Noam כתב:
יש קונספירטור אחד בפייסבוק שטוען שכל ההתחממות (כולל המלחמה בעזה) היא יזומה על ידי הממשלה, ושברקע מתנהל מו"מ על הסכם אזורי מקיף הכולל הסכם גרעין בין ארה"ב לאיראן וחלוקת ישראל וירושלים על בסיס גבולות 67 (עסקת גרעין-פלסטין, אוזכרה כמה פעמים גם בעיתונות הכתובה).
הבחור מאוד מרחיק לכת עם הקונספירציות שלו, אבל הוא מפרסם מדי יום חדשות מהעיתונות הזרה שכן מדווחות על מו"מ שמתקיים. כל הפגישות של אבו מאזן, נתניהו ועבדאללה, או הפגישות הנסתרות של נתניהו עם בכירי חמאס במצרים שבתקשורת לא מדווחים עליהן. כנראה שמשהו כן קורה.
מדווח גם על עסקת אסירים-שבויים שאמורה להתקיים בקרוב, במסגרתה יוחזרו הגופות של שני החיילים שנהרגו בעזה (גולדין ואורון שאול) תמורת אסירי חמאס שיושבים בכלא בישראל.
אישית קשה לי להאמין שממשלת ישראל היא ששולחת את המפגעים בירושלים, אבל נראה שקצת מנסים שם להתסיס את העניינים במקום להרגיע. בניגוד לעם (ולחלק מהשרים בממשלה) ביבי נתניהו לא מטומטם, והוא מבין שעלייה להר הבית, בנייה במזרח ירושלים והפעילות של אלע"ד בסילוואן הם אקטים מתסיסים שגורמים להתנגדות, וששימוש ביתר כוח יוביל להתנגדות יותר חזקה.
בנוסף ההצהרות היום על אבו מאזן שאחראי כביכול על תושבים במזרח ירושלים (הרוצחים מהבוקר) בעלי תעודת זהות כחולה, תמוהות מאוד.
אני כמובן לא מתחייב על זה שמדובר באינתיפאדה יזומה או שאלה פעולות הכנה לקראת אובדן הריבונות בשטחים, אבל כן יש לי תחושה כאילו למישהו למעלה יש אינטרס בהבערת השטח.
https://www.facebook.com/assaf.evenchen