אמיר כתב:
בתכלס, היכולת להביא שינוי משמעותי של המצב במדינת ישראל ע"י הצבעה בבחירות הבאות היא קטנה עד לא קיימת.
זה לא אומר שלא כדאי להצביא למפלגה "הנכונה", אבל בסופו של יום, אם כל המעורבות הפוליטית שלך זה להצביע בבחירות פעם ב 3-4 שנים, אתה הרבה יותר קרוב לאלפקה מאשר למישהו שאשכרה מנסה לעשות משהו.
ומעבר לזה, לבקר את על הפוליטיקאים, אפילו אלו שאתה בסוף תצביע להם זה יותר מרצוי.
המעורבות הפוליטית שלי היא הרבה יותר מלהצביע בבחירות אבל אני זה לא האישיו.
לקבור את הראש באדמה ולחכות שמשהו מתישהו ישתנה זה מתכון בטוח לכך ששום דבר לא ישתנה או ישתנה לרעה, לכן אני לא מבין את גישת ה"הכל חרא,כולם לא בסדר וההיא עשתה סלפי עם חולדאי אז עדיף לבחור את אלו שמחרבים את המדינה"
יש הזדמנות לנסות משהו אחר ממה שרץ כאן בשש השנים האחרונות. יכול להיות שזה יצליח ויכול להיות שלא אבל more of the same פשוט לא אמור לבוא בחשבון לאנשים רציונליים.
20 כתב:
מצד אחד מסכן קובסטר.
אלפקה לא היה מצביע אפילו לעצמו.
מצד שני - קובסטר, למה אתה מעדיף קואליציה עם ליברמן וש"ס על קואליציה עם תמיכת המפלגות הערביות (בוז'י + מרצ + יאיר + רשימה ערבית + כחלון/ש"ס?
כי יותר ברור לי מה קואליציה כזו יכולה לנסות לעשות מדינית וחברתית, לעומת קואליציית שיתוק של 20 מנדטים לפחות של אנשי ימין.
לגבי ש"ס - למה שהם יילכו איתך? מה תציע להם שביבי לא יכול? כסף- ביבי יציע יותר? שינויים הלכתיים במדינה -לביבי יהיה יותר קל מלקואךיציית לפיד-מרצ-ליברמן
לגבי ליברמן - אני מבין. אתה תציע לו שר בטחון בזמן שלביבי זה יותר קשה . מינוי הזוי, אבל מילא.
לגבי כחלון - במצב המנדטים הנוכחי מה תציע לו שביבי לא? אפילו אוצר יהיה לך קצת יותר קשה.
הקובסטרים משוכנעים שכולם שונאים את ביבי כל כך שזה גובר על כל שיקול רציונלי
מסכן אני לא, אלפקה זה עוד מסוג האנשים שמקשיבים למה שאתה אומר ולא חוזרים על מנטרת רק ביבי או בוז'י נראה לפלף מה הוא כבר יעשה....
לגבי הרכב הקואליציה:
1. לדעתי לא תהיה רשימה ערבית מאוחדת אלא שתי רשימות - חילונית עם חד"ש ורע"מ ודתית עם בל"ד,תע"ל והתנועה האיסלאמית. הלוואי ויהיה מצב שהרשימה החילונית תסכים להיכנס לקואליציה, זה יהיה אחד הדברים הכי טובים שיכולים לקרות במדינה, אבל אם נסתמך על תקדימי העבר מפלגות אלו העדיפו להישאר מחוץ לקואליציה גם אם היא הוקמה ע"י העבודה (רבין וברק). תהיה להן חשיבות מכרעת בכל מקרה ביצירת הגוש החוסם וככל שאחוז ההצבעה במגזר יהיה יותר גבוה הן יקבלו יותר מנדטים ויחלישו את המפלגות שבנויות על המצביעים האוטומטים (חרדים ומתנחלים).
2. ש"ס זו אחת הנקודות המעניינות במערכת הזו. לדעתי דרעי נוקט בטקטיקת "תחזיקו אותי" כדי לחזור עם גיבוי טוטאלי לכל מהלך שהוא ירצה להוביל, ודרעי הוא שמאלני עם כיפה שחורה וזקן. מספיק היה לראות השבוע איך הוא הכשיר את הסכמי אוסלו מתחת לאף של כל מועצת חכמי התורה ושל הרב יוסף. הוא לא יצהיר את זה אבל אם באמת יהיה גוש חוסם של מפלגות השמאל-מרכז-ערבים, הוא ירוץ לקואליציה של העבודה בלי להתבלבל.
3. לגבי כחלון זה הימור שנשען בעיקר על מה שביבי עשה ללפיד בממשלה האחרונה. אם כחלון ירצה לשים את הראש שלו באותה גיליוטינה שיהיה לו לבריאות, אני לא חושב שהוא כזה פראייר.
4. ליברמן זו בעיה אבל נראה לי שכולם מבינים לאן נושבים כל דיבורי הפרגמטיות שלו. בלונג ראן אני מאמין שהוא רוצה לגרום לביבי לעוף ואז לחזור ולהתמודד על ראשות הליכוד, והדרך הכי בטוחה לגרום לביבי לעוף זה להצטרף כשותף בכיר לקואליציה של העבודה ולהתחיל את הקמפיין שלו משם.
שוב, כל דיבורי הממשלה הם מוקדמים מאוד. המטרה הראשונה והחשובה יותר היא להרכיב גוש של למעלה מ 60 מנדטים שימליץ על בוז'י ולא על ביבי. לפי הסקר האחרון של ערוץ 2, עבודה+לפיד+מרצ+ערביות שווים 49. אם הם יגיעו לאזור ה 51-52 בקלפי, מספיק שכחלון לא ימליץ על ביבי והמטרה הראשונה הושגה. קשה,אבל לא מופרך.