kruvi1 כתב:
אתה מדבר על הוצאת החוליגניזם? סבבה.
בוא נניח שמחר אין יותר דבר כזה שנקרא "אולטראס". האלימות תיפסק? לא יהיו יותר קללות?
שמע,
זה מתיש לבקש לקיים דיון בלי דמגוגיה.
אני אמרתי שהאלימות תיפסק אם לא יהיה קיים ארגון אוהדים זה או אחר ?
אני דיברתי על מהלך מקיף ויסודי מהסוג שעשו באנגליה, ששם חוו תופעות הרבה יותר אלימות ומסוכנות ובהיקפים הרבה יותר גדולים.
זה לא מתמצה באי קיום ארגון אוהדים זה או אחר.
יש צורך בפעילות אינטנסיבית ויסודית של גורמי אכיפת החוק, יחד עם התגייסות של רשויות ומוסדות שלטון.
נתחיל בזה שמתפרעים שנתפסו על אירועים אלימים פר אקסלאנס יבלו זמן ממושך מאחורי סורג ובריח.
ובנוסף: לרשום בכפיפה אחת - אלימות וקללות. נו באמת ?
ולגבי עניין הקללות - לקלל "בן-זונה" או "אפס" זה אותו הדבר כמו לאחל סרטן , כמו לאחל מוות בדרכים שונות, כמו לאחל מוות במסגרת קריאות גזעניות, כמו לדרוש שאנשים אלו ואחרים יישרפו, שלא יצאו חיים ?
בגלל קללות לא ישלחו אנשים לכלא. ועדיין אני טוען שתרבות השנאה וקריאות הנאצה ביציעים תדעך (גם אם באופן הדרגתי) ככל שנטמיע בכדורגל שלנו סגנון אחר - בדומה למה שקיים בד"כ בפרמייר ליג כיום. וכבר ציינתי שאם על תופעות התפרעות חמורות ייסגרו היציע המזרחי בטדי, שערים 5 ו-11 בבלומפיד, כאשר אוהדים מיציעים אלו יאלצו לרכוש מחדש כרטיסים ליציעים אחרים - אז הנוכחות של אותו גרעין אוהדים חוליגני ואלים ביסודו - יקטן באופן יחסי והדרגתי וזה בפני עצמו יגרום גם לדעיכת אותן קריאות נאצה (כי מן הסתם אותו גרעין הוא היוזם והמשלהב את האחרים בקריאות הרפש הללו).