תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 19 יוני 2025, 15:12

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 3551 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 115, 116, 117, 118, 119
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: כלגנו״ב ״הסלמה בדרום״/מבצע שקרכלשהו שיביא שקט לחודשיים
הודעהפורסם: 11 נובמבר 2014, 17:59 
אני קורא סיום הכיבוש למצב בו אין אוכלוסיה שנמצאת תחת כיבוש, ללא זכויות וללא אזרחות. למה אתה קורא כיבוש?

בוא נחדד את ההבדלים:
אני חושב שאין סיכוי ממשי ל"סיום הסכסוך".
גם אתה חושב ככה - "משא ומתן כנה בו כל צד מפסיק לראות בשני את השטן עלי אדמות". גיב מי א ברייק.

בהינתן זה, אני מעדיף להחליט מה טוב לישראל כמדינה ציונית, להציע את זה, ואם אין הסכמה מהצד השני, לבצע את זה, מה עוד שבעולם תהיה לכך תמיכה מוחלטת.
אתה מעדיף לחכות להתעוררות פנימית / אחרית הימים / ביאת המשיח, וגם אז לבצע את זה באופן הדרגתי "בונה אמון" מה שיאפשר לכל מי שרוצה להרוס הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 נובמבר 2014, 19:57 
סמל אישי של המשתמש
20 כתב:
אני קורא סיום הכיבוש למצב בו אין אוכלוסיה שנמצאת תחת כיבוש, ללא זכויות וללא אזרחות. למה אתה קורא כיבוש?

בוא נחדד את ההבדלים:
אני חושב שאין סיכוי ממשי ל"סיום הסכסוך".
גם אתה חושב ככה - "משא ומתן כנה בו כל צד מפסיק לראות בשני את השטן עלי אדמות". גיב מי א ברייק.

בהינתן זה, אני מעדיף להחליט מה טוב לישראל כמדינה ציונית, להציע את זה, ואם אין הסכמה מהצד השני, לבצע את זה, מה עוד שבעולם תהיה לכך תמיכה מוחלטת.
אתה מעדיף לחכות להתעוררות פנימית / אחרית הימים / ביאת המשיח, וגם אז לבצע את זה באופן הדרגתי "בונה אמון" מה שיאפשר לכל מי שרוצה להרוס הכל.

אני אישית לא מחכה לכלום.
יש פתרון שבעיניי הוא פתרון ראוי.
לטעמי אין יותר מדי סיכוי שהוא יתקבל. עאלק מו"מ בין שווים בגובה העיניים, בלי שנאה. זה סרט הוליבודי, לא המציאות של ישראל. מסכים איתך בזה.
לכן נשארים עם שתי אפשרויות נוראיות, הראשונה היא שהעסק קורס ומדינת ישראל מפסיקה להתקיים בצורה שאנחנו מכירים אותה (נכבשת על ידי הירדנים\דעאש\טורקיה? מתמוטטת במלחמת אזרחים? הופכת לדיקטטורה דתית? לך תדע, יש הרבה אופציות), והשנייה היא שקונספציית "ניהול הסכסוך" משתלטת וכל מה שהעתיד צופן לישראלים זה מגורים בספרטה המודרנית (נראה שזה פחות או מה שאתה קורא לו "בהינתן המציאות, לעשות מה שטוב לישראל כמדינה ציונית").
שתי האופציות גרועות מאוד בעיניי, ולא הייתי רוצה לחיות באף אחד משני העתידים האפשריים האלה.

