תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 19 יוני 2025, 16:19

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 107 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4
מחבר הודעה
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 01 דצמבר 2014, 20:40 
אני חושב שהכוונה היא יותר שאנשים יחשבו שמדינות זו דרך שמאד מיטיבה עם שכבה צרה של אנשים, ודופקת הרבה יותר. ואולי אפשר למצוא משהו אחר.

אני לא יודע אם זה נכון או לא, אבל אני לא חושב שהכוונה המקורית היא לעולם של חדי קרן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: אוף. איזה תיסכול ממה שקורה במדינה הזאת. תקיפת נהג מונית ערבי
הודעהפורסם: 01 דצמבר 2014, 20:42 
סמל אישי של המשתמש
זו לא תקווה, זה זיהוי תהליכים בני ימינו.
לחזות את העתיד על פיהם זה חסר סיכוי, כי יצוצו להם עם הזמן עוד הרבה תהליכים אחרים.
עם ההתקדמות האקראית הגדולה בטכנולוגיה, אין סיכוי לחזות איך תיראה חברת העתיד, אם תהיה כזו.
אם בכל זאת לנסות- אז דווקא שובה של האצולה העשירה אליבא דיובל הררי, נראה לי עם סיכויים גבוהים.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2014, 00:02 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
מזרחים הם לא ערבים. בניגוד לשאר הדתות, יהודי זה גם לאום. לכן לא יכולים להיות יהודים אירופאים(להלן: אשכנזים) או ערבים(להלן: מזרחים).

סתם הערה - גם ערבי, וגם אירופאי זה לא לאום, זה מוצא (במקרה של ערבי זה בכלל מוצא שמבוסס על שפת אם).
אגב, יהיה לך דיי קל למצוא אנשים שמגדירים את עצמם כ2 לאומים (יהודי-צרפתי, יהודי-מרוקאי, יהודי-פולני).
אגב 2, אין בעיקרון בהגדרה כללית של מישהו שהוא בן הדת היהודית ובן לאום אחר (נגיד אמריקאי), יהודי זה אכן גם דת וגם לאום, אבל אם אני מגדיר את עצמי בן הדת היהודית, אני לא חייב להגדיר אותי כבן הלאום היהודי.

אמיר כתב:
השאלה אם יהדות היא לאום תלויה לחלוטין בהגדרה שלך ללאום, אבל בוא נגיד ככה, יהדות לא נופלת תחת ההגדרה של שמקובלת ברוב העולם ללאום.

אני לא חושב באמת אפשר לתת הגדרה לוגית ללאום, זה פחות או יותר דרך התאגדות שקבוצה של אנשים מחליטים עלייה ואם הם גם משיגים כוח (=מדינה, תומכים וכד') הם יכולים לקבוע בעזרתו חוקים.
עקרונית, אם אני מצליח להשיג מדינה וכוח ללאום של אנשים שאוהבים לאכול בורקס לארוחת צהריים, אני יכול לקבוע שכל מי שמקבל אזרחות במדינה שלי חייב להוכיח שהוא אכל בורקס ב348 ארוחות הצהריים האחרונות (כמובן שהעולם יכול להגיד לי שהוא מחרים אותי על חוק דבילי שכזה, אבל מכאן זה בעיקר פוליטיקה).
יהודים זה לאום, פלסטינאים זה לאום, השאלה זה אם יש לזה השפעה פרקטית תלויה בכוח שיש ללאומים הללו.

In Rabash we trust

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2014, 07:13 
סמל אישי של המשתמש
שער 5 הוא קרנבל כתב:

אני לא חושב באמת אפשר לתת הגדרה לוגית ללאום, זה פחות או יותר דרך התאגדות שקבוצה של אנשים מחליטים עלייה ואם הם גם משיגים כוח (=מדינה, תומכים וכד') הם יכולים לקבוע בעזרתו חוקים.
עקרונית, אם אני מצליח להשיג מדינה וכוח ללאום של אנשים שאוהבים לאכול בורקס לארוחת צהריים, אני יכול לקבוע שכל מי שמקבל אזרחות במדינה שלי חייב להוכיח שהוא אכל בורקס ב348 ארוחות הצהריים האחרונות (כמובן שהעולם יכול להגיד לי שהוא מחרים אותי על חוק דבילי שכזה, אבל מכאן זה בעיקר פוליטיקה).
יהודים זה לאום, פלסטינאים זה לאום, השאלה זה אם יש לזה השפעה פרקטית תלויה בכוח שיש ללאומים הללו.

להקים מדינה סביב האתוס של אכילת בורקס נראה לי גם לא משהו, במיוחד אם אתה מנסה לעשות את זה במקום שכבר גרים בו כמה מיליוני בני אדם שלא אוהבים בורקס.

ועוד פעם, מה זה לאום זו שאלה בעיקר סמנטית (ולכן לא הכי מעניינת בעולם), השאלה החשובה היא האם הדת שאתה מאמין בה ו\או אבותיך האמינו בה פעם (כל עוד שאף אחד שם לא המיר את דתו למשהו אחר) זה משהו שראוי לבנות סביבו מדינה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 02 דצמבר 2014, 09:17 
סמל אישי של המשתמש
לא נראה לי זה אפשרי והוגן לקבוע אם להקים מדינה סביב אתוס מסויים זה ראוי או לא, לאף אחד אין מונופול על מה ראוי. יכול להיות שלטעמך זה לא ראוי, אבל לדעת מישהו אחר דווקא דת זה ראוי, אבל אזור גיאוגרפי-היסטורי משותף (סטייל הפלסטינאים), זה לא ראוי.
מה גם שאני מאמין שדה פקטו זה באמת לא משנה אם זה ראוי או לא.

In Rabash we trust

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2014, 09:43 
סמל אישי של המשתמש
זה שיש לאנשים מסויימים דעה שונה ממני לא אומר שלי לא יכולה להיות דעה בנושא (למרות שאם להיות הוגנים, הייתי צריך להגיד "רצוי" במקום "ראוי", וזו היתה הכוונה שלי באופן כללי).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 דצמבר 2014, 00:52 
אי אפשר לבחור להיות יהודי דתי בלי להשתייך לעם היהודי.
בעצם, אפשר, אם אתה רפורמי או משהו דומה.
וגם אז, אתה צריך לעקם חלקים כ"כ גדולים מהתורה, ובכלל מהתנ"ך, שעדיף כבר לא לנסות וזהו.
דומה לאנשים שחושבים שהייעוד של עמ"י הוא לא דווקא לחיות בא"י. כאילו, תפתח את התורה, ונסה לספור כמה פעמים א"י מוזכרת שם. כמעט כל הבטחה של אלוקים מזכירה את א"י.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 דצמבר 2014, 00:56 
סמל אישי של המשתמש
עוד הודעת ענק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: אוף. איזה תיסכול ממה שקורה במדינה הזאת. תקיפת נהג מונית
הודעהפורסם: 11 דצמבר 2014, 17:33 
its-sick כתב:
http://www.haaretz.co.il/news/law/1.2499227
הוצת בית הספר הדו-לשוני בירושלים, כתובות נאצה רוססו במקום
על קירות ביה"ס בו לומדים יהודים וערבים רוססו הכתובות "כהנא צדק", "אין דו קיום עם סרטן" ו"די להתבוללות"

אני חייב לומר שאני בהלם.
אחרי שמגיבי הפייסבוק אמרו בהמוניהם שמדובר בפרובוקציה של ערבים, ואחרי שהם פגעו בול במקרה אבו חדיר, דווקא שלושה יהודים הודו במעשה. מי היה מאמין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 דצמבר 2014, 20:06 
19 כתב:
its-sick כתב:
http://www.haaretz.co.il/news/law/1.2499227
הוצת בית הספר הדו-לשוני בירושלים, כתובות נאצה רוססו במקום
על קירות ביה"ס בו לומדים יהודים וערבים רוססו הכתובות "כהנא צדק", "אין דו קיום עם סרטן" ו"די להתבוללות"

אני חייב לומר שאני בהלם.
אחרי שמגיבי הפייסבוק אמרו בהמוניהם שמדובר בפרובוקציה של ערבים, ואחרי שהם פגעו בול במקרה אבו חדיר, דווקא שלושה יהודים הודו במעשה. מי היה מאמין.

כמובן שגבאי וטוויטו הולכים לכלא וגופשטיין לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 דצמבר 2014, 20:13 
סמל אישי של המשתמש
הזכרתם לי אחראי אחר עליו קראתי לפני כמה ימים
http://mekomit.co.il/stream/%D7%91%D7%A ... %99%D7%9D/
בני משפחה של חשוד בהצתת הדו לשוני מודים: הוא הושפע מהכתבה בערוץ הראשון
בתאריך 11 בנובמבר שודרה במבט לחדשות בערוץ הראשון כתבה של איציק הלפרין על בית הספר הדו-לשוני, בה נטען, בין היתר, כי בבית הספר ציינו את יום השנה למותו של ערפאת וכי תלמידי בית הספר הביעו תמיכה והזדהות עם מחבלים. שתי הטענות שקריות, ושתיהן נועדו לשרת את האג'נדה הפוליטית איתה הגיע הכתב אל בית הספר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 דצמבר 2014, 20:21 
הכתבה הזאת זה אחד הבזיונות הגדולים שאני זוכר מהתקשורת הישראלית (וזה תחרות לא קלה), וזה שערוץ 1 לא התנצל עד עכשיו זה בושה וחרפה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 דצמבר 2014, 20:36 
יש מצב מישהוא מעלה לפה את הכתבה ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 דצמבר 2014, 20:38 

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 דצמבר 2014, 21:38 
סמל אישי של המשתמש
א. זה אכן בזיון
ב. עצם ההתעסקות באם זה נכון או לא זה חתיכת מחדל. כאילו שזה נותן לגיטימציה לפורעי חוק לקחת את החוק לידיים בצורה הזו. אז מה, עכשיו כל פעם שתהיה כתבה על יישוב התנחלותי שיוצאים ממנו נערי גבעות, מחבלים ערבים יוכלו ללכת ולטבוח שם בתינוקות, "כי הם הושפעו מהכתבה"?

התעסקות כל היום בלשנוא. פשוט מעייף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 דצמבר 2014, 22:36 
"הזדהות כזו עם מחבלים בליבה של ירושלים בוודאי אינה תורמת להרגעת הרוחות , הפרות הסדר והטרור בעיר "
1. לא כל השובתים הם מחבלים
2. אף אחד לא היה שומע על התמיכה של הנערים בלי הכתבה , שבטח לא " תרמה להרגעת הרוחות "
3. זה שהכתבה הזאת השפיעה עליהם זה סתם בולשיט , זה נאמר בכדי להפנות את תשומת הלב לנאמר בכתבה . הוא עשה את זה מתוך שנאה נטו , ולא אתפלא אם גם בחיזוק מפקדיו הנערצים מארגון להב"ה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 דצמבר 2014, 13:27 
סמל אישי של המשתמש
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... 9719602891
תמונה
יצחק גבאי הוא אחד העצורים באשמת ההצתה בדו לשוני. זה מה שהוא פרסם בפייסבוק שלו למחרת ההצתה. בערוץ 1 עדיין מתכחשים לקשר בין כתבת השטנה של הלפרין לבין ההצתה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 107 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 10 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: