fidel כתב:
teknoboy כתב:
גלנט מוכר בזכות שני דברים: העובדה שניקיון כפיים אינו נר לרגליו ("נעשו טעויות" וכו') והעובדה שהוא מפקד צבאי מצוין.
אני מניח שאין ויכוח על כך שהיעדר ניקיון כפיים הוא בעיה מרהיבה בחומרתה עבור מחוקק.
מה שנשגב מבינתי זה למה שמישהו יחשוב שאדם שעשה קריירה שלמה מיכולתו לקבל פקודות ולבצען על הצד הטוב ביותר ראוי להיות בפרלמנט, שהרי זה בדיוק ההיפך ממה שצריך בשביל להיות פרלמנטר ראוי.
אתה הרבה יותר אופטימי ממני

, אני לא חושב שאפשר לעשות פה שינוי מהפכני כמוך, רק שינויים קטנים. בגלל זה, הייתי בוחר את הביצועיסטים הכי טובים לעמדות הקבועות(אוצר,ביטחון). לגבי ניקיון הכפיים, מדובר באדם כוחני שמגיע מהצבא, העבירות שהוא עשה נבעו בהחלט ממחשבה שמגיע לו הכל (או חמור מכך, שלא היה לו איכפת) אבל יש לי הרגשה שהוא הבין הרבה יותר טוב מאחרים, את הטעות שלו, וגם לדעתי יש בכנסת הזו (לא במקום אידאלי, כאן בישראל) הרבה חוטאים גדולים יותר.
ביצועיסטים צריכים לבצע, לא לקבל החלטות הרות גורל ברמה הלאומית. בשביל זה צריך מקבלי החלטות. אלה לא תמיד אלה אותם אנשים, או יותר נכון, רק לעתים נדירות יש אנשים שהם גם וגם (למרבה המזל ביצועיסטים יש לפי קילו, אז תמיד אפשר למנות איזה מנכ"ל חרוץ ומפולפל שיעזור למקבל החלטות אנמי להגשים את הרעיונות שבשמם הוא נבחר).
אבל כן, אני אופטימי במובן זה שעדיין יש לי תקווה* שישראל תתנהל כמו מקום נורמלי, ואפילו כמו דמוקרטיה תקינה.
* תקווה קלושה מאוד, אני לא ממש חושב שזה מציאותי.