תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 19 יוני 2025, 19:21

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 29 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: פודים חליפיים למכונה של נספרסו
הודעהפורסם: 23 אוקטובר 2014, 22:42 
האם קיימים בשוק פודים חליפיים טובים למכונות של נספרסו, והיכן ניתן לקנות אותם?

כשאני אומר 'טובים' הכוונה היא גם טעימים, וגם כאלה שעובדים טוב עם המכונה. אני מציין את זה כי באוסטרליה היה לי נסיון לא טוב עם מוצרים חליפיים.

תודה לעונים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 23 אוקטובר 2014, 23:40 
תקרא את התגובות לכתבה:

http://www.themarker.com/consumer/1.2458193

בכל מקרה ממליץ להחליף למכונת קפה "אמיתית", אפילו הפשוטת מוציאות קפה טוב יותר מהנספרסו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2014, 00:00 
סמל אישי של המשתמש
אני שמעתי שהקפסולות של עלית נוטות להיתקע במכונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: פודים חליפיים למכונה של נספרסו
הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2014, 02:36 
סמל אישי של המשתמש
יש באיביי פודים רב פעמיים למילוי (כ 30 פעם) בהם אתה יכול לשים איזה קפה שתרצה.
זה כמובן דורש עבודה כמו במכונות שבלי קפסולות (מילוי במקום ניקוי), אבל מאפשר יותר גיוון בסוגי הקפה של כמה משתמשים.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2014, 07:28 
אדום מטלי כתב:
האם קיימים בשוק פודים חליפיים טובים למכונות של נספרסו?

לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: פודים חליפיים למכונה של נספרסו
הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2014, 08:04 
סמל אישי של המשתמש
its-sick כתב:
יש באיביי פודים רב פעמיים למילוי (כ 30 פעם) בהם אתה יכול לשים איזה קפה שתרצה.
זה כמובן דורש עבודה כמו במכונות שבלי קפסולות (מילוי במקום ניקוי), אבל מאפשר יותר גיוון בסוגי הקפה של כמה משתמשים.

ניסיתי. לא משנה איזה קפה, זה לא מתקרב למיצוי הטעם של הקפה ולא לנספרסו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2014, 09:44 
סמל אישי של המשתמש
יש ברשת 'רמי לוי' קפסולות תואמות לנספרסו, מיובאות מאיטליה, במחיר של 10 ש"ח ל-10 קפסולות.
אני משתמש בהן, במקביל לקפסולות של נספרסו, והן נכנסות למכונה טוב יותר מאלו של 'עלית'.
לגבי הטעם - קטונתי מלשפוט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2014, 09:48 
beny כתב:
תקרא את התגובות לכתבה:

בכל מקרה ממליץ להחליף למכונת קפה "אמיתית", אפילו הפשוטת מוציאות קפה טוב יותר מהנספרסו.

ברור שזה לא אותו קפה.
יכול להיות שאעשה את זה יום אחד, בעיקר בגלל שאין כאן כמעט בתי קפה זמינים עם קפה נורמאלי.
עד שאחליט שאני חרוץ ועובד על קפה, המכונה של נספרסו (שקיבלתי מאשתי ליום הולדת) היא הפתרון...
הבעיה שנראה לי שגם קפה טוב למכונה רגילה קשה להשיג בארץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2014, 09:49 
yos כתב:
יש ברשת 'רמי לוי' קפסולות תואמות לנספרסו, מיובאות מאיטליה, במחיר של 10 ש"ח ל-10 קפסולות.
אני משתמש בהן, במקביל לקפסולות של נספרסו, והן נכנסות למכונה טוב יותר מאלו של 'עלית'.

האם אתה משתמש באלה של רמי לוי לאורך זמן ואתה מרגיש שהמכונה עובדת איתן בלי בעיות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2014, 11:13 
מנצל את האשכול לשאלה זהה על קפסולות של לוואצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: Re:
הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2014, 11:18 
סמל אישי של המשתמש
אדום מטלי כתב:
beny כתב:
תקרא את התגובות לכתבה:

ברור שזה לא אותו קפה.
יכול להיות שאעשה את זה יום אחד, בעיקר בגלל שאין כאן כמעט בתי קפה זמינים עם קפה נורמאלי.
עד שאחליט שאני חרוץ ועובד על קפה, המכונה של נספרסו (שקיבלתי מאשתי ליום הולדת) היא הפתרון...

