Officer Barbrady כתב:
מזרחים הם לא ערבים. בניגוד לשאר הדתות, יהודי זה גם לאום. לכן לא יכולים להיות יהודים אירופאים(להלן: אשכנזים) או ערבים(להלן: מזרחים).
סתם הערה - גם ערבי, וגם אירופאי זה לא לאום, זה מוצא (במקרה של ערבי זה בכלל מוצא שמבוסס על שפת אם).
אגב, יהיה לך דיי קל למצוא אנשים שמגדירים את עצמם כ2 לאומים (יהודי-צרפתי, יהודי-מרוקאי, יהודי-פולני).
אגב 2, אין בעיקרון בהגדרה כללית של מישהו שהוא בן הדת היהודית ובן לאום אחר (נגיד אמריקאי), יהודי זה אכן גם דת וגם לאום, אבל אם אני מגדיר את עצמי בן הדת היהודית, אני לא חייב להגדיר אותי כבן הלאום היהודי.
אמיר כתב:
השאלה אם יהדות היא לאום תלויה לחלוטין בהגדרה שלך ללאום, אבל בוא נגיד ככה, יהדות לא נופלת תחת ההגדרה של שמקובלת ברוב העולם ללאום.
אני לא חושב באמת אפשר לתת הגדרה לוגית ללאום, זה פחות או יותר דרך התאגדות שקבוצה של אנשים מחליטים עלייה ואם הם גם משיגים כוח (=מדינה, תומכים וכד') הם יכולים לקבוע בעזרתו חוקים.
עקרונית, אם אני מצליח להשיג מדינה וכוח ללאום של אנשים שאוהבים לאכול בורקס לארוחת צהריים, אני יכול לקבוע שכל מי שמקבל אזרחות במדינה שלי חייב להוכיח שהוא אכל בורקס ב348 ארוחות הצהריים האחרונות (כמובן שהעולם יכול להגיד לי שהוא מחרים אותי על חוק דבילי שכזה, אבל מכאן זה בעיקר פוליטיקה).
יהודים זה לאום, פלסטינאים זה לאום, השאלה זה אם יש לזה השפעה פרקטית תלויה בכוח שיש ללאומים הללו.