joshsoos כתב:
20 כתב:
ג'ושוס, תסביר בבקשה
א) למה קול למרצ לא יעיף את ביבי
ב) האם המטרה לסלק את ביבי מקדשת כל דבר. אם לא, מה היא לא מקדשת (חרדים או ליברמן)
כי מעל הענין של הגוש ( בהנחה הדי וודאית שמי שיילך לפי ההמלצה הזו יעבור לבוז'י ולא לליברמן או כחלון ) יש את ענין הקואליציה. בשביל שביבי יעוף צריכים לקרות שני דברים: האחד, שהגוש האפשרי בוז'י-יהיר-כחלון-איווט-חרדים יהיה גדול מספיק, והשני שבוז'י בעצמו יהיה גדול במספר מנדטים מביבי. מרץ לא יהיו בקואליציה ולכן כל קול להם מחליש את בוז'י ואת האפשרות להחליף את ביבי.
אני לא אתווכח על האם הקואליציה הזו ראויה (היא לא), רק על הישימות.
היום בכנסת יש לה 73 מנדטים (בוז'י 15, לפיד 19, איווט 13, חרדים 18, ציפי 6, מופז 2) . למה היא לא התממשה? הנה, לפיד גדול מביבי, כל התנאים שלך התגשמו. מה קרה? הניתוח שלך לא מחזיק מים.
ההתאהבות של השמאל באיווט, דודו רותם, עוזי לנדאו, יאיר שמיר, פאינה קירשנבאום וחבריהם, מחרידה בעיניי. מעבר לאובדן הדרך המוסרי ללכת עם הגזען שבגזענים, יש כאן ניתוק מוחלט מהמציאות. למה שאיווט והאנשים האלו יילכו עם השמאל?
מבחינת מרצ, יש כאן איום קיומי. ב-2009 השטות הזו של המפלגה הגדולה ("ציפי או ביבי") גרמה לעשרות אלפים לחשוב שיש פה שיטת בחירות ישירה והצביע קדימה. התוצאה היתה שלכנסת נכנסו חברי כנסת אנטי-ליברלים ושמרצ קיבלה 3% מהקולות. במצב כזה היא לא תעבור את אחוז החסימה.
אני מצביע מרצ כי רק שם אני יכול להיות בטוח שחבר כנסת ייצג אותי מול הקול הגזעני והפשיסטי שעולה מהבית היהודי, ישראל ביתנו, והליכוד,