תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 19 יוני 2025, 12:08

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 86 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: אלי אוחנה בוא לפה...
הודעהפורסם: 31 ינואר 2015, 13:53 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
לא תתפוס אותי כתב:
teknoboy כתב:
לא תתפוס אותי כתב:
אתה בטוח שזה רע להודות שחסר ייצוג למגזר מסוים וכדאי להביא מישהו מהמגזר הזה?

מזרחי מחמד* זה לא דבר טוב במיוחד, בוא נגיד ככה, בטח ובטח מבחינת המזרחים.

*באנגלית יש (בשינויים המתבקשים) ביטוי יותר יפה וקולע, נטול קונוטציה של עלבון: token black.

אבל האמירה שלה לא הייתה על מזרחי מחמד- הם חשבו שחשוב להביא מזרחי. הבעיה היא לא שהם החליטו להביא מזרחי, הבעיה היא שהם בחרו את אוחנה.

לדעתי הבחירה באוחנה היא לא הסיפור, אלא דווקא כן הסיפור של "מזרחי מחמד".
יש בבית היהודי ח"כים ממוצא מזרחי (שקד, שטבון ואחרים) אבל ההבדל הוא שאת אוחנה הביאו לא על תקן של מישהו שעשה או על תקן מישהו שראוי להיות מחוקק, אלא על תקן של מזרחי מחמד (כלומר אדם שמזוהה כמזרחי, שהמזרחים אוהבים ושלכן הם יצביעו למפלגה בה הוא רץ - וכאמור עצם ההנחה שאפשר להתייחס למזרחים כאל גוש שכל מה שמעניין אותו זה היכולת להזדהות ברמה אישית עם פיגורה כאת או אחרת, יש בה מן הבעייתיות).

אבל החלטתי שמי שרוצה לחשוב שהמפד"ל אוהבת מרוקאים, אני לא אפריע לו. שיהיה. =]

*שטבון פרש מהבית היהודי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 ינואר 2015, 14:27 
סמל אישי של המשתמש
"חיית מחמד" קיימת בלא מעט מפלגות.

אני מסכים עם טכנו שאלי אוחנה היה סוג של חיית מחמד בבית היהודי.
מאוד דומה לתפקידו של זוהיר בעלול ברשימה הציונית.
ובוודאי כמו דב חנין בחד"ש ובוודאי ברשימה הערבית החדשה.

החלטתי שמי שרוצה לחשוב שהמפלגה הערבית אוהבת יהודים, אני לא אפריע לו. שיהיה. =]

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 ינואר 2015, 14:36 
סמל אישי של המשתמש
אדום אופטימי כתב:

חבל מאוד שאנשים מתבטאים בתחומים שבהם אין להם מושג (למשל לגבי השותפות היהודית-ערבית בחד"ש), אבל למרבה המזל רוב הפורום כבר מודע לקשר הרופף בין הכתיבה שלך לבין המציאות.

מה שכן, סחטיין על הפסטיש. סוף סוף מישהו מפגין קצת תחכום ויצירתיות. :ROSE:

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 ינואר 2015, 15:08 
סמל אישי של המשתמש
אופטימי -
זוהיר בהלול, בניגוד לאוחנה, נבחר בפריימריז ולא שוריין ע"י יו"ר המפלגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 31 ינואר 2015, 16:08 
סמל אישי של המשתמש
כמעט נכון. יש שריון לערבי במפלגה, וניצח את ראלב מג'אדלה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 31 ינואר 2015, 16:45 
מזרחי זה שם קוד ל"עממי" וכל שאר הסטיגמות הנלוות לזה. זה, והמחשבה ש"מזרחים" אחרים יצביעו לאדם כזה, רק כי הוא כזה, זה העצוב פה.
איילת שקד ממש לא "מזרחית", גם הרצוג לא למרות שהוא חצי מצרי, גם סתיו שפיר לא למרות שהיא חצי עירקית, גם לא הנגבי שהוא חצי תימני.

מזרחי זה לא מוצא, זה סטריאוטיפ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 31 ינואר 2015, 17:23 
סמל אישי של המשתמש
בכלל, לא הבנתי את אלה שמנסים להסביר שזה לא גזענות אלא זה שבנט ניסה להצניח מזרחי סטריאוטיפי משיקולים פופוליסטיים.
בכל מקרה הם לא יוצאים מזה טוב.
כאילו, או שזאת מפלגה גזענית שהתנגדו שבנט יפיל עליהם מזרחי נטע זר.
או שבנט גזען שרצה לדחוף למפלגה נטע זר רק בגלל שהוא מזרחי...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 ינואר 2015, 18:13 
teknoboy כתב:
אדום אופטימי כתב:

חבל מאוד שאנשים מתבטאים בתחומים שבהם אין להם מושג (למשל לגבי השותפות היהודית-ערבית בחד"ש), אבל למרבה המזל רוב הפורום כבר מודע לקשר הרופף בין הכתיבה שלך לבין המציאות.

לא יודע לגבי חד"ש, אבל כשאני מסתכל על המועמדים של הרשימה הערבית המאוחדת ורואה את חנין בתור היהודי היחיד במקום השמיני כשלפניו טיבי, זוהבי ולידו כמה מהתנועה האיסלמית, זה מאוד מרגיש כמו יהודי מחמד..... ( ובכלל מעלה אצלי תהיות לגבי השפיות של היהודים שעוד יצביעו עבורם)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 ינואר 2015, 18:14 
סמל אישי של המשתמש
ההתנגדות לצירוף של אוחנה היתה בעיקר בגלל ההתבטאויות שלו בעד ההתנתקות. זאת מפלגה שהבסיס של המצביעים שלה רואים בהתנקות כאסון הכי גדול שאי פעם קרה, ובגלל זה כשבאתר שפונה לאותו ציבור(סרוגים) נותנים בשיא צוק איתן כותרת "מגיע להם: 99.9% מתושבי נחל עוז תמכו בהתנתקות" או כשח"כ מהמפלגה שלהם אומר לתושבי עוטף עזה שמרגישים שהמדינה מפקירה את הבטחון שלהם "תמכתם בהתנתקות-אכתם אותה!", כל הביקורת שבאה היא מבחוץ. מבחינתם, לשריין אדם שהתבטא בעד ההתנתקות זה כמו לשריין במפלגת העבודה את חגי עמיר.
חוץ מזה, אנשים הרגישו, ובצדק, שמזלזלים באינטילגנציה שלהם, ושמנהיגי המפלגה רואים במזרחים קלישאה מסטנד אפ של נאור ציון.
גם הגזענות שלהם שיחקה כנראה תפקיד חשוב כאן, אבל אני חושב שזה התבטא בעיקר בזה ש"מזרחי המחמד" שלהם מלכתחילה היה אלי אוחנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 ינואר 2015, 18:17 
סמל אישי של המשתמש
pokara כתב:
teknoboy כתב:
אדום אופטימי כתב:

לא יודע לגבי חד"ש, אבל כשאני מסתכל על המועמדים של הרשימה הערבית המאוחדת ורואה את חנין בתור היהודי היחיד במקום השמיני כשלפניו טיבי, זוהבי ולידו כמה מהתנועה האיסלמית, זה מאוד מרגיש כמו יהודי מחמד..... ( ובכלל מעלה אצלי תהיות לגבי השפיות של היהודים שעוד יצביעו עבורם)

דוב חנין שובץ ברשימה המשותפת בהתאם למקומו הרשימת חד"ש כפי שבחרו מוסדות התנועה ובהתאם להסכם האיחוד בין הרשימות.
מה רצית? שישימו אותו מקום שני, כדי שאנשים ירגישו נוח להצביע להם? כי זאת בדיוק ההגדרה של "יהודי מחמד". מה לעשות שמתייחסים אליו כמו אל אדם מן השורה, בלי לבדוק למי אבא ואמא שלו מתפללים בבוקר?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 ינואר 2015, 18:23 
סמל אישי של המשתמש
בחד"ש עצמה מן הסתם חנין הוא סוג של יהודי ייצוגי, שדי ברור שלא מצדיק את עצמו מבחינת מנדטים. אבל זה קצת יותר מסובך ספציפית שם, למיטב הבנתי הם מראש עושים שם חלוקה מגזרית, כך שיהיה ייצוג לנוצרים מוסלמים וכו'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 ינואר 2015, 18:29 
teknoboy כתב:
pokara כתב:
teknoboy כתב:
אדום אופטימי כתב:

דוב חנין שובץ ברשימה המשותפת בהתאם למקומו הרשימת חד"ש כפי שבחרו מוסדות התנועה ובהתאם להסכם האיחוד בין הרשימות.
מה רצית? שישימו אותו מקום שני, כדי שאנשים ירגישו נוח להצביע להם? כי זאת בדיוק ההגדרה של "יהודי מחמד". מה לעשות שמתייחסים אליו כמו אל אדם מן השורה, בלי לבדוק למי אבא ואמא שלו מתפללים בבוקר?

לא רוצה כלום, רק מציין איך זה נראה מהצד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 ינואר 2015, 20:08 
סמל אישי של המשתמש
EISEN כתב:
אופטימי -

כמו שענו לך. הוא אכן ניבחר בפריימריס במפלגת העבודה כחלק מרשימת המחנה הציוני ,אבל למקום משוריין לנציג מגזרי. ומה זה נציג משוריין למגזר אם לא "חיית מחמד".
גם נציג לקיבוצים מושבים הוא "חיית מחמד" לטעמי.
לכן הוא "חיית מחמד " במפלגת העבודה כמו שדב חנין הוא חיית מחמד ברשימה הערבית האנטי ציונית ושותפתה של החמאס לדרך וכמו שזוהיר בעלול הוא "חיית מחמד" ברשימה הציונית על אף שהוא הגדיר שהוא ממש לא ציוני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 ינואר 2015, 20:12 
סמל אישי של המשתמש
ציטוט:
בחד"ש עצמה מן הסתם חנין הוא סוג של יהודי ייצוגי, שדי ברור שלא מצדיק את עצמו מבחינת מנדטים. אבל זה קצת יותר מסובך ספציפית שם, למיטב הבנתי הם מראש עושים שם חלוקה מגזרית, כך שיהיה ייצוג לנוצרים מוסלמים וכו'.

מדוייק.
חד"ש בנוייה מאוסף חיות מחמד . אפשר לפתוח ברשימה האנטי ציונית גן של "חיות מחמד". ;)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 ינואר 2015, 23:07 
טקנו, התבלבלתי. כשהיו כ"כ הרבה קולות שהתנגדו לאוחנה זה גזענות, אבל בעצם הוא רק 'מזרחי מחמד' ולכן זה טוב להתנגד לשריון ?
אגב, הייתי מצפה מאדם מכובד כמוך שתתקן את עצמך כשכבר כתבו פה שהיו שני ח"כ שהיו ראשי המפלגה שהיו מזרחים (שאקי והרב יצחק כהן).

teknoboy כתב:
MANDALA כתב:
קראתי כבר לפני זה בפייסבוק את הקשקוש של פרסיקו.

רק אני לא מבין מה הבעיה העקרונית עם מה שרוסו כתב במאמר בעולם קטן.
האם אין כמות גדולה של מזרחים שרואה ערך מסוים בלאומיות ומסורת (ובקונסטלציה מסוימת הם יכולים לחבור לבית היהודי במקום לליכוד) ?
האם יש בעיה להסתכל על כדורגל כבידור כדבר נחות ?

האם לא נראה לך בעייתי לקטלג אנשים לקטגוריות כמו "מזרחי" ולהקיש משם את כל שאר התכונות, הרצונות, הזהויות והערכים שלהם?

לא אמרתי שבגלל שהם מזרחים הם גם רואים ערך בלאומיות ומסורתיות, אלא שיש ציבור גדול כזה שכן יש לו את הנתונים האלה. ולציבור הזה בנט פנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 פברואר 2015, 13:35 
סמל אישי של המשתמש
MANDALA כתב:
טקנו, התבלבלתי. כשהיו כ"כ הרבה קולות שהתנגדו לאוחנה זה גזענות, אבל בעצם הוא רק 'מזרחי מחמד' ולכן זה טוב להתנגד לשריון ?
אגב, הייתי מצפה מאדם מכובד כמוך שתתקן את עצמך כשכבר כתבו פה שהיו שני ח"כ שהיו ראשי המפלגה שהיו מזרחים (שאקי והרב יצחק כהן).

teknoboy כתב:
MANDALA כתב:
קראתי כבר לפני זה בפייסבוק את הקשקוש של פרסיקו.

רק אני לא מבין מה הבעיה העקרונית עם מה שרוסו כתב במאמר בעולם קטן.
האם אין כמות גדולה של מזרחים שרואה ערך מסוים בלאומיות ומסורת (ובקונסטלציה מסוימת הם יכולים לחבור לבית היהודי במקום לליכוד) ?
האם יש בעיה להסתכל על כדורגל כבידור כדבר נחות ?

האם לא נראה לך בעייתי לקטלג אנשים לקטגוריות כמו "מזרחי" ולהקיש משם את כל שאר התכונות, הרצונות, הזהויות והערכים שלהם?

לא אמרתי שבגלל שהם מזרחים הם גם רואים ערך בלאומיות ומסורתיות, אלא שיש ציבור גדול כזה שכן יש לו את הנתונים האלה. ולציבור הזה בנט פנה.

היו עוד אנשים "ממוצא מזרחי" מלבד אלה שציינת, כמו שכבר ציינו פה קודם.
אני מודה לכל המאירים, המעירים והמבהירים.
רגוע יותר?

לגבי הנקודה שהעלית: לא אישית ממש לא אכפת מי המועמדים של המפד"ל, לא מפריע לי אם תהיה להם רשימה לבנה לגמרי, ולא אכפת לי אם יהיו להם עשרי מזרחיי מחמד.
אני רק לא מבין למה אני (או כל אחד אחר) לא יכול לחשוב שגם רשימה לבנה זה בעייתי וגם מזרחי מחמד זה בעייתי.
מהשאלה שלך עולה כאילו בפני המפד"ל עומדות רק שתי אפשרויות - או להציע רשימה לבנה לגמרי או לשים מזרחי מחמד, ואתה שואל איך זה שאף אחת משתי האפשרויות היחידה לא טובה לי.
האמת היא שיש עוד אפשרות, והיא שהמפלגה בכלל לא תתעסק עם בחירת מועמדים על יסוד דעות קדומות וסטריאוטיפים אתניים.
אבל חייבים להודות שבמקרה של המפד"ל זאת עלולה להיות בעיה, שהרי כל המהות של המפלגה הזאת עומדת על יסודות אלה ממש.

בקיצור: יש הרבה דרכים להתמודד עם הנושא של המתח בין קבוצות אתניות. בינתיים המפד"ל מנסה (כביכול, לצורך הדיון, בפועל הם נסוגו מכל העסק) לבחור בין שתיים מהדרכים היותר גרועות.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 פברואר 2015, 22:30 
סמל אישי של המשתמש
אדום אופטימי כתב:
EISEN כתב:
אופטימי -

כמו שענו לך. הוא אכן ניבחר בפריימריס במפלגת העבודה כחלק מרשימת המחנה הציוני ,אבל למקום משוריין לנציג מגזרי. ומה זה נציג משוריין למגזר אם לא "חיית מחמד".
גם נציג לקיבוצים מושבים הוא "חיית מחמד" לטעמי.
לכן הוא "חיית מחמד " במפלגת העבודה כמו שדב חנין הוא חיית מחמד ברשימה הערבית האנטי ציונית ושותפתה של החמאס לדרך וכמו שזוהיר בעלול הוא "חיית מחמד" ברשימה הציונית על אף שהוא הגדיר שהוא ממש לא ציוני.

נציג משוריין זה לא בהכרח חיית מחמד.
לכל נציג כזה של מגזר יש אפשרות להביא הישגים פרלמנטריים עבור המגזר שהוא מייצג.
הוא יכול להיות גם סתם עלה תאנה.
ימים יגידו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 פברואר 2015, 08:00 
סמל אישי של המשתמש
יקירי,
את הביטוי "חיית מחמד" לא הכנסתי אני לדיון.
מסכים איתך שעלה תאנה הוא ביטוי מתאים יותר לרוב המשוריינים במפלגות הציוניות וגם באנטי ציוניות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 02 פברואר 2015, 08:02 
שיריון במקור הוא לא עלה תאנה אלא אפלייה ייצוגית מתקנת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 פברואר 2015, 12:26 
סמל אישי של המשתמש
אדום אופטימי כתב:
יקירי,
את הביטוי "חיית מחמד" לא הכנסתי אני לדיון.
מסכים איתך שעלה תאנה הוא ביטוי מתאים יותר לרוב המשוריינים במפלגות הציוניות וגם באנטי ציוניות.

אתה לא הכנסת את המושג הזה לדיון כי הוא לא רלוונטי למה שדיברת עליו (דוב חנין בחד"ש).
אני הכנסתי אותו לדיון, כי זה בדיוק מתאים למה שאני דיברתי עליו (אלי אוחנה בבית היהודי).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 פברואר 2015, 20:00 
סמל אישי של המשתמש
הרי לא נשכנע אחד את השני.
לטעמי דב חנין ברשימה הערבית האנטי ציונית הוא פי 1000 יותר חיית מחמד מאשר היה יכול אוחנה להיות בבית היהודי אם לא היה פורש.
מותר לך לחשוב אחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 02 פברואר 2015, 20:30 
סמל אישי של המשתמש
אלי אוחנה היה הרבה יותר עלה תאנה בבית היהודי האנטי ציוני מאשר דב חנין בחד"ש ו/או ברשימה המשותפת, אבל לא פי 1000 כי כל דבר שמכפילים ב0 נשאר 0.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 פברואר 2015, 06:15 
למה אלי אוחנה עזב את הבית היהודי?
הוא פחד להוריד אותם ליגה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2015, 00:20 
חתול, למה אנטי ציוני ?

כמובן לכל אחד מותר שתהיה הגדרה משלו למילה ציוני, אך מעניין אותי למה אתה חושב כך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2015, 01:01 
סמל אישי של המשתמש
מן הסתם כל מי שנגד קיומה של מדינת לאום יהודית הוא בהגדרה אנטי ציוני.

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 04 פברואר 2015, 03:21 
סמל אישי של המשתמש
הייתי יכול לתת ציטוטים מהותיים של האנשים הכי מזוהים עם התנועה הציונית בנוגע למהות ואופי המדינה שהם שאפו להקים בישראל, ולהראות איך במפלגת הבית היהודי האנטי ציונית שוללים עקרונות אלו. הייתי יכול גם להראות איך במפלגת הבית היהודי האנטי ציונית סותרים חלק גדול מהעקרונות המוצגים במגילת העצמאות. אבל במקום לחפור על העבר, תשובה קצרה מההווה: המהות של ציונות, בגדול, היא הקמת בית יהודי בארץ ישראל. המהות של מפלגת "הבית היהודי" האנטי ציונית, בגדול, היא החרבת הבית היהודי בארץ ישראל לטובת מדינת יהודה וביאת המשיח בן נפטלי. מכיוון שהקמה והחברה של משהו הם הפכים, אם הקמה של משהו היא ציונות, החרבה שלו היא אנטי ציונות, ולכן מפלגת הבית היהודי האנטי ציוני היא אנטי ציונית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 86 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 8 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: