תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 19 יוני 2025, 15:14

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 19 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: עזרה במציאת חומר על משטרים טוטליטריים
הודעהפורסם: 27 נובמבר 2014, 14:45 
שלום לכולם,
אני מנחה את תלמידי בכתיבת עבודות חקר על תחומים שונים במשטרים הטוטליטאריים.

אני צריך חומרים, ספרים, מאמרים על הנושאים הבאים:
מוזיקה
חינוך
תנועות נוער
ספרות ושירה
ספורט
תקשורת (פולחן אשיות)
אופנה
אמנות (צילום, ציור)

בנאציזם, קומוניזם ופאשיזם
אשמח לכל עזרה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: עזרה במציאת חומר על משטרים טוטליטריים
הודעהפורסם: 27 נובמבר 2014, 14:46 
סמל אישי של המשתמש
במכבי ת"א כדורסל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 נובמבר 2014, 14:50 
KingAlpaca כתב:
במכבי ת"א כדורסל?

דרך אגב...כשנתתי להם את הדוגמאות למאפיינים של משטר טוטליטארי,
השתמשתי במכבי תל אביב כדוגמא. (יצירת זהות בין המפלגה למדינה = זהות בין הקבוצה למדינה, שליטה במדיה ועוד),

האמת שהיה להם קשה להבין את ההקבלה והם אפילו נבהלו מהלהט והעצבים שבהם תיארתי את העובדה שבאופן עקיף אני מימנתי את המעבר של לבאן מרסר מהקבוצה שלי למכבי על ידי כספי האגרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 נובמבר 2014, 15:07 
באיזה כיתה אתה מלמד ?
אם התלמידים מעל כיתה ט' - אתה יכול\כדאי להקרין להם את הסרט "הגל" (בגרסה האמריקאית הישנה ולא הגרמנית החדשה). ספרות מומלצת, ספרים של ג'ורג אורוול: 1984, חוות החיות (יש גם סרט מצויר של חוות החיות).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 נובמבר 2014, 15:12 
סבא של השורה כתב:
באיזה כיתה אתה מלמד ?
אם התלמידים מעל כיתה ט' - אתה יכול\כדאי להקרין להם את הסרט "הגל" (בגרסה האמריקאית הישנה ולא הגרמנית החדשה). ספרות מומלצת, ספרים של ג'ורג אורוול: 1984, חוות החיות (יש גם סרט מצויר של חוות החיות).

הם בכיתה ט',
הם נדרשים לכתוב עבודה על אחד מהתחומים שכתבים למעלה, לא על משטרים טוטליטאריים בכללי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 27 נובמבר 2014, 15:17 
לא שאני מחבב את מכבי, אבל הם ממש לא דוגמא לקבוצה שמשמשת כלי בידי משטר טוטליטרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 נובמבר 2014, 17:49 
סמל אישי של המשתמש
חשבתי שהם דוגמה למשטר טוטליטרי.

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 נובמבר 2014, 17:51 
סמל אישי של המשתמש
הם אנלוגיה טובה למשטר טוטליטרי אחד ספציפי שאסור לאמר את שמו בפורום

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 נובמבר 2014, 22:20 
חומר על תנועות נוער חלוציות בגטאות יעזור ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 נובמבר 2014, 23:53 
סמל אישי של המשתמש
כמה הערות על קצה המזלג:
נתחיל מכך שההגדרה של 'משטרים טוטליטריים' היא לא הגדרה תמימה, אלא נוצרה בתקופת המלחמה הקרה בארה"ב, כשהיא כורכת יחדיו את הנאציזם והקומוניזם באותה הסירה, ולא במקרה, אלא מתוך המגמה הכללית של הדמוניזציה של הקומוניזם הסובייטי שאיפיינה את ארה"ב של שנות ה-50.
שנית, אם מקבלים את ההגדרה של משטרים טוטליטריים, ככאלה ששואפים לשלוט ולכוון את כל תחומי החיים, לא הייתי מכניס פנימה את הפאשיזם האיטלקי, שכדרכם של האיטלקים היה די מחופף, אלא מסתפק בברה"מ ובגרמניה הנאצית, כשתי דוגמאות עיקריות (אפשר גם צפון קוריאה, סין העממית ועוד משטרים מתחשבים שכאלה).
שלישית, יש המון חומר על כל תחום ותחום, גם ברה"מ וגם גרמניה הנאצית. אבל רובו ככולו באנגלית. יש גם ספרים בעברית, יותר על גרמניה הנאצית, ופחות על ברה"מ.
רביעית, מבחינת ה'טוטליות' של המשטר, אין ספק שברה"מ של סטלין עשתה עבודה יסודית ומעמיקה יותר מגרמניה הנאצית.
בעוד שהנאציזם שלט בגרמניה במשך 12 שנים בלבד (מתוכן, שש שנים הוא היה שקוע כל כולו במלחמה), הדיקטטורה הסובייטית התקיימה למעלה מ-70 שנה, ואין ספק שהיא הגיעה לרמות שליטה שהגסטאפו רק יכל לחלום להגיע אליהן, ברמת 'משטרת מחשבות' אמיתית.
מצד שני, הנאציזם היה בעל שאיפות גדולות יותר של שליטה באדם (למשל, שליטה בבחירת בן הזוג על פי התאמה גזעית) ויכולות תעמולתיות גבוהות יותר (גבלס, ריפנשטאל), ואם היו נותנים לו קצת יותר זמן, אפשר להניח שהוא היה עוקף את הסובייטים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 27 נובמבר 2014, 23:58 
הפאשיזם הוא בהחלט משטר טוטאליארי, גם אם לא מוצלח במיוחד.
אם צריך לבחור כלל אצבע אחד בשביל להפריד משטרים טוטליטריים מסתם משטרים אוטוריטריים אחרים, אז הוא יהיה שמשטר טוטאליטרי שואף לבצע מהפיכה חברתית עד לרמה של כינון חברה חדשה וסדר חברתי חדש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 נובמבר 2014, 22:30 
סמל אישי של המשתמש
http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Works_about_totalitarianism

אוהד הפועל אינו זקוק לשום אישור ולשום המלצה בכל מה שקשור לקבוצה שלו. הרי איננו חולקים על כך שהיא מעצבנת, וכל מה שאנחנו מבקשים הוא רק שיסבירו לנו איך, איך הקבוצה המרגיזה הזאת בכל זאת כל כך שגיבה (ואדירה וכבירה ונצחית, ואדומה ונפלאה ובלתי מושגת)-ע.מ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 נובמבר 2014, 06:21 
אם הייתי צריך למצוא כמה שיותר פרסומים ובקלות יחסית (מאמרים ספרים עבודות מכל המינים והסוגים סרטי מחקר דוקו וגם קולנוע רגילים) על כל אחד מהתחומים שפרטת, הייתי בוחר בגרמניה המזרחית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 נובמבר 2014, 07:58 
סמל אישי של המשתמש
חתול אדום כתב:
אם הייתי צריך למצוא כמה שיותר פרסומים ובקלות יחסית (מאמרים ספרים עבודות מכל המינים והסוגים סרטי מחקר דוקו וגם קולנוע רגילים) על כל אחד מהתחומים שפרטת, הייתי בוחר בגרמניה המזרחית.

+100

רמת השליטה בחיי הפרט בברית המועצות לא הגיעה מעולם לדרגת גרמניה המזרחית.
לגבי הנושאים לפותח האשכול:

הסימום ההמוני של הספורטאים (למען מה?) במזרח גרמניה.

עוד נושא ספורטיבי, הוא ״מכבי״ הוקי קרח של ברית המועצות. צסק״א מוסקבה הייתה למעשה נבחרת ברית המועצות, שהתאמנה במהלך כל העונה ב״ליגה״ לטובת שתי מטרות - אליפות העולם ואולימפיאדה. הליגה המקומית הייתה רק תפאורה. ממש במקרה מאמן צסק״א תמיד אימן את הנבחרת במקביל. כמובן שנשלפו שחקנים מוכשרים ממועדונים אחרים על ידי גיוסם לצבא והצבת שתי ברירות בפניהם - שירות צבאי מפנק או המשך קריירת המשחק בצסק״א. אין לי מושג אם יש חומר באנגלית על הנושא.

