pogi כתב:
Eros Ramazzotti כתב:
pogi,
אוקיי, אלה העובדות. מה הטענות? שהם לא רוצים למכור? אוקיי. אז מה קרה כאן השבוע, יש לך הסבר?
כרגע ההנהלה לא צריכה שום דבר שיסתור את הטענות נגדה (בנושא הזה לפחות). לפחות בעיניי השבוע האחרון עשה רושם שהם בהחלט מעוניינים לצאת מההרפתקה הזו ולמכור.
גם אני יכול לצעוק חזק חזק שאין קונים. פשוט אין. העובדה היחידה שיכולה לסתור את זה היא שמישהו יקנה. זה נשמע לך הגיוני המשפט הזה?
אני יוצא מכל הסאגה הזאת מוטרד מדברים אחרים לגמרי מכל האגדות הקבועות על תאומים ושות'.
אני לא מבין למה שאנשים בסדר גודל כזה יבואו לכאן ויעשו כזה טררם - יחליפו טיוטות חוזים, יפגשו, יטוסו, ימנו אם הם לא רציניים.
אם הם היו בקטע של ספין, אני עושה להם את אותו ספין עם אותו הד ב10% מהעלות. אנשים כאן דיברו על הנפקת אג"ח - לא אוהדי כדורגל ולא קוראים של מוספים כלכליים הם האנשים שאתה צריך כשאתה מנפיק אג"ח. אתה צריך לשכנע את מחלקות האנליזה של הגופים הכי גדולים בארץ. זה כמו להגיד שאני עושה ספין בפורום כדי להיות ראש ממשלה.
כל הסיפור עם סידי וההודעות ההזויות האלה שיצאו, כל חצאי המשפטים על "נשמות טובות" ו"אינטרסנטים" נשמעים כמו הבעיה האמיתית, רק שאין לנו מושג מה עומד מאחוריה. זה מה שמטריד אותי.
אני חייב להתעכב על הנקודה הזו של "אין קונים" ו"רוצים למכור"
תרשה לי לעשות את זה בדרך של סיפור על אדם בשם חיימון.
חיימון רצה להציל, מתוך כוונות טובות, את הקבוצה שהוא אוהד מהאויב ההרסני אלי טביב. הוא קרא לכמה חברים וביחד הם קנו את הקבוצה. אחר כך הם היו יכולים להעמיד אותה למכירה במחיר אותו הם שילמו. במקום זאת, הם החליטו להגשים את חלומם ולהצעיד את הפועל לצמרת, למרות שאין להם את הכסף הדרוש ואת היכולות הניהוליות המתאימות. הם לקחו הלוואות ומקדמות, והביאו הרבה שחקנים יקרים ובינוניים. למרות כל המאמץ, הקבוצה לא הצליחה. הם לא התייאשו ובינואר של אותה שנה הביאו הרבה שחקנים חדשים, בינוניים לא פחות, בכסף שאין להם וזאת על פי דרישתו של יוסי אבוקסיס-המאמן האדיר אותו הם בחרו. העונה נגמרה עם עלייה מקרית לאירופה, מה שגרם לחיימון וחבריו להגדיל את ה"הרפתקה". הם הביאו מאמן שלכאורה היה אמור להצליח (פרופ' רב"ש) ונתנו לו לעשות כרצונו עם עוד המון המון כסף שאין להם. הם מכרו עוד אחוזים עבור סכומים זהומים, לקחו עוד הלוואות, אבל בגלל טעויות הרסניות ושיקול דעת מוטעה, גם העונה השנייה ירדה לטמיון.
עכשיו, כשאין להם מאיפה להביא עוד כסף, הם כבר לא משקיעים. הם גם טוענים שהם רוצים למכור,באמת. רק שבנוסף לכסף עבור טביב, הם רוצים שמישהו גם יכסה את כל ההוצאות, ההתחייבויות וההלוואות שהם חתומים עליהם.
ככה המחיר זינק לו לשמיים וצריך להסביר לכל אחד שמתעניין מה פשר 50 האחוזים שבנאמנות, המקדמות מ"לאן" והחובות הגדולים שנצברו. (סוף הסיפור).
בנקודה הזו חילוקי הדעות בינינו. אתה מפרש את המצב כ"רוצים למכור". אני מפרש אותו כ"לא רוצים".
המחיר שהם סגרו עם טביב (עפ"י הפרסומים) הוא 12 מליון שקל.
המחיר שהם צריכים לדרוש ב"גג" הוא 20 מליון. וזה צריך להיות בתמורה למועדון כולו- לא פעימות של 20% 30% ו50%, לא רק עבור הבוגרים ולא השד יודע מה.
כל דרישה שלהם שהיא גבוהה יותר היא בחזקת "לא רוצים למכור".
והשטות שרצה פה שאם מיליארדר מחליט שהוא רוצה לקנות אז זה לא משנה לא אם זה 12 מיליון או 60 מליון לא תופסת פה. אם ככה הם היו עובדים הם לא היו נהפכים למיליארדרים.
1. אף אחד לא שם כסף בהפועל ת"א ב15 שנים האחרונות מלבד אופ"א והאוהדים. אף אחד. בזה חיימון לא שונה מאף אחד. שאל את טביבי ומוני הראל מה היה קורה אם אקטובה הייתה מעיפה אותך מהצ'מפיונס.
2. שאל אותי אם אני מעדיף תקציב 30 ולחתוך בינואר אם לא הולך או תקציב 20 ולהיות מסכן על ההתחלה? תקציב 30. שאל אותי אם אני מחזיר את שכטר ומביא את רב"ש? כן.
3. איפה היית כשכל זה קרה? לא ראיתי אותך מנפנף במאזן של הפועל כשורמוט נשאר בקיץ. לא נשמעת סובל כשדמארי נשאר בינואר האחרון.
גם העונה התקציב של הפועל גבוה בכמה מיליונים מההכנסות הצפויות שלה. כל החתמה מגדילה את הגרעון. מה עדיף, לרדת ליגה כדי שחיימון יוכל למכור ב17 במקום ב20? אתה באמת רוצה שנלך לפי השיטה שלך ונשחק רק בכסף שיש לנו? האנשים האלה ניסו, זה לא הלך. אם רב"ש היה מביא אליפות והיינו עולים לצ'מפיונס, מה היית אומר?
4. זה מה שפוצץ את העסקה? כסף? המחיר של הפועל? הפועל עולה 30 מיליון שקל. חוב לטביב+גרעון. ברור שמחיר של 13 וחצי שקל היה קורץ יותר למיליארדר הממולח, אבל לא נראה לי שזו הייתה הבעיה.
5. הפועל ת"א זה מועדון כדורגל גדול. יש לו הרבה נכסים והתחייבויות, ומי שחושב שעסקאות של כמה עשרות מיליונים תמיד נקיות מכל סיבוך ואתה פשוט בא, קונה והולך כאילו אתה בקיוסק - טועה. עשיתם מכל הסיפור יותר ממה שהוא, ובכל אופן התפזרת מאוד וכל הסיבות שמנית, לפחות על הנייר - לא קשורות בכלל לסיבה שבגללה העסקה לא יצאה לפועל. ברור שבמצב אידיאלי היינו מאוזנים ובלי בוררויות, אבל בוא לא נעשה מזה יותר ממה שזה. נראה לי שיש בעיות הרבה יותר מהותיות שאנחנו לא מודעים אליהן בכלל