בנוסף, ולנושא הדיון: אם הפתרון שיימצא יהיה חד-צדדי ולא בהסכם, הרי שלפלסטינאים שנשארו מאחורי הגדר לא יהיו פתאום זכויות כבמטה קסם, והם לא יקבלו פתאום אזרחות יש מאין.
כדי שתהיה להם אזרחות משמעותית במדינה שמסוגלת לתת להם זכויות, המדינה הזאת והאזרחות שלהם בה וכו' וכו' צריכים להיות מבוססים על משא ומתן (או על הנחתה שרירותית מבחוץ, אבל אני מניח שאף אחד לא מצפה מנאט"ו לכבוש את כל המזה"ת ולקבוע לכולם מה לעשות).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 12 נובמבר 2014, 08:16 
סמל אישי של המשתמש
טקנו, למה יציאה חד צדדית מהגדה, רק בלי סגר ימי ישבתי ואוירי כמו בעזה, ימנע מפלסטיק לספק זכויות אמיתיות לאזרחים שלה?
כן, זה לא אופטימלי. עדיף על המשך מומ בין שני צדדים שלא בטוח רוצים או מסוגלים להגיע להסכמה..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 12 נובמבר 2014, 09:37 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
טקנו, למה יציאה חד צדדית מהגדה, רק בלי סגר ימי ישבתי ואוירי כמו בעזה, ימנע מפלסטיק לספק זכויות אמיתיות לאזרחים שלה?
כן, זה לא אופטימלי. עדיף על המשך מומ בין שני צדדים שלא בטוח רוצים או מסוגלים להגיע להסכמה..

איך בדיוק הם יספקו שירותי רפואה שייחשבו סבירים? תחבורה ציבורית? תעסוקה? תקשורת?
כל תשתית שהיתה שם נהרסה על ידינו, לא בנינו תשתיות בחמישים שנה שלנו שם, אף שזו אחריותנו.
אם תצא יציאה חד-צדדית בעוד שעה מכל השטחים, מאיפה בדיוק תיפול על הפלסטינים המדינה שתתן להם אזרחות, זכויות ואפשרות לחיים נורמליים?
סיום הכיבוש זה לא רק נסיגה צבאית ובריאה מאחריות. סיום אמיתי לכיבוש, כזה שיאפשר גם לסיים את הסכסוך על כל המשתמע מכך, זה הרבה יותר (שלא לומר בדיוק ההפך).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 12 נובמבר 2014, 10:27 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
אדום נחמד כתב:

איך בדיוק הם יספקו שירותי רפואה שייחשבו סבירים? תחבורה ציבורית? תעסוקה? תקשורת?
כל תשתית שהיתה שם נהרסה על ידינו, לא בנינו תשתיות בחמישים שנה שלנו שם, אף שזו אחריותנו.
אם תצא יציאה חד-צדדית בעוד שעה מכל השטחים, מאיפה בדיוק תיפול על הפלסטינים המדינה שתתן להם אזרחות, זכויות ואפשרות לחיים נורמליים?
סיום הכיבוש זה לא רק נסיגה צבאית ובריאה מאחריות. סיום אמיתי לכיבוש, כזה שיאפשר גם לסיים את הסכסוך על כל המשתמע מכך, זה הרבה יותר (שלא לומר בדיוק ההפך).

