deep red כתב:
הייתי באוסטרליה (יש לי קרובים במלבורן וקולגה שעובדת איתי). הקפה סביר וברמה של ישראל, לא מעבר בשום מקום. המכונות של ארומה וקפה קפה הם באותה רמה וכנראה גם הבריסטות. הבעיה היא ההכשרה שלהם. עכשיו, גם פה אם תלך למקומות ספציפיים תקבל קפה טוב מאוד. קפה מצוין דורש טחינה על המקום במטחנה טובה של תערובת שנקלתה כמו שצריך (אני קולה לבד), טכניקת דחיסה ופיזור בפורטאפילטר (זה הראש שמצמידים למכונה). המכונה צריכה להיות טובה, כלומר עם ראש יציב שלא יפול בטמפרטורה בזמן החליטה (הרכבתי שעון במקום בורג הראש) לחץ מכוון לתשע אטמוספרות ודרך זה הקפה רץ ואתה חייב לוודא שאתה מקבל מספיק קפה אבל לא יותר מדי בלונד. לי יש בבית vbm super domobar כמכונה ומטחנה mazzer superjoly. עכשיו תסלח לי אם אני מתקשה להאמין שתמצא בית קפה שאפילו בטחינה לא יכול לטחון רק לך, אלא טוחן למחלק מנות שם הקפה עומד ומאבד ארומה עד שכבודו מזמין אספרסו, שייתן לך קפה כזה. ובנוסף, באיטליה יש קפה יותר טוב בפיצוציות ובתחנות דלק מכל מה שטעמתי בשאר העולם. פחחחחחחח.
לא יודע על איטליה.
לא מתיימר להיות דוקטור לקפה. אבל אני יודע לזהות קפה טוב גם בלי שתהיה לי מכונה בבית (כמו שלא צריך לייצר לבד יין כדי להבחין ביין טוב).
יודע להשוות רק בין מלבורן (וקצת חלקים אחרים של אוסטרליה) לישראל. הממוצע שם הרבה יותר טוב מבישראל. הרבה יותר. יכול להיות שיש בתל אביב בתי קפה שיודעים לעשות קפה, לא אומר שלא, אבל ב-90% מבתי הקפה שהייתי בהם בחדשיים האחרונים, בוודאי בארומה, אפילו לא ידעו להקציף חלב. לא מדבר על איכות הקפה עצמו (שכמו יין, תלויה בעוד הרבה גורמים חוץ מאלה שציינת).
אני שוב מציין שזו לא חוכמה, יש שם הרבה יותר בתי קפה פר מספר אנשים, אנשים שותים הרבה יותר קפה מכאן, בכל בית כמעט יש מכונה (לא נספרסו...). כשיש שוק כזה הרמה גבוהה יותר, מה לעשות.
אגב, מה שהביא את הקפיצה ברמת הקפה היא ההגירה של אירופאים אחרי מלחמת העולם השניה. במלבורן יש מאות אלפי איטלקים מאז...