villa crespo כתב:
תראה, אם אתה תגיע לבלומפילד עם חליפות ורק תעודד ותצליח לא להיגרר לשום פרובוקציה, אני מניח שגם התקשורת לא תוכל לייצר לך תדמית רעה. אבל זה לא יקרה.
חוץ מזה, למה לקהל של חיפה אין תדמית רעה? הם פחות אלימים מהקהל של הפועל (בקרית אליעזר יש הרבה יותר אלימות פיזית מבכל מגרש בארץ)?
הם שרים שירים לא פחות גרועים (םנאן, מני לוי, נמני, רובי שפירא), הם בטוח מתנהגים לשחקנים שלהם פחות יפה מאיתנו.
ועדיין התדמית שלהם נקייה.
אז מה זה אם לא יד מכוונת של התקשורת?
לא אמרתי שאין פה יד של התקשורת. אני לא מודע לאיזה שירים אוהדי חיפה שרים, אבל אני מניח שיש להם את הרפרטואר שלהם.
אבל אני אגיד לך ככה:
קודם כל, אם נשים את התקשורת בצד, הקהל של חיפה לא מעניין אותי. שישירו מה שהם רוצים. אני עדיין לא ארצה לשמוע שירי שואה בבלומפילד.
דבר שני, הקהל של הפועל בעניין השירים והאכזריות המילולית (או במעשים שהם לא אלימות - ראה מקרה הבובה של אובארוב) תמיד הלך צעד אחד רחוק יותר. כנ"ל לגבי שירי השואה שאתה חייב להבין שגם אם אני ואתה חושבים שזה גרוע בדיוק כמו קריאות חיזבאללה, זה לא מה שחושב האדם הממוצע בישראל בלי קשר לתקשורת. השואה זה הדבר הצרוב ביותר בתודעה הישראלית והיהודית וכל אזכור שלה או השוואה של משהו לאלמנט שקשור בה גם בלי קשר למגרשי הכדורגל הוא מאוד רגיש. את זה צריך להבין.
שאוהדים שרים בגנות המשטרה על אהובה תומר, צריך להבין שזה יתקבל בצורה קשה ויש עוד דוגמאות כאלה, לא נכנס אליהם עכשיו.
אוהדי הפועל תמיד הצטיירו כשמאלנים, אשכנזים, מתייפיפים ששולטים בתקשורת, קח בחשבון שזו נקודת הפתיחה שלך ואתה מתמודד משם, לא מנקודת אפס. זה כמו האדם שנושך כלב. בית"ר אלימים וגזענים, אפילו לא מעמידים אותם לדין על שירים גזענים שנשמעים כל שבוע. הבעיה שכשאתה תבוא למחות על זה, תמיד יציפו לך את מה שאתה לא בסדר ולכן לך אין מה לעשות בנידון. מה שכן יש לך לעשות זה קודם כל להיות מוסרי כלפי עצמך וכלפי הקהל שלך ואחרי זה להתמודד עם התדמית שנוצרה לך בחוכמה בזה שלא תיתן לתקשורת כלי נשק שיהיה להם נורא קל להפנות נגדך.
על אותו משקל אתה צריך להתנהג מול ההנהלה שלך שמשתמשת באותה תקשורת לצרכיהם ונגדך. אני באמת לא רוצה להכנס לעניין השלט כי זה מיקרו של המיקרו. השלט הזה, לעומת הנאצות האחרות הוא לגיטימי לגמרי, אבל מתפרש כפרובוקציה, בין אם אתה מסכים לזה או לא ונורא קל לשייך אותו לכל המאפיינים שכבר מדביקים לנו כפי שציינתי קודם.
בסופו של יום רב אוהדי הפועל רוצים קבוצת כדורגל מנצחת והשגית. שום אידיאל אחר לא אמור להיות יותר מדי רלוונטי.