הגזמת. אנחנו אמנם חור בלבאנט אבל דווקא בתחום הקפה יומרניים כמו האירופאים. יש לא מעט מקומות שמספקים קפה טחון באיכות טובה מאוד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2014, 12:58 
אדום מטלי כתב:
yos כתב:

האם אתה משתמש באלה של רמי לוי לאורך זמן ואתה מרגיש שהמכונה עובדת איתן בלי בעיות?

אני קניתי את זה לא מעט. אין עם זה בעיה אבל זה טעם די דרעק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: Re:
הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2014, 14:38 
סומך כתב:
אדום מטלי כתב:
beny כתב:
תקרא את התגובות לכתבה:

ברור שזה לא אותו קפה.

הגזמת. אנחנו אמנם חור בלבאנט אבל דווקא בתחום הקפה יומרניים כמו האירופאים. יש לא מעט מקומות שמספקים קפה טחון באיכות טובה מאוד

יכול להיות. לא מספיק מכיר עדיין. בכל אופן בבתי קפה עדיין רחוקים מלהגיש קפה טוב, לדעתי גם במובן של חומר הגלם וגם באופן הכנת הקפה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: Re: Re:
הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2014, 15:06 
סמל אישי של המשתמש
אדום מטלי כתב:
סומך כתב:
אדום מטלי כתב:
beny כתב:
תקרא את התגובות לכתבה:

ברור שזה לא אותו קפה.

יכול להיות. לא מספיק מכיר עדיין. בכל אופן בבתי קפה עדיין רחוקים מלהגיש קפה טוב, לדעתי גם במובן של חומר הגלם וגם באופן הכנת הקפה.

בתור סנוב קפה, פלצן ברמות על. אני מעיד שמצד אחד אף בית קפה לא יוציא קפה ברמה שתוציא עם מכונה בייתית פשוטה (בשילוב מטחנת קפה כמובן), אבל יש פה בתי קפה מצוינים, ביחס לרוב אירופה וארה"ב. וברוב בתי הקפה תקבל מוצר יותר טוב מנספרסו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2014, 15:38 
אדום מטלי כתב:
beny כתב:
תקרא את התגובות לכתבה:

ברור שזה לא אותו קפה.

על מה אתה מדבר? תל אביב היא אחת הערים עם המסעדות ובתי הקפה הכי טובים בעולם, ואני לא מגזים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: פודים חליפיים למכונה של נספרסו
הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2014, 15:49 
בניו-יורק בתי הקפה כל כל חרא שהאופנה החדשה שם זה בתי קפה אוסטרלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2014, 15:50 
סמל אישי של המשתמש
אני מקווה שבניו יורק אלו בתי קפה אוסטרליים שכן פתוחים אחרי שש בערב

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2014, 16:24 
אדום מטלי כתב:
סומך כתב:
אדום מטלי כתב:
beny כתב:
תקרא את התגובות לכתבה:

ברור שזה לא אותו קפה.

תנסה את מאה (mae)

https://m.facebook.com/MaeCafe

או את קפליקס -

https://m.facebook.com/cafelixcafelix

בשניהם תמצא מבחר סוגי קפה באיכות גבוהה וגם בריסטות מקצועיים.

גם בסניפי לאביט אפשר למצוא קפה טוב באיכות גבוהה.

מעבר לכך, בהרבה בתי קפה בתל-אביב אפשר לקבל קפה בסדר גמור,

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2014, 18:31 
סמל אישי של המשתמש
לא להתקרב לקפסולות!!!
זה לא טרי, זה עסק יקר מאד וזה לא מתקרב לרמות שמוציא קפה במכונות ביתיות ידניות או אוטומאטיות.