טוב, זה לא שהבריטים השאירו לנו את מיטב רופאיהם כשעזבו. אתה יודע, מסתדרים. כסף לא יחסר להם, מן הסתם.
ברור שעדיף לעזור להשאיר אחרינו קרקע פוריה, אבל מדברים פה על סיטואציה בה הפלסטינים לא יהיו מוכנים לשתף פעולה, לא במקרה וכן הגענו להסכמה..
מה הכוונה מאיפה? יש רשות פלסטינית שכן מנהלת סוג של חיים בגדה. מושחתת או לא, זה כבר פחות באחריותנו.
מאיפה נפלה על היהודים מדינה שתתן להם זכויות וכולי? למה אתה מעריך את הפלסטינים כל כך מעט, שאתה לא מאמין שברגע שיהייו אחראיים לגורלם, הכל יתפרק?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 12 נובמבר 2014, 22:30 
סמל אישי של המשתמש
רק לשם השוואה, הבריטים בנו פה תחנות כוח ובתי חולים ומה לא, אנחנו מפציצים כל דבר שהפלסטינים בונים ביותר מעשר שקל (בעזה כל הזמן, ועד לא מזמן גם בגדה, ולך תדע מה יקרה מחר).
דבר שני אני לא באמת יודע מה יהיה עם הפלסטינאים אחרי נסיעה חד-צדדית עם קורטוב של אדמה חרוכה. אולי הם באמת יסתדרו על הצד הטוב ביותר. האם הם יוותרו עליך כאויב ויתייחסו אליך כאל שכן? קשה לי להאמין. לעומת זאת בהסדר מוסכם אחרי מו"מ הוגן בין שני צדדים באותו מעמד, דווקא יש סיכוי שיתקיימו יחסי שכנות "נורמליים" או לפחות נטולי אלימות רצחנית מדי.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 13 נובמבר 2014, 00:53 
סמל אישי של המשתמש
אבל טקנו, כפרה עליך, מדברים על מצב בו מו"מ לא יצליח, ושעון החול של הכיבוש ממשיך לזחול.
אני מאוד מקווה שלא נעשה נזק לתשתיות בגדה, ואם זה יקרה זה בהחלט יזיק לשקט העתידי.
בכל מקרה, אני לא משלה את עצמי. כך או כך, יקח זמן עד שירגעו פה כולם. גם אם נצא בהסכם הוגן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 נובמבר 2014, 01:15 
סמל אישי של המשתמש
אם שני הצדדים ירצו להגיע להסדר אנידי בטוח שיימצאו פתרונות לכל הבעיות.
אם במקום לשאוף לפתרון מוסכם הצדדים ישימו בראש סדר העדיפויות שמירה על אינטרסים כאלה ואחרים, יכול להיות שזה לא יקרה.
לא שאני מציע לא לשמור על האינטרסים החיוניים של ישראל או משהו כזה, אבל בעולם הדימיוני הזה שאנחנו מדברים עליו שני הצדדים ינסו קודם כל להגיע להסדר, מה שאומר שהם יחפשו דרך לשמור על האינטרסים שלהם במסגרת אותו הסדר, ולא לתת לאינטרסים האלה לחסום את הדרך.

בכל מקרה, אני חושש שכל מי שכתב פה מבין שהתרחיש הזה הוא מקסימום בסיס לאיזה סרט או סדרה, לא משהו שקשור למציאות.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 נובמבר 2014, 07:35 
סמל אישי של המשתמש
אם אם ואם.
אני שומע קולות בתוך ראשי, והקולות אומרים שאלוהים נתן לי את כל ארץ הקודש. רק אלוהים מחליט בדברים כאלה.
אני אקח את כל הארץ, והערבים המסריחים יכולים ללכת לאחת מכל עשרות המדינות האחרות שלהם.
תמשיכו לקשקש על סיפורים דמיוניים של שלום, ואני בינתיים אבנה את בית המקדש אז כשיגיע המשיח אשלוט בעולם כולו וכל הגויים הנחותים ישרתו אותי.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 נובמבר 2014, 01:42 
its-sick כתב:
אם אם ואם.
אני שומע קולות בתוך ראשי, והקולות אומרים שאלוהים נתן לי את כל ארץ הקודש. רק אלוהים מחליט בדברים כאלה.
אני אקח את כל הארץ, והערבים המסריחים יכולים ללכת לאחת מכל עשרות המדינות האחרות שלהם.
תמשיכו לקשקש על סיפורים דמיוניים של שלום, ואני בינתיים אבנה את בית המקדש אז כשיגיע המשיח אשלוט בעולם כולו וכל הגויים הנחותים ישרתו אותי.

:LOL2: :LOL2: :LOL2:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: כלגנו״ב ״הסלמה בדרום״/מבצע שקרכלשהו שיביא שקט לחודשיים
הודעהפורסם: 14 נובמבר 2014, 13:36 
סמל אישי של המשתמש
its-sick כתב:
אם אם ואם.

תכלס

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 3551 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 115, 116, 117, 118, 119

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 7 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: