kobster כתב:
עובדיה כתב:
הוקיץ' כתב:
לקרוא לאנשים מכפר שלם ונווה שאנן דרעקס זה אולי לא גזענות בוטה, אבל הרמיזה בהחלט קיימת.
לקבוע שהם סתם בוכים... בוא נגיד שזה לא מעיד על אינטליגנציה יתרה.
בכל מקום יש דרעקס הוקיץ' אח שלי היקר, מפה ועד להסיק מסקנות על האינטיליגנציה שלי... דמגוגיה.
לא שופט את האינטליגנציה שלך אבל ההודעה שלך מטומטמת וחסרת כל קשר למציאות.
לא יודע מתי בפעם האחרונה היית בכפר שלם, בתקווה או באזור התחנה המרכזית אבל אנשים מפחדים לצאת מהבתים שלהם, שלא לדבר על בנות הדודות שלי שחוזרות מהצבא וצריכות להיתקל בהטרדות מיניות ובאלימות (לשתיים מהן נלקחו התיקים האישיים בכוח).
אם אלפי אזרחים שמרגישים שהם בסכנת חיים מדי יום ולא יכולים לצאת מהבית כשמחשיך זו לא בעיה בטופ 15 כהגדרתך, אז או שאין לך מושג על מה אתה מדבר או שהמצב פה יותר גרוע מהמצב במדינת עולם שלישית.
תחושת הביטחון היא אינדיבידואלית ותלוייה בהמון מרכיבים, כמו דעות קדומות, השפעות חברתיות ובין היתר ניסיון קודם.
אני "מבלה" יחסית הרבה בדרום ולא יצא לי לראות או אפילו לשמוע ממכר על מקרי שוד/ אונס/ שונות. אם אנחנו פה וזה, אז יחסית לאוכלוסייה שמדוכאת ברמה כזו הם דווקא שומרים על פרופיל מאוד נמוך ו"כנועים" מאוד לתכתיבים שבאים עליהם לרעה. אונס וביזה היו בשכונות הדרום עוד הרבה לפני שהיו פה סודנים או אנערף.
הרוב המוחלט של אלו "שפוחדים לצאת בשעות מאוחרות" זה לא בגלל שהולכים לאנוס אותם, אלא בגלל שהם חושבים שהולכים לאנוס אותם. ופה הבעיה.