בני12 כתב:
אדום מטלי כתב:
חזוקה כתב:
הגאונים במשטרה לא מבינים שהמצלמות האלו לא יעילות.
לא יודע עד כמה ממכם יודעים, אבל עלות מצלמה בודדת, שזה אומר המצלמה עצמה, העבודה והתפעול שלה, עולה בין חצי מליון - מליון שקל לאחת!
סטטיסטית הוכח שאין ירידה בכמות התאונות, ואין עלייה במס' האנשים שנתפסים במצלמות מהירות. מאחר וכולם משתמשים באפליקציות כמו וויז ככה שהמצלמות האלו שוות לתחת.
כמובן שהכל בא מהכיס שלנו.
המצלמות יעילות מאד, אם המערכת תנוהל כמו שצריך. במלבורן יש אלפי מצלמות כאלה, וכולם נוהגים במהירות המותרת.
כשהגעתי שילמתי פעמיים 150$ כי נהגתי 4 קמ״ש מעל המותר. האמן לי אחר כך אתה לא עובר יותר את המהירות המותרת. אוטוסטרדות, רחובות - כולם נוהגים לפי החוק, כמו ילדים טובים. אולי זה גם בגלל תרבות, אבל הרבה בגלל האכיפה.
ועדיין בכל מחקר שפורסם, מהירות אחראית לבערך 3% מתאונות הדרכים.
למה מתמקדים רק בזה ?
הנה ההסבר שלי, על סמך מה שראיתי באוסטרליה:
בגלל אכיפת המהירות (ושוב, זה גם עניין תרבותי), כולם נוסעים באותה מהירות (אגב, גם אין שם 'צבים' שנוסעים לאט מידי). לכן כל האוטוסטרדה, או הרחוב הראשי, או סתם כביש נראים אחרת לגמרי מכאן: אף אחד לא עובר נתיב כמעט, אין זיגזוגים, אף אחד לא מאיץ או נוסע קרוב מידי לרכב לפניו כדי לא לתת להוא מהצד להיכנס. בכבישים עם נתיב אחד גם לא מקובל לעקוף בכלל, מחכים עד שיהיה נתיב עקיפה. התנועה פשוט זורמת בנחת בצורה אחידה במהירות המתאימה. לכן יש הרבה פחות מקום לחיכוך בין מכוניות או נהגים. כלומר אכיפת המהירות גורמת בעקיפין לנהיגה הרבה יותר רגועה, הרבה פחות עבירות של אי שמירת מרחק, או מעבר נתיבים בצורה מסוכנת. זה גורם לפחות תאונות דרכים.
ואם מותר לי ככה בקטנה, נראה לי שאנשים מגיעים בזמן לאן שהם צריכים גם שם. הבונוס הוא שהנהיגה שם הרבה פחות מעייפת, אתה לא במלחמה או במשחק כל פעם שאתה יוצא לכביש. אני לא אגזים אם אומר שהנהיגה שם יותר דומה יותר לנסיעה ברכבת מאשר לנהיגה בישראל...