kobster כתב:
1. הסיפור עם המפעלות הוא בחזקת חשדות נטו שמעולם לא הוכחו ולדעתי גם מעולם לא יוכחו. זה חתיכת חור שחור שאם קורה בו משהו אז הוא מוסווה היטב, בכל זאת זה עסק שרץ כבר כמעט קרוב ל 20 שנה. האם יש קשר לכך שמני ויצמן ותאומים קרובים אחד לשני עוד מהתקופה שמני היה דובר ההסתדרות ולאחר מכן גם קיבל את התמיכה של המפלגה כשהוא רץ למועצה בנס ציונה ? יכול להיות שכן ויכול להיות שלא.
2. נצא מנקודת הנחה שאין כלום עם המפעלות אלא רק אנשים שפשוט לא יודעים לנהל. למה הם לא מוחלפים ? למה מני לא לוקח את הקבוצה בעצמו, ויש לו את היכולות הכלכליות בשביל זה ? למה הוא לא מטיס את כל מי שלקח את הכסף שלו וחירב אותו ומביא אנשים מקצועיים במקומם ? נראה לך סביר שככה הוא מתנהג בעסקים שלו,שיושב מנהל כמו חיים רמון ותוך שנתיים וחצי מביא קבוצה מאפס חובות לגרעון של 25 מיליון ?
3. סאני זו לא פיקציה אבל כמו שפואד כבר כתב באשכול ההזוי שלו, מפעלות היו מחוץ להסכם למרות שהם מובלטים במצגות לקונים פוטנציאלים ומהווים יתרון מרכזי למי שמחפש לתרום למועדון שמתעסק גם בחינוך ובתרומה לקהילה ולא רק בכדורגל. למה הם לא היו חלק מהסכם הרכישה ? את זה צריך לשאול את רמון.
4. רמון רוצה 40 מיליון על ה 50% שהוא יכול למכור. 11 מיליון שהם יתרת הסכום לטביב ועוד כמעט 30 מיליון של חובות (8 דיסקונט, 9 הלוואות בעלים, 2 אבטחה, 10-12 ערבויות שהן פער הכנסות-הוצאות בתקציב הנוכחי). ברור שזה סכום מופרז ומופרך ושקשה לראות מישהו נותן לו סכום כזה, מה גם שכל הלוואה ומקדמה נוספת רק מקטינה את הסיכוי שיגיע אחד כזה. אולי סאני היה מוכן לתת סכום כזה ואולי לא, העובדה היא שרמון הכריז בתחילת דרכו שהוא רק בעלים זמני עד שיגיע בעלים קבוע והוא עדיין פה.
תחליט אתה אם הוא/הם באמת מוכנים למכור.
כמו שכבר אמרתי לך, אני בכיוון שלך.
ועדיין, יש שאלות שצריכות להישאל גם מהכיוון השני.
1. קודם כל, על מה נפלה העסקה?
אני מניח שהסכום של ה 40 מיליון איכשהו עבר. תקן אותי אם אני מבין לא נכון, ה 50% הם בעצם 100%, כי אף אחד לא ידרוש כסף על ה 50% האחרים. אז בהנחה שעסקה נפלה על מפעלות החינוך, אתה מתאר מצב שסאני ישב, סיכם, כמעט חתם, ובסוף גילה שמפעלות החינוך בחוץ. לא מופרך לגמרי, אבל שמדובר באנשי עסקים כל כך מפולפלים, גם מעורר קצת תהיות. ואז היתה נפילה אחת של העסקה וביום של הדרבי, היתה
איזו התעוררות, הידיעה לגבי ה"שבת" שרמון העביר ושוב נפילה יום או יומיים אחרי זה. משהו לא מוסבר (הרי אני מניח שרמון לא ידע מה הולך לקרות בדרבי).
2. מה זה אומר לא רוצים למכור:
- רוצים למכור רק אם יחזירו להם את כל הכסף שהושקע? -
חוצפה, אבל לפחות שקוף - מוכנים למכור אבל בלי מפעלות החינוך (שעדיין לא הבנתי מה יהיה גורלן בפירוק).
חוצפה, לא שקוף ודרושה הבנה מה זה פאקינג מפעלות החינוך האלה. - לא רוצים למכור בשום מצב ובשום אופן
3. השאלה הכי גדולה,בשורה התחתונה, היא מה להגיד לאנשים שאתה רוצה להוציא למלחמה נגד רמון ומנהלי המועדון. לאוהדים, לקבלת גיבוי תקשורתי. אתה צריך להסביר לבוני, ליונתן כהן, לקופמנים, ולי וליושבי בלומפילד על מה אתה יוצא למלחמה כי אחרת הסיכוי שהיא תצליח הוא אפסי. כולם עייפים ומותשים. היתה כבר מלחמה אחת נגד טביב שאפילו היא קיבלה לגיטימציה חלקית מהתקשורת. אנחנו מצטיירים כאוהדים אלימים שעושים את המוות לכל המלאכים שבאים לשים כסף בקבוצה. סגול, טביב, חג'ג', רמון.
אני מרגיש שבכל מה שאומרים פה על לא לעשות מנויים, על איום בפירוק, נותנים מעט מאוד קרדיט לאנשים שהם מאוד מתוחכמים ביחס למה שמייחסים להם (כי אם יש פה אג'נדות נסתרות, אני מניח שהם טיפה יותר עמוקים וחשבו קצת יותר קדימה).
בסוף מדובר על כסף. את ההלוואות לבנקים מישהו צריך להחזיר. עד שלא יהיה רוכש, גם רבע מזה הם לא יוכלו להחזיר. הקומבינות מהמפעלות מכסות את המיליונים האלה? אולי.
אז גם אני כמוך שואל את עצמי אם הם רוצים למכור ויכול להיות שהרבה דברים לא מתיישבים לי עם תשובה חיובית, אבל גם למה שלא יירצו עוד לא ממש הבנתי עד הסוף. אני מזכיר לך, עם כל המיאוס והשיקוץ מהם, הם אוהדי הפועל.