http://www.one.co.il/Article/14-15/1,1,5,0/245045.htmlאייל ברקוביץ': בעתיד אני רוצה לאמן באנגליה
מנג'ר הפועל ת"א ל-102FM בשיתוף ONE: "כשגילי ורמוט רוצה, הוא טוב יותר מערן זהבי. הכישלון של מכבי חיפה גדול יותר מהכישלון של הפועל ת"א" (59 תגובות)
הפועל תל-אביב נאבקת בימים אלה במרכז הטבלה הצפוף של ליגת-העל. לאחרונה היא נפרדה במפתיע מהשוער דני עמוס, אך מנגד פרצופים חדשים וישנים הגיעו למועדון האדום, כמו השוער אפולה אדל והחלוץ אמידו בלאדה.
מנג'ר הפועל, אייל ברקוביץ', התראיין לתוכנית הספורט של ישראל ב-102FM בשיתוף ONE, ודיבר על השאיפות לעתיד עם הפועל ובכלל, על חיפה ויוסי בניון וכמובן על גילי ורמוט.
אייל, במקרה של הפסד לבית"ר ירושלים, אסי דומב יפוטר?
"לא מאמין בפיטורים. אני נמצא באימונים והוא יותר מבסדר גמור. כל אלה שיגיעו במקומו פוטרו לפני חודשיים אז פתאום הם קוסמים. ניתן צ'אנס ואחרי שנה נבדוק".
מה נחשב להישג טוב?
"פלייאוף עליון".
אתה חושב שדומב יכול היה להוציא יותר?
"אנחנו נקודה מפלייאוף עליון. צריך לזכור שחודשיים לא היינו בבלומפילד".
מאיפה הכסף לשחקנים?
"יש כסף מעזיבתו של דני עמוס. הוא ויתר על החוזה שלו בהפועל ת"א. אני מהבודדים שהחזיקו מדני עמוס, הוא שוער ליגה מצוין. ברגע שהוא נכנס למשרד שלי והיה נחוש לעזוב את הפועל אמרתי לו 'שלח לי את ההצעה ותוך דקה לא תהיה פה'. זה מה שקרה".
אחרי סוף העונה, מה יקרה איתך?
"לא יודע כרגע, נראה איך העונה תסתיים. הייתי רוצה לאמן באנגליה, צריך למצוא את העיתוי הנכון. כרגע אני בהפועל ונותן עבורה 200 אחוז".
אתה בדך לעזוב את הארץ?
"ממש לא. יש לי ילדה בצבא וזה לא פשוט. בדקתי ויכול להיות שבעתיד זה יתאים".
והילדים?
"רוצים לשחק באנגליה. חוץ מטלי כולם רוצים לעבור. הם היו לפני שנה במבחנים אצל מנצ'סטר יונייטד והם התקבלו אבל חזרנו בגלל הילדה".
הבטחת בתחילת העונה כדורגל שמח
"כשהגעתי להפועל ת"א ההצהרה הייתה שאני רוצה לנצח דרבים ולסיים במקום השני. שלושה שבועות אח"כ חג'ג' עזב עם עשרה מיליון שקלים ועומר דמארי. אם הוא משחק היום בהפועל, אני במקום השני ולא מפסיד את הדרבי".
העזיבה של דמארי הובילה לריסוק?
"לא ריסק, אבל אם היה לי חלוץ של 20 שערים בעונה זה היה עוזר. להביא שחקן כזה זה הרבה מאוד כסף ואין לנו את הכסף הזה".
לא בא לך לעזוב?
"ממש לא, אני אוהב כדורגל. אנחנו מועדון גדול בליגת-העל שנמצא בקשיים כלכליים, אנחנו ניצחון ממקום רביעי. אל תשכחו ששבעה משחקים לא שיחקנו בבלומפילד ושהורידו לנו נקודה. הפועל ת"א מכרה 6,500 מנויים במחיר מלא למרות המצב. הכישלון של מכבי חיפה גדול יותר בגלל התקציב שלה והמטרות. תספרו בסופו של דבר את הכסף במדרגות".
מה יהיה עם גילי ורמוט?
"נשאר כי הפועל ת"א צריכה אותו. מבחינתי הוא הכישרון הגדול ביותר בארץ. ברגע שהוא יבין שהוא שחקן הפועל ת"א עד סוף העונה, אז נראה את גילי של תחילת העונה. הוא הודיע לי שהוא נשאר ושעד סוף העונה הוא נותן את כולו.
במקומו גם אני הייתי רוצה לעזוב לקבוצת צמרת".
תהיה מוכן למכור את ורמוט למכבי ת"א?
"ממש לא. הוא יוכל לעזוב לקבוצה אחרת בסוף העונה אם הוא ירצה כמובן, רק לא למכבי".
אתה יכול להסביר איך אף אחד לא בא וקונה את המועדון? הרבה יהודים עמידים אוהדים את הקבוצה.
"בשביל לקחת את המועדון צריך להיות מיליארדרים. לא כל אחד רוצה להיחשף. ברגע שאתה בעלים ישר כל העולם מסתכל עליך. אנשים רוצים פרטיות, יש בודדים שלא וצריך למצוא את האחד שמוכן להיחשף. אני לא מיואש אבל אם הפועל רוצה להיות קבוצה אימתנית היא חייבת רוכש".
ואם לא יגיע רוכש?
"היא תהיה קבוצת אמצע טבלה".
היית רוצה להיות מנהל מקצועי במכבי חיפה?
"כשיציעו לי אני אענה. כרגע זה לא רלוונטי".
אם בקיץ יעקב שחר יציע?
"לא אענה על זה".
אמרת שיוסי בניון לא צריך לחזור, האם אתה עדיין חושב ככה?
"אמרתי את זה כי הוא הגשים את כל החלומות ואין לו מה להגשים פה וצדקתי. ברגע שאתה לא יכול להגיע לגבהים חדשים אז אין טעם לעשות דברים מסויימים. אני וחיים רביבו עשינו טעות ולא רציתי שיעשה אותה".
המינוי של מרקו בלבול ראוי?
"כן, הוא עבר דרך ארוכה. הוא מאמן טוב ויש לו דרך וניסיון. הוא רגוע והוא יכול להביא את מכבי חיפה לאן שהיא צריכה".
לא חושש מהתחתית?
"אני מאמין שנגיע לפלייאוף העליון. ורמוט, כשהוא רוצה, הוא מעל הליגה וטוב יותר מערן זהבי. אני לא מוותר לשחקנים ועד הרגע האחרון הם יילחמו על הגעה לפלייאוף העליון".
מי תזכה באליפות?
"מכבי ת"א פייבוריטית".