את הסגל השני בטיבו בישראל. וגם תכלס יעשה לנו טוב להפסיק להתעסק כל הזמן רק בשליליות הזאת של היריבות עם מכבי. זה כ"כ 2010. די חלאס, הגיע הזמן להתקדם
אני נאלץ לא להסכים איתך לחלוטין ולא מובנת לי הציניות הזאת.
אי אפשר להיות נגד השאלות ממכבי אבל מרגע שכבר התבצעה עסקה ועוד כשאנחנו במצב קטסטרופה, אז להעדיף הישארות בליגה על הפגנת שרירים נגד השחקן המושאל(שאין לו חלק בעסקה כמעט והוא לא אשם במצב שנוצר. הוא גם לא איזה סמל של מכבי)?
למה חייבת להיות פעם הבאה? מי שאחראי על העסקה כבר לא אמור להיות איתנו ולא הוא ייקבע אני מקווה את התנהלות הקבוצה בקיץ ובנייתה המקצועית לקראת השנה הבאה.
למה חייבת? אולי כי בהסכם עם מכבי אנחנו אמורים לקבל מהם עוד מושאלים שנה הבאה?
אולי כי כמו כל דבר בחיים, כשאתה מקבל משהו פעם אחת בשתיקה אז אתה מגדיל בעשרות מונים את הסיכוי שהוא יקרה שוב?
בואו נדמיין מצב היפתוטי שלא יעלה על הדעת - הפועל נשארת שוב בבעיות כלכליות גם בשנים הבאות. אני יודע - קשה להאמין. אבל בכ"ז, בואו נדמיין זאת כולנו ביחד.
ומכבי מציעה לנו שוב להשאיל שחקנים. מה יחשוב יו"ר הפועל ת"א באותה תקופה? כנראהשהוא יהיה אדם יציב, איכותי ועם עמוד שדרה. אבל בואו נדמיים כולנו ביחד מצב היפתוטי שהוא מנהל גרוע חסר אישים וחסר מושג. אני יודע - קשה לדמיין. אבל בכ"ז בואו נפעיל את הדמיון הקולקטיבי המפותח שלנו וננסה לחשוב מה יהיה במצב הזה. האם יגיד לא או כן?
למה בעצם שיגיד לא? הרי בפעם הקודמת שעשו את זה, למרבית הקהל לא היתה בעיה.
וזה עוד רק לגבי שחקנים מושאלים. נניח שיציעו לו למכור שעות אימון בחודורוב בשביל קבוצות של מכבי. למה לא בעצם? אנחנו במצב קשה לא?
לכל מה שאנחנו עושים יש השלכות לעתיד. יש סיבה שאין שחקנים ערבים בביתר - הקהל של ביתר אולי מורכב מחבורת חלאות גזעניות. אבל הם לא מפגרים לחלוטין. הם ידעו שצריך להבהיר להנהלה שהביאה את המוסלמים, ולכל ההנהלות העתידיות, מה ההשלכות של הצעד הזה. והמסר עבר היטב. loud and clear כמו שאומרים. כי כולם מפחדים מהתגובה של הקהל. ואחרי הפעם היחידה שניסו להביא מוסלמי, כולם יודעים איך זה נגמר. ותהיה בטוח שיקח עוד הרבה זמן עד שינסו שוב.
אז אנחנו היום במקום למתוח קו אדום ולהבהיר מה שחשוב לנו - לא להפוך בשום צורה, לא זמנית, לא בקצת, לא בכאילו, לא חלקית ולא ברמז - לקבוצת בת של מכבי, שתקנו.
להתראות הפועל ת"א וכבוד עצמי, שלום הפועל חיפה והפועל פ"ת וסמרטוטי רצפה. זה מה שאנחנו הופכים את עצמנו בכל רגע שאנחנו מוכנים לקבל מושאלים של מכבי בשביל להגדיל בפסיק אחוז את סיכויינו להישאר בליגה, ובקמום להתפוצץ אומרים - בעצם למה לא?
ותסלח לי שאני לא מצליח שלא להיות ציני ומריר ביום שבו הרגע המשפיל ביותר בתולדות המועדון (מלבד ירידת הליגה) מתגשם מול עיניי ועובר בשתיקה ומחיאות כפיים על ידי מרבית הקהל.
אני גם לא חושב שצריך לעודד אותו במיוחד כי בסופו של דבר גם לי נצבט קצת הלב מהסיטואציה ההזויה הזאת שהוא משחק אצלנו כדי להרשים את מכבי.
אני אישית במחשבה שלי מראש חששתי שנגיע למצב מקצועי כ"כ ירוד ולמכתחילה התסכלתי כל מחזור למטה ולא למעלה. החשש הכי גדול שלי הוא מירידת ליגה.
ההשפלה בעצם זה שבן רייכרט משחק אצלנו קטנה לדעתי מזו שבירידת ליגה. ייצחקו עלינו בין כה וכה, אם ניתן לו לשחק וגם אם לא,זה לא משנה,הלוואי ונגיע לחוף מבטחים מוקדם מהצפוי ואז נוכל לתת לכל שחקני בית הלא מוצלחים שלנו לנסות להשתפר ואת השחקנים של מכבי לשלוח ליציע..
עד אז, אני מעדיף, ולא ברצון רב, להישאר ליגה עם בן רייכרט מאשר לרדת ליגה ולא לתת לו דקות. אני באמת חושב שאפשר מצד אחד להיות בעד הישארות בליגה העונה גם על חשבון חלק מהכבוד העצמי של המועדון ועדיין לפעול בכל תוקף כדי שאף אחד לא יחשוב שזה לגיטימי להמשיך בעסקאות מהסוג הזה.
אני מבין את ההשפלה והחשש שזה יהפוך לריטואל בכל שנה שנהיה קבוצה חלשה ובפרט לגבי שנה הבאה שכבר יש לנו איזשהו הסכם מול מכבי לגבי המשך ההשאלות.
אם יירכשו אותנו לא יהיה צורך בזה בכל מקרה, ואם לא יירכשו אז אני מקווה שהעמותה תמנע את המשך ביצוע העסקה.