החתול של שרדינגר כתב:
קובסטר, אם אתה מבסס את זה שכחלון ילך להרצוג על זה שבממשלת ימין הוא לא יוכל להיות חברתי, ושזה מתנגש עם ההצהרות שלו על כך שמפלגתו היא חברתית, אני חושב שאתה ממהר לשלול את האפשרות הבלתי סבירה בעליל שלעתים נדירות פוליטיקאים משקרים, ושייתכן שזה אחד המקרים.
אם אתה תולה את התקוות בכך שאם הוא לא יהיה חברתי בפועל זאת תהיה התאבדות פוליטית מבחינתו, אתה צריך לזכור ש:
א-הוא תמיד יוכל להאשים את שאר הממשלה, ולגרוף מנדטים מהימין שלא גומר את החודש אבל יאהב אותו על זה שלא הלך עם הרצוג.
ב-אם הוא אכן מתכוון להיות הנציג של תשובה תחת נכותרת "חברתי"(כמו הנציג של טבע ובנק הפועלים שמייצג את מעמד הביניים), זה יהיה הרבה יותר נוח מבחינתו להפיל את האשמה על יתר הממדלה.
ג-שאם הרקורד שלו כשר וכמחוקק היה משפיע על התדמית ה"חברתית שלו", הוא לא היה יכול לרוץ איתה גם בבחירות האלה. אבל למזלו, הציבור ממש מטומטם.
1.פוליטיקאים משקרים,או יותר נכון מתאימים את המציאות לפי האינטרסים שלהם, לעיתים קרובות מאוד. בגלל זה הם פוליטיקאים. אני בטוח שכחלון מאמין לעצמו כמו שלפיד מאמין לעצמו וכמו שחיים רמון מאמין שהוא לא האשם במצב של הפועל, השאלה אם כחלון ישב שנתיים בחוץ בשביל לחזור ולהיות הביצ' של ביבי בטח לאור מה שקרה ללפיד. אולי הוא מטומטם וישים את הראש שלו על הגליוטינה ואולי לא, לדעתי זה יומרני לקבוע בבירור חודשיים מראש מה הוא הולך לעשות.
2. מסכים לחלוטין עם סעיף ג. לא רק שזה שערוריה שהוא מוצג כחברתי אחרי הקדנציה שלו במשרד הרווחה וההצבעות שלו בממשלה באותה קדנציה, לראות את אדון מספח השטחים עבור טירה עם 4 צריחים יושב באולפן ומבלבל את המוח על אנשים שלא גומרים את החודש ועל ניקיון כפיים זה משהו מדהים. בגלל זה הבחירות האלה הם לא על אג'נדה אלא על תדמית, ראה מקרה לפיד שאחרי שבועיים של כנסים חזר בסקרים למספר דו ספרתי.
3. אני עדיין מקווה שהפער בין העבודה לליכוד יהיה מספיק גדול כדי שגם אם לא יהיה גוש חוסם הרצוג יקבל את המינוי מריבלין. במקרה כזה אני מעריך שכל מפלגות הדיקטטורה (לפיד,כחלון,ליברמן) ירוצו פנימה כמו גדולים.