פודים זה לא יקר אבל זה לא הדבר הכי טרי שקיים.
אין ולא יהיה כמו קפה שנטחן במקום.
אם מישהו צריך המלצות על מכונות או כל שאלה ספציפית, מוזמנים לפנות אליי.

ופראייר מי שמשלם 2.2 ומעלה על כל קפסולה מחורבנת.
אתם קונים מכונה במחיר סביר אבל אתם משועבדים לקפסולות שלהם ובעיקר לטעם שלהם.

אל תתקרבו לזה.
עדיף (ב ה ר ב ה) להשקיע במכונה טובה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2014, 18:36 
סמל אישי של המשתמש
פודים זה לא יקר בהשוואה לקפסולות, אבל זה עדיין לא בדיוק "זול".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2014, 19:21 
אין על קפה של מקינטה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2014, 20:01 
סמל אישי של המשתמש
Agüero כתב:
לא להתקרב לקפסולות!!!
זה לא טרי, זה עסק יקר מאד וזה לא מתקרב לרמות שמוציא קפה במכונות ביתיות ידניות או אוטומאטיות.

פודים זה לא יקר אבל זה לא הדבר הכי טרי שקיים.
אין ולא יהיה כמו קפה שנטחן במקום.
אם מישהו צריך המלצות על מכונות או כל שאלה ספציפית, מוזמנים לפנות אליי.

ופראייר מי שמשלם 2.2 ומעלה על כל קפסולה מחורבנת.
אתם קונים מכונה במחיר סביר אבל אתם משועבדים לקפסולות שלהם ובעיקר לטעם שלהם.

אל תתקרבו לזה.
עדיף (ב ה ר ב ה) להשקיע במכונה טובה.

אשמח להסבר בבקשה על הטריות
נספרסו טוענים שהשיטה בה הם אוטמים את הקפסולות (ואקום) מבטיחה את הטריות

לגבי הטעם-בטחינה ידנית אתה נאלץ להסתפק בטעם אחד בלבד-של פולי האספרסו שיש לך, לא ככה?
אני קניתי להורים מכונה של נספרסו ואני נהנה מהמגוון הבאמת עשיר של הקפסולות בשלל טעמים, החל מטעמי הוניל או שוקולד מריר היחסית חלשים עד לריסטרטו החזק או ארפג'יו שנחשבים לחזקים.

בנוסף, טחינה ידנית זו התעסקות, ואחרי ארוחה או אפילו בבוקר, למי יש כוח להתעסק עם זה? עם המכונה פשוט מכניסים את הקפסולה ולוחצים, מקסימום אם משתמשים בהקצפה אז צריך לשטוף.

גם אני וגם כל מי שאני מכיר (לא מומחים ולא מתיימרים להיות) נהנים מאוד מאוד מהמכונה, ובגלל שאנחנו לא צרכנים גדולים (בעיקר בסופ"שים), הנטל הכלכלי לא גדול מדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2014, 21:07 
סמל אישי של המשתמש
מספיק שיבואו אלייך פעמיים בשבוע אורחים כדי שתבין שזה כן נטל כלכלי.

לא משנה מה הואקום שעוזר לקפסולה לשמור על הטריות, זה עדיין לא כמו קפה שנטחן במקום. מי שמבין בתחום בשנייה מוצא הבדל ומבין עד כמה זה חשוב.
לגבי הטעם - לא הבנתי מילה ממה שרשמת. אתה בכלל מסוגל להשוות בין כל טעמי הקפה של נספרסו לבין כל סוגי הקפה ובטעמים השונים הקיימים בעולם?

בקשר להתעסקות - ברור שבשביל מכונה ידנית צריך לאהוב את התחום מאד מאד, אבל אם גם ככה אין לך זין לזה - קנה מכונה אוטומאטית. כפתור אחד ויש לך אספרסו /קפוצ'ינו (תלוי בסוג המכונה).

אני מאד חלש במתמטיקה אבל קפסולות של נספרסו עולות לפחות 2.2 לכל קפסולה. שמעתי גם על 2.5 ומעלה...בקיצור,פראיירים לא מתים.
קילו של פולי קפה עולה בארץ (בינוניים ומעלה, לא השטויות שיש בסופר) בין 80 ל200 ש"ח וכל קילו כזה מספק לך פלוס מינוס 145 כוסות קפה.
אין לי מושג כמה זה יוצא לכל כוס, אבל הרבה הרבה הרבה פחות מכל קפסולה שאתה מכיר, גם לא של נספרסו.

כל הקטע של מכונת קפסולות זה שתיהיה משועבד לקפסולות שלהם (או לקפסולות תואמות של חברות אחרות, במקרה הטוב). אני חושב שהחברות האלה מרוויחות ממש קצת ממכירת המכונות עצמן אלא הרבה יותר מכל קפסולה שנמכרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2014, 22:34 
סמל אישי של המשתמש
אני רואה שקצת סטו פה מהנושא אז אם אפשר לנצל"ש - אני משתמש במקינטה, אבל הקפה שאני קונה מאבד קצת טריות לפעמים. אז אני רוצה לקנות פולים ולטחון כל פעם חלק.
מישהו יכול להמליץ על מטחנת קפה שיודעת לטחון למקינטה, אמינה ולא יקרה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: Re: Re:
הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2014, 22:52 
deep red כתב:
אדום מטלי כתב:
סומך כתב:
אדום מטלי כתב:
beny כתב:
תקרא את התגובות לכתבה:

ברור שזה לא אותו קפה.

בתור סנוב קפה, פלצן ברמות על. אני מעיד שמצד אחד אף בית קפה לא יוציא קפה ברמה שתוציא עם מכונה בייתית פשוטה (בשילוב מטחנת קפה כמובן), אבל יש פה בתי קפה מצוינים, ביחס לרוב אירופה וארה"ב. וברוב בתי הקפה תקבל מוצר יותר טוב מנספרסו.

בעניין קפה ארה״ב היא רפרנס גרוע מאד כנראה.
אני לא סנוב קפה, אבל התרגלתי. בתי הקפה במלבורן, הגם שנסגרים ב-5:00 אחה״צ, טובים בהרבה מכל מה שטעמתי בארץ בנתיים. שוב, זה לא חוכמה, שותים שם הרבה יותר קפה מאשר כאן, וכל תרבות הקפה הרבה יותר מפותחת.
ולגבי המשפט ״אף בית קפה...״ - תרשה לי: פחחחחח

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 25 אוקטובר 2014, 06:13 
סמל אישי של המשתמש
הייתי באוסטרליה (יש לי קרובים במלבורן וקולגה שעובדת איתי). הקפה סביר וברמה של ישראל, לא מעבר בשום מקום. המכונות של ארומה וקפה קפה הם באותה רמה וכנראה גם הבריסטות. הבעיה היא ההכשרה שלהם. עכשיו, גם פה אם תלך למקומות ספציפיים תקבל קפה טוב מאוד. קפה מצוין דורש טחינה על המקום במטחנה טובה של תערובת שנקלתה כמו שצריך (אני קולה לבד), טכניקת דחיסה ופיזור בפורטאפילטר (זה הראש שמצמידים למכונה). המכונה צריכה להיות טובה, כלומר עם ראש יציב שלא יפול בטמפרטורה בזמן החליטה (הרכבתי שעון במקום בורג הראש) לחץ מכוון לתשע אטמוספרות ודרך זה הקפה רץ ואתה חייב לוודא שאתה מקבל מספיק קפה אבל לא יותר מדי בלונד. לי יש בבית vbm super domobar כמכונה ומטחנה mazzer superjoly. עכשיו תסלח לי אם אני מתקשה להאמין שתמצא בית קפה שאפילו בטחינה לא יכול לטחון רק לך, אלא טוחן למחלק מנות שם הקפה עומד ומאבד ארומה עד שכבודו מזמין אספרסו, שייתן לך קפה כזה. ובנוסף, באיטליה יש קפה יותר טוב בפיצוציות ובתחנות דלק מכל מה שטעמתי בשאר העולם. פחחחחחחח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אוקטובר 2014, 18:43 
deep red כתב:
הייתי באוסטרליה (יש לי קרובים במלבורן וקולגה שעובדת איתי). הקפה סביר וברמה של ישראל, לא מעבר בשום מקום. המכונות של ארומה וקפה קפה הם באותה רמה וכנראה גם הבריסטות. הבעיה היא ההכשרה שלהם. עכשיו, גם פה אם תלך למקומות ספציפיים תקבל קפה טוב מאוד. קפה מצוין דורש טחינה על המקום במטחנה טובה של תערובת שנקלתה כמו שצריך (אני קולה לבד), טכניקת דחיסה ופיזור בפורטאפילטר (זה הראש שמצמידים למכונה). המכונה צריכה להיות טובה, כלומר עם ראש יציב שלא יפול בטמפרטורה בזמן החליטה (הרכבתי שעון במקום בורג הראש) לחץ מכוון לתשע אטמוספרות ודרך זה הקפה רץ ואתה חייב לוודא שאתה מקבל מספיק קפה אבל לא יותר מדי בלונד. לי יש בבית vbm super domobar כמכונה ומטחנה mazzer superjoly. עכשיו תסלח לי אם אני מתקשה להאמין שתמצא בית קפה שאפילו בטחינה לא יכול לטחון רק לך, אלא טוחן למחלק מנות שם הקפה עומד ומאבד ארומה עד שכבודו מזמין אספרסו, שייתן לך קפה כזה. ובנוסף, באיטליה יש קפה יותר טוב בפיצוציות ובתחנות דלק מכל מה שטעמתי בשאר העולם. פחחחחחחח.

לא יודע על איטליה.
לא מתיימר להיות דוקטור לקפה. אבל אני יודע לזהות קפה טוב גם בלי שתהיה לי מכונה בבית (כמו שלא צריך לייצר לבד יין כדי להבחין ביין טוב).

יודע להשוות רק בין מלבורן (וקצת חלקים אחרים של אוסטרליה) לישראל. הממוצע שם הרבה יותר טוב מבישראל. הרבה יותר. יכול להיות שיש בתל אביב בתי קפה שיודעים לעשות קפה, לא אומר שלא, אבל ב-90% מבתי הקפה שהייתי בהם בחדשיים האחרונים, בוודאי בארומה, אפילו לא ידעו להקציף חלב. לא מדבר על איכות הקפה עצמו (שכמו יין, תלויה בעוד הרבה גורמים חוץ מאלה שציינת).
אני שוב מציין שזו לא חוכמה, יש שם הרבה יותר בתי קפה פר מספר אנשים, אנשים שותים הרבה יותר קפה מכאן, בכל בית כמעט יש מכונה (לא נספרסו...). כשיש שוק כזה הרמה גבוהה יותר, מה לעשות.
אגב, מה שהביא את הקפיצה ברמת הקפה היא ההגירה של אירופאים אחרי מלחמת העולם השניה. במלבורן יש מאות אלפי איטלקים מאז...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2014, 10:34 
סמל אישי של המשתמש
א. ברור שקפה שאתה טוחן במקום הרבה יותר טוה מנספרסו אבל למי יש כוח לההתחיל לטחון קפה? מכונות הקבה האוטומטיות נועדו לספק צורך של קפה ברמה בסיסית + מהיר וקל להכנה.

ב. אנחנו קונים בדר"כ פודים דרך גרופון כמעט כל חודש יש שם מבצע של כ 100 פודים ב 100 שקל של יצרנים שונים בטעמים שונים ובחוזק משתנה, יש יותר טוב ויש פחות טוב אבל הכל ברמה סבירה + ואני אישית לא נגעלתי מאף קפה עד עכשיו במהלך השנתיים שיש אצלנו את המכונה.
למשל http://www.groupon.co.il/deals/national-deal/gg-merchant-0-11305908336/44553018?utm_source=GRPN&utm_medium=Search
אנחנו קנינו את הסגול והוא נחמד לדעתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2014, 10:42 
סמל אישי של המשתמש
לפי דעתי כל אותם תחליפי נספרסו הם די מזעזעים.
היחיד שעוד סביר זה אותו אחד שציינו שנמכר אצל רמי לוי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 29 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 4 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: