תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 20 יוני 2025, 10:37

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 101 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: שחקני כדורסל מוכרים חשודים בשימוש בסמים - נלקחו לחקירה במשטר
הודעהפורסם: 09 דצמבר 2014, 10:49 
סמל אישי של המשתמש
its-sick כתב:
"I am not a doctor"
לפי מה שקראתי (ואני לא מבין בזה יותר ממך) המחקרים מראים על שינויים בלתי הפיכים במח. כלומר, גם אנשים שהפסיקו להשתמש האופי שלהם כבר השתנה.
אם השינויים הם לרעה או לטובה זה ענין של דיעה אישית- יש הטוענים שירידה בנטייה לאלימות היא דבר יותר חיובי מכל האפקטים השליליים (גם לשחקן כדורסל?).
יש גם אנשים שחושבים שמוטיבציה גבוהה ותחרותיות הם תכונות שליליות וטוב שמחלישים אותם.

שינויים בלתי הפיכים במוח - כן - קולטנים מותאמים פיקס - מה שמייצר אופציה לריפוי - להלן גראס רפואי (יש איזה פרופסור ישראלי שהוכיח)
לרעה או לטובה - אין יש מאיין - הכל על בסיס מה שיש בתאכלס מה שנולדנו איתו - ( "ארוחה עירומה" - אחלה ספר )

לא רואה ספורטאים שמעשנים כ"משתמשים" עד של הוכח שימוש נירחב ויומיומי וגם אז תלוי בתיפקוד

כל הטררם הוא משטרה שעושה רעש
כי תן מבט באלן (ולא על המגרש) זה נראה לך "פושע"? :SHOCK3:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 דצמבר 2014, 10:53 
its-sick כתב:
שימוש במריחואנה הוכח מחקרית כמוריד מוטיבציה. בספורט תחרותי בו מוטיבציה היא הכל, אין דבר גרוע יותר.
ובכלל, לא ברור לי איך אוהד הפועל מסוגל לסלוח לשחקן על שימוש בסמים אחרי מקרה ת'רדקיל.
משתמשי סמים (גם "קלים"), מתקשים להתאפק בשימוש. שחקן עלול להשתמש גם ממש לפני משחק חשוב בגלל הלחץ הנפשי.
לכל אחד יש זכות לבחור להיות לוזר. אם אתם בוחרים בזה, רק אתם תפסידו מזה. אבל כשספורטאי מקצוען בוחר להיות לוזר, זה בלתי נסלח.

אתה בטח יודע שלכל מחקר (בטח בנוגע למריחואנה) ישנו מחקר מקביל שנותן הוכחות הפוכות (דרך אגב, לא זכורות לי בעיות מוטיבציה מיוחדות אצל מארדונה שהריץ דברים הרבה יותר חזקים) :)
ולעניין ההתאפקות, מעבר לקביעה הלא נכונה בעייני לגבי הקושי בהתאפקות של כאלה שמעשנים (ואני מכיר מספיק כאלה שמעשנים בסופי שבוע או בחופשות בלבד למרות שיכולים לעשות זאת יום יום), יותר מחצי משחקני הליגה מורידים ראש מידי פעם (כשחלקם לא היו מגיעים לכאן בכלל אם היו בדיקות קפדניות בנושא) , ואני לא ממש חושב שהם עושים את זה על מנת לברוח מהלחץ אלא הרבה יותר בשביל לתפוס ראש ולהנות כך שאני לא ממש חושב שהם יעשו את זה דווקא לפני משחק חשוב...

ולמרות שאני בעד הליגלזציה ואין לי שום בעיה עם המעשנים, אני סבור שאין להביא מי מהם לקבוצה אך ורק בגלל העניין התדמיתי (אפילו שזו צביעות כלשהיא) בעייני יתר השחקנים והציבור הרחב והדוגמא הלא טובה (כי זה עדיין עבירה על החוק) שזה ישדר לצעירים ולשחקנים בקבוצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 דצמבר 2014, 11:11 
סמל אישי של המשתמש
מחקרים הם לרוב סטטיסטיים על המון משתתפים.
תמיד אפשר למצוא דוגמא לאדם אחד ש"לא מתאים לסטטיסטיקה". אבל כל אדם הוא מיוחד, ואת ההשוואות שלו אישית צריך לעשות לעצמו בלי הסמים.
היות ואנחנו לא יודעים מתי כל אחד השתמש ומתי לא, אנחנו לא מסוגלים לדעת מה ההשפעה על אותו אדם.
אם אלן אכן השתמש, אין לנו איך לדעת כמה טוב הוא היה יכול להיות בלי הסמים.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 דצמבר 2014, 22:11 
אז אני כן דוקטור, לא סתם, דוקטור לביולוגיה מולקולרית וחובב מריחואנה (חוקי!), קראתי כל מאמר שקיים בספרות המקצועית בנושא
ואפילו השתתפתי בסמינר בנושא לפני כמה חודשים, אז הנה כמה עובדות במקום השמועות שרצות פה:

1. אין שום מאמר שטוען או שואף להוכיח שום השפעה קוגניטיבית ארוכת טווח על משתמשי מריחואנה. יש אפילו מחקר גדול מאוד שנעשה על ראסטפרים בג'אמייקה שהאמהות שלהם עישנו מדי יום בזמן ההריון וההנקה וגם שם לא נמצאו כל הבדלים בין הילדים לבין קבוצת הביקורת למעט הבדל מובהק בודד אחד, הילדים שהאמהות שלהם עישנו היו חברותיים יותר.

2. הנרקוטיות וההתמכרות הפזיולוגית לשימוש במריחואנה אפסיות, נמוכות יותר מסוכר, או בשר אדום ולא דומות בכלל לחומרים כמו אלכוהול או טבק.

3. ישנו מאמר חדש יחסית שטוען להבדלים בדפוסים במוח שהתגלו באמצעות fMRI, זהו מכשיר שדומה לMRI שמשתמשים בו בבתי חולים לבדוק פגיעה מוחית אבל הוא בודק פעילות של המוח תחת חשיפה לאוביקטים או ביצוע פעולות שונות. ההבדלים שהם מצאו מובהקים ברמה המבנית אבל גם הם לא טוענים להשפעה קוגניטיבית על צרכני מריחאונה.

למען האמת כל התפיסה של מריחואנה כמשהו מסוכן היא לחלוטין מבוססת ערכים חברתיים ונובעת מעצם היותו לא חוקי בישראל והנסיון של הרשויות להתריע מהסכנה. בבניין שאני גר בו כעת (פאסדינה, ליד לוס אנג'לס) מדי ערב אני מעשן במרפסת, גם השכנים שלי, כולם נורמטיביים עד מאוד נוהגים לעשן בחלקם הגדול, בפומבי וללא בושה. החינוך שלנו להגדרה של סם גורם לאנשים לצקצק בלשונם כלפי מריחואנה ולקבל בהבנה צריכת סמים קשים בהרבה בפומבי.
אם מעניין אותכם תקראו על המקור להוצאת המריחואנה מחוץ לחוק (בשנות ה30 של המאה ה20 בארה"ב), תתפלאו לגלות שזה לא בגלל ההשפעות המסוכנת של הצמח המפחיד הזה אלא כמו רוב הדברים בעולם בגלל כסף, לוביסטים וכוח פוליטי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 דצמבר 2014, 11:53 
סמל אישי של המשתמש
ארדיטי כתב:
אז אני כן דוקטור, לא סתם, דוקטור לביולוגיה מולקולרית וחובב מריחואנה (חוקי!), קראתי כל מאמר שקיים בספרות המקצועית בנושא
ואפילו השתתפתי בסמינר בנושא לפני כמה חודשים, אז הנה כמה עובדות במקום השמועות שרצות פה:

1. אין שום מאמר שטוען או שואף להוכיח שום השפעה קוגניטיבית ארוכת טווח על משתמשי מריחואנה. יש אפילו מחקר גדול מאוד שנעשה על ראסטפרים בג'אמייקה שהאמהות שלהם עישנו מדי יום בזמן ההריון וההנקה וגם שם לא נמצאו כל הבדלים בין הילדים לבין קבוצת הביקורת למעט הבדל מובהק בודד אחד, הילדים שהאמהות שלהם עישנו היו חברותיים יותר.

2. הנרקוטיות וההתמכרות הפזיולוגית לשימוש במריחואנה אפסיות, נמוכות יותר מסוכר, או בשר אדום ולא דומות בכלל לחומרים כמו אלכוהול או טבק.

3. ישנו מאמר חדש יחסית שטוען להבדלים בדפוסים במוח שהתגלו באמצעות fMRI, זהו מכשיר שדומה לMRI שמשתמשים בו בבתי חולים לבדוק פגיעה מוחית אבל הוא בודק פעילות של המוח תחת חשיפה לאוביקטים או ביצוע פעולות שונות. ההבדלים שהם מצאו מובהקים ברמה המבנית אבל גם הם לא טוענים להשפעה קוגניטיבית על צרכני מריחאונה.

למען האמת כל התפיסה של מריחואנה כמשהו מסוכן היא לחלוטין מבוססת ערכים חברתיים ונובעת מעצם היותו לא חוקי בישראל והנסיון של הרשויות להתריע מהסכנה. בבניין שאני גר בו כעת (פאסדינה, ליד לוס אנג'לס) מדי ערב אני מעשן במרפסת, גם השכנים שלי, כולם נורמטיביים עד מאוד נוהגים לעשן בחלקם הגדול, בפומבי וללא בושה. החינוך שלנו להגדרה של סם גורם לאנשים לצקצק בלשונם כלפי מריחואנה ולקבל בהבנה צריכת סמים קשים בהרבה בפומבי.
אם מעניין אותכם תקראו על המקור להוצאת המריחואנה מחוץ לחוק (בשנות ה30 של המאה ה20 בארה"ב), תתפלאו לגלות שזה לא בגלל ההשפעות המסוכנת של הצמח המפחיד הזה אלא כמו רוב הדברים בעולם בגלל כסף, לוביסטים וכוח פוליטי.

:ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 דצמבר 2014, 11:56 
סמל אישי של המשתמש
ציטוט:
מוזיקאים, שחקנים, קומיקאים ואפילו, השם ישמור, עיתונאים ואנשי חינוך – כולם מגלגלים ג'וינטים ושואפים לריאות.
אבל כששחקן כדורסל מעשן מהפרח בעל הסגולות הרפואיות, במקום לקחת כדורים נגד כאבים שהורסים את הכבד, אז כולם מזדעזעים.
אז נעים מאוד, קוראים לי גילי מוסינזון וצרכתי קנביס בעונה בה הייתי מלך הסלים בישראל.

http://www.mako.co.il/video-blogs-speci ... a41006.htm

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 דצמבר 2014, 12:39 
שאפו גילי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 דצמבר 2014, 13:23 
סמל אישי של המשתמש
http://www.haaretz.co.il/sport/other/.premium-1.2509584

דמונטז סטיט וג'ף אלן אמנם עברו על החוק הישראלי כאשר עישנו מריחואנה, אבל שני השחקנים ששוחררו השבוע ממכבי חיפה החזיקו בחומר לשימוש עצמי, ואין ספק שההיסטריה סביב הנושא קצת יצאה מפרופורציות. הגינוי החריף של המינהלת ("רואה בחומרה רבה את האירוע ובאם נכונים הפרטים נדרוש כי השחקנים יושעו לתקופה משמעותית") מגוחך. קנאביס אינו סם משפר ביצועים, ובכלל - אם במינהלת מודאגים מסמים בכלל וחומרים אסורים בפרט, מדוע רק עכשיו נזכרו להכריז על הגדלת בדיקות הסמים?

עד כה העונה בוצעה בדיקה במשחק אחד בלבד (במשחק של מכבי חיפה, אחד מהשחקנים שנבדק השתמש בחומר אסור, אך הביא אישור רופא מארצות הברית על כך שמדובר בתרופה). בעונה שעברה בוצעו ארבע בדיקות. מדובר בלעג לרש. בגדול, אין בדיקות סמים בכדורסל הישראלי. בהתאחדות לכדורגל, למשל, קיימת יחידה שבודקת חומרים אסורים במשחקי ליגת העל באופן קבוע לאחר שנמצא תקציב לדבר החשוב הזה.

בעבר, אגב, נערכו הרבה יותר בדיקות בכדורסל הישראלי, ושחקנים רבים - קטיה לויצקי ודנילו פינוק ביניהם - נתפסו ואף ספגו עונשים בגלל שימוש בחומרים אסורים. כל זאת בלי להזכיר שלא מעט שחקנים ושחקניות, זרים וישראלים, עושים שימוש פרטי במריחואנה. בערך כל שחקן שני בכדורסל הישראלי מכיר את הספק המיתולוגי הפועל בחולון ומתמחה בכדורסלנים זרים.

עם זאת, השאלה העולה בימים האלה בארץ ובעלם לגבי קנאביס, ספורטאים ומה שביניהם היא אחרת לחלוטין. הקנאביס הרפואי הולך ותופס מקום משמעותי בטיפול בכאבים, ויש מי שמציע לאשר את החומר לשימוש גם אצל ספורטאים שסובלים לא אחת מכאבים כרוניים.

בלייק גריפין, הסנטר של לוס אנג'לס קליפרס, הוא הספורטאי הבולט ביותר שנדרש לאחרונה לנושא, כשהציע מפורשות לאשר שימוש בקנאביס רפואי כאמצעי להקל כל כאבים של כדורסלנים ושאר ספורטאים מקצוענים. "זה לא קשור אליי אישית", אמר בראיון למגזין "רולינג סטון", "הרבה מאוד חבר'ה ייהנו מזה ולא יקחו כל כך הרבה משככי כאבים, שיש להם השפעה ארוכת טווח מזיקה הרבה יותר. אני הייתי מצביע בעד, זה דבר הגיוני".

גריפין אולי הבולט ביותר, אך הוא לא הראשון. למעשה, הוא רק הגיב על הקריאה של סנטר מילווקי, לארי סנדרס, שהושעה על ידי ה-NBA מחמישה משחקים בגלל שעישן מריחואנה ותומך בלגליזציה של הסם, הליך שכבר אושר בכמה מדינות בארצות הברית. "בליגה שלי זה חומר אסור, אבל אני מאמין במריחואנה ובסגולות הרפואיות שלה", הסביר, "אני לא משתמש במשהו שאיני יודע מהו. למדתי על מריחואנה ואני יודע מה יתרונותיה. עושים לה עוול, אנשים לוקחים כל כך הרבה חומרים מותרים שעושים נזק לגוף, לנפש ולמשפחה. זה לא כך עם מריחואנה".

סנדרס מעלה נקודה נכונה מאוד שקיימת בכל מקום, גם בארץ. גילי מוסינזון, שנעצר בעבר על החזקת מריחואנה, אומר בשיחה עם "ספורט הארץ" כי "הקבוצות נותנות כיום לשחקנים כדורים אנטי-דלקתיים בכמויות מסחריות, רק על מנת שימשיכו לתת שואו ויספקו את הסחורה". לדעת מוסינזון זו רק שאלה של זמן עד שהשימוש במריחואנה יוסדר גם בעולם הספורט: "אני חושב שאנחנו עדים כרגע לתהליך הדרגתי בו הקנאביס הרפואי נכנס למיינסטרים. בעוד עשר שנים מהיום יחלקו בקופת חולים קנאביס רפואי במקום וולטרן".

מולי אפשטיין, פיזיולוג הספורט, מסביר כי "יעילותו של הקנאביס הרפואי מוכחת ולא בכדי ניתן אישור לחולים מסוימים להשתמש בו. לספורט, עם זאת, חוקים משלו. עד אשר WADA (הרשות העולמית למלחמה בחומרים אסורים בספורט) לא תאשר את העניין או עד שהספורטאי לא ימציא אישור שהוא רשאי להשתמש, כל נוכחות של מטבוליטים מצמח הקנאביס יהיו בחזקת מבדק סימום חיובי". גם אפשטיין סבור שבמקרה של צורך רפואי, על הרשויות לאשר שימוש בקנאביס הרפואי "כמו במקרים בהם מחריגים חומרים אחרים לשימוש רפואי".

לא רק ספורטאים ואנשי מקצוע תומכים בעניין אלא גם מאמנים. פיט קארול, מאמן אלופת ה-NFL סיאטל סיהוקס, אמר בתחילת השנה כי על הליגה לשקול להתיר שימוש בקנאביס רפואי על מנת להעניק טיפול טוב יותר לשחקנים. "אנחנו צריכים למצוא דרכים לשפר את המשחק ולדאוג לשחקנים בכל דרך אפשרית", אמר שבוע לפני הסופרבול האחרון, "לא משנה מה הסטיגמה שיש לכך, אנחנו צריכים לעשות את זה פשוט כי עולם הרפואה עושה את זה".

ואכן, השימוש בקנאביס רפואי - מעשית אין הבדל בין קנאביס רגיל לרפואי, מה ששונה לעתים הוא אופן הצריכה שלו - הולך וגובר בארץ ובעולם. סגולות הצמח התגלו כבר לפני אלפי שנים, אז שימש כתרופה למחלות ולכאבים. הוא נאסר לשימוש רק בשנות העשרים והשלושים של המאה ה-20, וללא ספק גם בעקבות עלייתן של חברות התרופות. לא מדובר כמובן בתרופת פלא, ויש גם חסרונות לא מועטים, אבל זה רק עניין של זמן עד שהשימוש בו יאושר, לפחות כמשכך כאבים. כן, גם בספורט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 דצמבר 2014, 23:07 
סמל אישי של המשתמש
תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: שחקני כדורסל מוכרים חשודים בשימוש בסמים - נלקחו לחקירה במשטר
הודעהפורסם: 17 דצמבר 2014, 22:33 
תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 דצמבר 2014, 23:03 
סמל אישי של המשתמש
:LOL2:
פופוליזם :HEART2:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 101 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: