מילפורד כתב:
אתם כמובן מסובבים את הכתוב ככה שאפשר לראות אותו רק מנקודת המבט שלכם (וזה הרי לא הגיוני שמישהו יחשוב אחרת, אם כן אז זה רק בגלל תסביך נחיתות).
אני אמחיש את זה במספרים, למרות שזה מאוד קשה לתת מספרים במקרים האלה ויש המון פרמטרים שעוד יכולים להשתנות.
נגיד שהסיכוי של הפועל לקחת אליפות השנה הוא 30% , כמו שאמרתי לא זניח.
ונגיד שאנחנו מחליפים את מיימון בג'וליאן רייט , בכמה זה משפר את הסיכוי שלנו? לטעמי במקסימום בעוד 5%.
עכשיו צריכה לבוא החלטה, האם בשביל העוד 5% האלה (או כמה שזה לא יהיה) שווה לפרוץ את מסגרת התקציב שהוגדרה מתחילת השנה.
אתם בטענה (ופה תתקנו אותי אם אני טועה) שגם אם זה היה משפר את הסיכויים שלנו ב1% זה שווה את זה.
פה אני לא מסכים, וזה לא בגלל שיש לי תסביך נחיתות, זה בגלל שכאן צריך ניהול שפוי ותקין ששוקל את +/- של כל החלטה לטווח הקרוב והרחוק.
אני באופן אישי חושב שגם אם יש לנו רזרבה כספית, עדיף מבחינה ניהולית להשקיע בסגירת הגרעונות של הקבוצה (גם פה כמובן זה לא שחור ולבן וצריך להביא בחשבון הכנסות עתידיות שהצלחה מקצועית יכולה להביא).
אגב, אני גם אוהב את הטיעון הזה שאם הרצליה, חולון, אשדוד, נהריה ונס ציונה יכולות אז למה אנחנו לא? כי אנחנו מתנהלים אחרת, וגם בדר"כ מתגאים בזה.
עכשיו אתם מוזמנים לסלף את דברי כאהבת נפשכם ולהמשיך לטעון שאתם היחידים שמבינים, זה משעשע אותי
אתה מציג את ההיגיון העקום הזה כל עונה, למרות שהוא פשוט לא רציונלי ומעוות באופן מזעזע.
אתה חושב שאם תזרוק פה כל מיני מספרים ואחוזים זה יתן תוקף רציונלי לדברים שלך? ראבק תסתכל מה אתה כותב.
מחזקים את הקבוצה רק כדי לשפר סיכוי לאליפות? הרי לפי ההיגיון הזה צריך להעמיד קבוצה בתקציב עלוב רק כדי לסיים מקום אחד לפני האחרון ולא לרדת ליגה (או בכלל לסגור את הקבוצה). כי לפי ההיגיון שלך זה "אליפות או כלום".
רגע, אז אין הבדל בין להגיע לחצי גמר או לא להגיע לחצי גמר? זה לא ישפיע על המועדון גם פרקטית (מנויים וחסויות עונה הבאה, סיכויים לשחק באירופה, ביסוס המעמד בצמרת הכדורסל הישראלי) וגם בעניין הזניח הזה שנקרא תחרותיות שהוא מה שמניע את הספורט?
ואין הבדל בין להגיע לגמר או לא להגיע לגמר?
ואין הבדל בין לתת פייט למכבי בגמר או לקבל בראש בגמר?
ואין הבדל בין לסיים את העונה הזאת טוב או רע באופן כללי? בין לנצח עוד דרבי לבין לא לנצח עוד דרבי? בין לנצח את ירושלים לבין לא לנצח את ירושלים?
בין לשחק כדורסל טוב או כדורסל פחות טוב? בין לשמח את האוהדים יותר או פחות? בין לספק יותר רגעים בלתי נשכחים או פחות? בין לקבל יותר הייפ תקשורתי או פחות? בין להיות מועדון ששואף הכי גבוה או לא?
וכו' וכו'.
הראיה שלך היא כל כך צרה שאתה לא רואה מטר הצידה, זה הזוי. הדבר היחיד שמשנה זה "עד כמה זה מעלה לנו את האחוזים לקחת אליפות"? אז למה קבוצות מתחזקות בכלל בליגה הזאת?
כל סגנון המחשבה הזאת של "גם ככה אין סיכוי לאליפות אז בשביל מה" הוא לא רק תבוסתני אלא גם מטופש.
שוב, אני רק יכול להיות שמח שהאנשים בראש המועדון לא חושבים כמוך.