20 כתב:
teknoboy כתב:
NARKOTIKA כתב:
teknoboy כתב:
20 כתב:
פספסתי אותך - איך בדיוק מה שכתבתי זה לשמר את המצב הקיים?
כי במתווה שאתה מציע אין סיכוי להגיע למה שנקרא "סיום הסכסוך". זה מה שקורה כשמתעלמים לחלוטין מכל מה שיש מסביב (לידיעתך, ישראל אינה נושאת מטוסים ששטה בים עויין, אלא מדינה שנמצאת בין מדינות).
כי בהגדרה אתה מציע לחיות על החרב כמו בספרטה ("להיות חזקים מאוד צבאית וערכית"), כלומר כמו היום רק להיות מוצלחים בזה (ואיך זה יקרה פתאום בדיוק?).
כי כבר ראינו מה קורה עם כל הפתרונות החד צדדיים למיניהם, ראה ערך עזה (וזה תופס גם אם משום מה אתה סבור שדבר כזה נחשב "שמאל" או חושב שמי שבעד שלום צריך להיות גם בעד זה).
לא יהיה שלום. הפרדה בין 2 העמים שלא יכולים לחיות ביחד זה הסיכוי היחיד. מפה תיקח את זה לאן שאתה רוצה.
אם צד אחד לא רוצה הפרדה, צריך לכפות עליו הפרדה.
לא התכוונתי להישמע אופטימי.
גם אני לא חושב שמחר יהיה שלום (או מחרתיים, לצורך העניין).
רק הדגשתי שהתוכנית שלו לא תביא לשלום, לא לשקט ולא לשלווה, ולכן גם לא לחיים טובים יותר במדינת ישראל.
1. שקר א: חיים טובים יותר במדינת ישראל תלויים בשקט ושלווה. לפי ההגדרה הזו, אף פעם לא היו פה חיים טובים. זה בדיוק התעמולה של כל מי שלא רוצה לשפר פה כלום, כאילו רק בגלל המצב המדיני אי השוויון גדל ויוקר המחיה מתפוצץ. שקר עלוב ובזוי.
2. סתירה פנימית א: טקנובוי מאמין שלא יהיה פה שלום מחר או מחרתיים. אבל בכל זאת מאמין שיהיה פה שקט ושלווה מתישהו. איך זה יקרה? לטקנובוי הפתרונים
3. סתירה פנימית ב: בעיני טקנובוי עדיף המשך הכיבוש על פני הפסקת הכיבוש כל עוד הוא לא מביא לשקט ושלווה. מעבר לכך, הפסקת הכיבוש בעיני טקנובוי היא "המשך המצב הקיים". פעלול לוגי מרשים.
4. אי הבנת הנקרא א: לא הבטחתי שקט ושלווה. בטח לא בטווח המיידי. אבל כן, אם יש סיכוי כלשהו לשקט ושלווה הוא עובר בהפסקת הכיבוש ועצירת המדינה הדו-לאומית. מייד. בטח יותר טוב מאשר המשך הכיבוש והפיגועים / מדינת אפרטהייד / מדינה דו-לאומית
5. אי הבנת הנקרא ב: טקנובוי יוצא נגד החד-צדדיות. היה גם בהודעה שלי משפט של "הצעה סופית". מה אתה חושב, שאם הפלסטינים יסכימו להצעה עם שינויים מינוריים (ונניח שאפשר להגיע להסכמה בין אבו-מאזן וחמאס שזה סיכוי קלוש), אז נלך עם הראש בקיר?
1. החיים הטובים לא תלויים רק בשלום החם עם שכנינו, אבל זה כמובן יעזור, ובעיקר ימנע את האפשרות לסנוור את עיני הציבור בססמאות כמו "זה הקרן החדשה האנטישמית שאוהבת ערבים!!!!".
2. איפה ראית שהתנבאתי שיהיו שקט ושלווה? כתבתי מה צריך לעשות כדי שזה יקרה, ובאותה נשימה כתבתי שלדעתי אין סיכוי שיקום בישראל מישהו שאשכרה יעשה את זה (ואם יהיה מהר מאוד יורידו אותו בדרך זו או אחרת).
3. התנתקות חד-צדדית במתכונת עזה, למשל, אינה סיום הכיבוש. אדרבא, זו היתה הקצנה של המצב שהיה קודם. אפילו הסכם אוסלו בסך הכול קיבע את הסטטוס קוו. יש מצב שמה שאתה קורא לו "סיום הכיבוש" זה לא מה שאני קורא לו באותו שם.
4. כתבתי שמה שאתה מציע לא יביא שקט ושלווה, וזה בדיוק מה שאתה אומר פה. איפה יצא שלא הבנתי מה אני קורא?
מסכים איתך לגבי זה שפתרון שתי מדינות עדיף על פני המצב בקיים וגם על פני רוב האלרנטיבות (מנית את רובן).
5. יכול להיות שבאמת לא הבנתי, והכוונה שלך היתה להגיע להסדר במשא ומתן.
היה קצת קשה להבין את זה בתוך כל המחיקה של הצד השני, ההתעלמות ממנו וההתרכזות בחוסנה של מדינת ישראל.
על כך פנים, מי שבאמת רוצה להגיע להסדר ולסיים כך את הסכסוך ראוי לא שיימנע מאמירות כמו "לדבר כמה שפחות על משא ומתן".