בברית המועצות, דווקא בנושאי האומנות (מוזיקה, קולנוע, ספרות) אפשר למצוא את המרד כנגד המשטר. כיוון שהכל עבר תחת צנזורה קפדנית, האמנים היו צריכים להסוות את הביקורת על המשטר כך שהיא תעבור את הצנזורה ותהיה מובנת לקהל, דבר שהצליח פעמים רבות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 נובמבר 2014, 12:40 
סמל אישי של המשתמש
Serp und Molot כתב:

זו לא נקודה כזאת חשובה בראיה כללית (וחו"ח שלא יראה כאילו שאני מגן עם מזרח גרמניה) אבל ארצות הברית השאירה אבק לשאר העולם כשזה מגיע לסמים בספורט, מאז ולעולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 נובמבר 2014, 16:12 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
Serp und Molot כתב:

זו לא נקודה כזאת חשובה בראיה כללית (וחו"ח שלא יראה כאילו שאני מגן עם מזרח גרמניה) אבל ארצות הברית השאירה אבק לשאר העולם כשזה מגיע לסמים בספורט, מאז ולעולם.

לא שאני אומר שבארה"ב היו תמימים אבל לא חושב שיש בסיס להשוואה.

ציטוט:
הישגיה של גרמניה המזרחית היו גבוהים במיוחד ביחס למדינה בסדר גודל שלה (כ-17 מיליון תושבים בשיא גודלה). הדבר נבע לא רק מיכולת ספורטיבית יוצאת דופן. במדינה הונהגה תוכנית לקידום הספורט הייצוגי, שהמנהל הרפואי שלה, ד"ר מנפרד הפנר, נתן סטרואידים אנאבוליים באופן שיטתי לספורטאים רבים החל משנות ה-60. דור שלם של ספורטאים וספורטאיות נפגע בגלל סימום שיטתי מילדות, עם תופעות לוואי קשות לאורך שנים. לאחר נפילת הממשלות הקומוניסטיות בסוף שנות ה-80 של המאה ה-20 ואיחוד גרמניה התגלו מסמכים רבים שתיעדו את התוכנית, ובכיריה הורשעו (אך קיבלו עונשי מאסר על תנאי),‏[2] ואילו הספורטאים שנאלצו להשתמש בסמים - קיבלו פיצויים.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3801536,00.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 נובמבר 2014, 16:35 
סמל אישי של המשתמש
כולם עושים סמים, האמריקאים, בגלל שיש להם את מערכת המחקר הרפואית הכי טובה בעולם הם הכי טובים בזה. סטרואידים אנאבולים, HGH וגו' זה דברים שפותחו בארה"ב ועד היום החברות הכי רציניות בתחום הן אמריקאיות.
לפני לוס אנג'לס, הם החליטו לעשות בדיקה פנימית כדי לראות כמה אתלטים משתמשים בסמים, אחרי שפחות או יותר כל המועמדים למדליות שלהם נכשלו, הם קברו את הדו"ח.

החיים זה לא רוקי 4.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 נובמבר 2014, 16:46 
סמל אישי של המשתמש
קודם כל אני לא חושב שישנה הכוונה מלמעלה בדומה למה שהיה נהוג במזרח גרמניה.

שנית, תסכים שיש הבדל בין ספורטאי שלוקח סמים על דעת עצמו לבין ספורטאי שנותנים לו סמים במסווה של ויטמינים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 נובמבר 2014, 19:17 
סמל אישי של המשתמש
בחייאת, אמיר,
תעשה את העבודה כמו שצריך.

http://www.imdb.com/title/tt1151309/
ד"ר אבי, תראה את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 19 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 4 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: