MANDALA כתב:
טקנו, התבלבלתי. כשהיו כ"כ הרבה קולות שהתנגדו לאוחנה זה גזענות, אבל בעצם הוא רק 'מזרחי מחמד' ולכן זה טוב להתנגד לשריון ?
אגב, הייתי מצפה מאדם מכובד כמוך שתתקן את עצמך כשכבר כתבו פה שהיו שני ח"כ שהיו ראשי המפלגה שהיו מזרחים (שאקי והרב יצחק כהן).
teknoboy כתב:
MANDALA כתב:
קראתי כבר לפני זה בפייסבוק את הקשקוש של פרסיקו.
רק אני לא מבין מה הבעיה העקרונית עם מה שרוסו כתב במאמר בעולם קטן.
האם אין כמות גדולה של מזרחים שרואה ערך מסוים בלאומיות ומסורת (ובקונסטלציה מסוימת הם יכולים לחבור לבית היהודי במקום לליכוד) ?
האם יש בעיה להסתכל על כדורגל כבידור כדבר נחות ?
האם לא נראה לך בעייתי לקטלג אנשים לקטגוריות כמו "מזרחי" ולהקיש משם את כל שאר התכונות, הרצונות, הזהויות והערכים שלהם?
לא אמרתי שבגלל שהם מזרחים הם גם רואים ערך בלאומיות ומסורתיות, אלא שיש ציבור גדול כזה שכן יש לו את הנתונים האלה. ולציבור הזה בנט פנה.
היו עוד אנשים "ממוצא מזרחי" מלבד אלה שציינת, כמו שכבר ציינו פה קודם.
אני מודה לכל המאירים, המעירים והמבהירים.
רגוע יותר?
לגבי הנקודה שהעלית: לא אישית ממש לא אכפת מי המועמדים של המפד"ל, לא מפריע לי אם תהיה להם רשימה לבנה לגמרי, ולא אכפת לי אם יהיו להם עשרי מזרחיי מחמד.
אני רק לא מבין למה אני (או כל אחד אחר) לא יכול לחשוב שגם רשימה לבנה זה בעייתי וגם מזרחי מחמד זה בעייתי.
מהשאלה שלך עולה כאילו בפני המפד"ל עומדות רק שתי אפשרויות - או להציע רשימה לבנה לגמרי או לשים מזרחי מחמד, ואתה שואל איך זה שאף אחת משתי האפשרויות היחידה לא טובה לי.
האמת היא שיש עוד אפשרות, והיא שהמפלגה בכלל לא תתעסק עם בחירת מועמדים על יסוד דעות קדומות וסטריאוטיפים אתניים.
אבל חייבים להודות שבמקרה של המפד"ל זאת עלולה להיות בעיה, שהרי כל המהות של המפלגה הזאת עומדת על יסודות אלה ממש.
בקיצור: יש הרבה דרכים להתמודד עם הנושא של המתח בין קבוצות אתניות. בינתיים המפד"ל מנסה (כביכול, לצורך הדיון, בפועל הם נסוגו מכל העסק) לבחור בין שתיים מהדרכים היותר גרועות.