chimpfive כתב:
Eros Ramazzotti כתב:
chimpfive כתב:
הלוגיקה שלי נכונה, הבנת הנקרא שלך והסקת המסקנות כרגיל מאותגרת.
בוא תעזור לי להבין איך אפשר להגיד על השחקן הבולט ביותר בקבוצה שהגיעה ל32 האחרונות בליגה האירופית שהוא "אפס מאופס באירופה",
ובמקביל להגיד על שחקן שלא הצליח להטביע שום חותם ואפילו לא להפוך לשחקן הרכב קבוע בהפועל ת"א הבינונית של העונה הקודמת שהוא כשרון שיצליח באירופה.
אולי לא הבנתי נכון ואתה מתכוון לזה שהיכולות של זהבי תופסות רק בישראל ושל עבדורחימי בכל מקום חוץ מישראל, זה כמובן יהפוך את הכל להגיוני יותר.
אוי אם רק היה לי כוח להדפיס תשובה מפורטת, ערכתי את התשובה למעלה על מנת להקל עליך להבין. תוסיף לזה מאמן כלומניק בשם רב״ש.
אכתוב רק שאם המדד שלך לגבי שחקן הם כמה הופעות שלו במפעל אירופאי, אז הלוגיקה הזאת דפוקה מהיסוד. המדד היחיד של שחקן חייב להיות נתון בהישגיו כשחקן פעיל באחת הליגות הבכירות באירופה. איכשהו זהבי לא משחק שם, לכן הוא כלום ושום דבר לליגות באירופה.
מקווה שעזרתי לך קצת.
1. אז רב"ש אשם שעבדורחימי לא נראה כמו מסי. הבנתי. זה מצחיק כי דווקא דמארי פרח אצלו, ובכלל נראה לי שאם מדובר בשחקן טוב, מאוד קשה למאמן לגרום לו להיראות בינוני. זה תלוי בעיקר בשחקן וקצת בקבוצה שלידו. תרשה לי להניח שאם זהבי היה אצל רב"ש בעונה שעברה הוא עדיין היה נראה מצוין.
2. בוא נעשה סדר. לא עבדורחימי ולא זהבי שיחקו תקופה באחת הליגות הבכירות באירופה. אני מודד אותם לפי מה שהם עשו בכדורגל נקודה. אירופה, ישראל, נבחרות.
ערן זהבי הספיק עד היום לתת הופעות מרשימות מאוד בליגה הבכירה ביותר באירופה - ליגת האלופות. גם בליגה האירופית אני חושב שהלך די בסדר, לא? בנוסף הוא גם היה בורג משמעותי בהפועל הגדולה של 09-11, ואחרי סיבוב לא מוצלח באירופה הוא תופר את הליגה במדי מכבי. בנבחרת הוא עדיין רחוק מלהרשים אבל רק בשנה האחרונה הוא הפך לשחקן בולט בנבחרת ולכן עדיין מוקדם לשפוט.
את העבר של עבדורחימי אני לא ממש מכיר, אני מודה. מה שכן ראיתי ממנו זו התקופה בהפועל - עליה כבר חוויתי את דעתי. לטעמי הוא היה בינוני מאוד בתקופה הזו. מאז הוא עבר ללוקרן, הספיק לכבוש איזה 3-4 שערים ועוד שער מול אימפריית הכדורגל של לוקסמבורג. הבחור כבר בן 23.
עכשיו אתה בא, טוען שערן זהבי הוא שחקן גדול לליגת העל אבל הוא אפס מאופס כי הוא לא משחק בליגה בכירה באירופה.
לעומת זאת באשכול אחר אתה מדבר על עבדורחימי, שחקן שלא עשה כלום כל הקריירה (לרבות באותה ליגה שזהבי גדול עליה לטענתך), וטוען שהוא דווקא כשרון גדול שיגיע רחוק.
להגיד על שחקן שהוא אפס מאופס כי הוא לא משחק בליגה בכירה באירופה וגם להגיד שאי אפשר למדוד אותו עד שלא עשה זאת, נשמע לי קצת טיפשי. אנחנו עדיין אוהדי כדורגל בישראל ואנחנו מתעסקים מטבע הדברים בשחקנים שאין להם קשר לאריות של אירופה. מעבר לכך שאני חולק על הטענה שלך שזהבי כיום לא יכול לשחק בליגה גדולה (או לפחות בקבוצת צמרת בליגה בינונית), אני לא מסכים שעצם העובדה שהוא נמצא כאן הופכת אותו לאפס מאופס. כשמכניסים את הדעה שלך על עבדורחימי למשוואה, זה בכלל הופך לבדיחה.