Fez כתב:
כמה התרשמויות משני המשחקים -
חיובי:
1. כרגיל מעל כולם רביב. היו פה כל מיני נבואות זעם אחרי משחק האימון מול נס ציונה, אבל רביב זה רביב וזה היה ברור אחרי הקמפיין המוצלח שלו בנבחרת שהוא לא שכח לשחק כדורסל.
2. ג'רון מיימון. לא נוצץ אבל עושה רושם שחקן יעיל וחביב. הוא נראה נייד מאוד בניגוד לחששות שהיו ממנו, רץ את המגרש טוב, בהגנה שמר הרבה דקות את דונטה ועשה את זה מצוין. עושה בוקס אאוט לריבאונד כמו בספר שזה דבר שלא היה אצלנו הרבה זמן. כמו שחששנו יש לו בעיה בסיומת בגלל המגבלות האתלטיות שלו, וקליעה לא נראה ממנו, אבל במסגרת "ביחס לסכומים שהוא מקבל הוא אחלה" הוא עד עכשיו נראה מתאים.
3. ריון בראון. הוא לא פוגע, אבל אם החשש שלי ממנו היה חוסר יוזמה או חוסר דומיננטיות אז לפחות באספקט הזה הוא מפתיע לטובה. פעיל מאוד, לוקח על עצמו הרבה, לא מפחד לזרוק גם כשלא נכנס, מוריד כדור לרצפה, הולך חזק לסל לתוך המגע (למרות שכרגע אין לו את הפיזיות לסיים שם), הולך חזק לריבאונד. יש לו אופי של שחקן, יש לו אתלטיות, יש לו יסודות טובים. היכולת עדיין לא שם אבל אני יחסית אופטימי לגביו.
4. ווילי וורקמן. הבחור שיחק מעט מאוד אבל בדקות שלו היה הכי טוב על הפרקט. נראה שחקן חכם מאוד, קורא מהלכים ברמה גבוהה גם בהגנה וגם בהתקפה. אהבתי את מה שראיתי.
5. הצעירים. גולן לא פגע מבחוץ אבל הביטחון שלו בכדרור זה משהו שלא ראיתי ממנו עד עכשיו, יצר מצבים לעצמו ולאחרים מה שלא ציפיתי ממנו. נראה יותר בשל. יונתן מור לקח בארבע דקות יותר ריבאונדים מגייטס ושולדבראנד ביחד בארבעים דקות, עשה עבודה טובה מאוד במעט ששיחק.
שלילי:
1. יונתן קילומטרים לפני כולם. לא יודע מה יש לו אבל הוא לא איתנו, הוא לא בא לשחק כדורסל. מה שאליהו עשה לו בשני צדי המגרש היה בגדר התעללות, אם לא הזקן הוא היה נראה כמו שחקן מהנוער. אפס אינטנסיביות, אפס feel למשחק, אפס חשק. אני מאוד מודאג ממנו כי אצלו תקופות כאלה יכול להמשך הרבה זמן, לך תדע מה קורה אצלו בראש. הד קייס רציני מאוד.
2. סקוט. נראה מאוד מסורבל כרגע, גם פיזית וגם "מנטלית" הוא לא הגיע מוכן לעונה הזאת. אני נותן לו זמן כי ברור שזו לא היכולת האמיתית שלו.
שנוי במחלוקת:
1. יינסי גייטס. האם אני מרוצה ממה שראיתי ממנו? לא. לא בהגנה (בטח לא בחזרה להגנה), לא בריבאונד (היום שבר שיא אפילו של עצמו עם ריבאונד אחד ב-33 דקות), לא בחרפה מהעונשין (שזה פשוט חוסר רצינות לשחקן כדורסל מקצועני), לא בעצלות הבלתי נסבלת. אבל את כל זה כבר ידענו. לפחות התקפית ופיזית הוא כן נראה מוכן. הוא משחק 33 דקות במשחק יומיים רצוף כבר בשלב הזה (בתחילת עונה שעברה באילת הוא הגיע בכושר הרבה פחות טוב), הוא נותן בהתקפה מהלכים של זריזות ועולה גבוה לדאנקים מפלצתיים. את הירידה המבישה להגנה אני מייחס בעיקר לעצלות, זה פשוט השחקן וזה מה שעצוב.
2. סקוורר. שומר מדהים, אבל 4 נק' ו-5 איבודים ב-31 דקות בשני המשחקים זה די מאכזב. עם החיסרון של סקוט היינו צריכים ממנו יותר. הבנתי שבמשחק מול נס ציונה הרשים יותר.
אלוהים:
מתנאור
רביב - אתה צודק כמובן, נגד נס ציונה הוא באמת היה מאוד גרוע אבל היום ואתמול הוא היה אדיר.
בראון - נוטה להסכים, בהחלט יש בו משהו. הקליעה שלו מאוד יפה ונקייה, מהעונשין או כשיש לו שלשה פנויה הזריקה שלו מאוד מדויקת (הרבה "רק רשת" לאוהבי הביטוי). אתלטיות זה ברור שיש לו אבל הוא עדיין לא משתמש בה מספיק באפקטיביות. כרגע יש לו יותר בעיה ליצור, כשהוא הולך לסל אז לפעמים הוא מצליח להביא נקודות, בדרך כלל כשזה קורה זה מהקו, לעומת זאת את הזריקות שלו מכדרור הוא לא קולע. בעיה נוספת זה שמעבר לכך הוא נראה עדיין שחקן לא לגמרי בשל, ה-scoring instincts שלו עדיין מאוד לא מפותחים. היום ברבע הראשון פעמיים הוא סיים מתפרצת בלי סל, גם חטף גג אחד, אחר כך במחצית השנייה הוא חתך יפה ובמקום לעלות לסל קל הוא הוציא לגייטס לזריקה קשה. אבל אלה דווקא שדברים שהוא יכול לשפר מאוד במהלך העונה, במיוחד בתור רוקי, ולהגיע לסוף העונה שחקן יותר טוב, וכמו שאתה אומר הגישה שלו מצוינת, לא מפחד לקחת על עצמו, הולך יפה מאוד לריבאונד.
מיימן - מסכים לגמרי, בשני המשחקים האחרונים ראיתי בדיוק מה שציפיתי ממנו. יש מצב שהוא יכול להעביר אימוני ריבאונד לשאר הקבוצה? היום לקח רק שלושה, אבל עוד כמה שאחרים לקחו רשומים עליו בזכות הלחימה והבוקס אאוט שהוא עושה (ועוד אחד או שניים נגזלו ממנו על ידי השופטים). כמו עם בראון, גם פה יש אפשרות לקבל שחקן יותר מלוטש לקראת סוף העונה. לדעתי ליד פורוורד מגוון הוא היה נראה גם יותר טוב. מה שכתבת על וורקמן והצעירים (ויהונתן) גם נכון.
לגבי סקוט לכולם ברור שכרגע הוא לא נותן כלום, אני ממה שהתרשמתי ממנו לפני כן לא חושב שהוא מתאים בכל מקרה. לא מבחינת הרמה (זו דעתי האישית) ובטח שלא מבחינת הסגנון - משחק ההתקפה שלנו מבולגן, המון איבודים (20 היום, 16 אתמול, נגד נס ציונה היינו באותו איזור) ביותר מדי פוזשנים ההתקפה נתקעת אפילו עד לרמה של שעון 24 - אנחנו צריכים רכז וסקוט רחוק מלהיות אחד כזה.
סקוורר - אכן נגד נס ציונה הוא היה יותר טוב, אבל בסך הכל הוא בליגה כבר שלוש שנים ואפשר להעריך מה מקבלים ממנו, אין פה איזו בשורה. הגנה אדירה (במסגרת המגבלות הפיזיות שלו - למובילי כדור הוא עושה את המוות, על קלעים טיפה יותר גדולים הוא פחות אפקטיבי), משחק התקפי מוגבל. אבל אם יהיה לך רכז בכיר התפקיד שלו יצטמצם באופן טבעי ויתאם את יכולות שלו. מספיק שהוא לא מהווה נטל התקפי ומסוגל לשים שלשה פנויה (בניגוד לאריאלי שכל פעם שהוא היה על המגרש השחקן שלו בא לעזרה אוטומטית והוא עדיין לא היה מסוגל לעשות נקודה), יחד עם ההגנה שלו זה בסדר גמור.
על גייטס אני רחוק מאוד מלהסכים. מעבר לכך שזה מרתיח לראות שחקן בקבוצה שלך שפשוט זורק זין בכל מהלך אפשרי כמעט, וזה בולט במיוחד על רקע שאר הקבוצה שמורכבת מלוחמים אחד-אחד, התרומה הכוללת שלו אפילו לא קרובה להיות אפקטיבית. הבעיה הגדולה איתו היא לא המצב הגופני אלא זה שהוא פשוט זורק זין, הרי גם בפלייאוף שנה שעברה ובמשחקים לפני כן הוא לא טרח לשמור אפילו קצת וזה לא עניין של כושר. כמות הנקודות שעושים עליו משתווה לכמות הנקודות שהוא עושה במשחקים ההתקפיים הכי טובים שלו. וזה לא רק הירידה להגנה, גם כשהוא מספיק לחנות בצבע הוא עושה מקסימום נזק. לא עושה את המינימום ומרים ידיים כדי להפריע לג'אמפ-שוט, שחקנים לוקחים אותו לטיול, הגנת פיק אנד רול לא קיימת, מאבד שחקנים, לא טורח לשלוח ידיים למסירות בצבע (0 חטיפות בשני המשחקים), על עזרה אני כמובן לא מפנטז בכלל. הריבאונד זה בושה וחרפה. ואחרי כל התחלואות האלה, שרק בגללן לא הייתי רוצה אותו בשום מחיר - הלו, זה לא שחקן בשני שקל שאתה מהמר עליו שאולי יצא ממנו משהו כמו הזרים האחרים, הוא הזר הכי יקר בליגה מחוץ לירושלים ומכבי (או כמעט הכי יקר) והוא גם הסיבה שאתה מהמר על כל הזרים האחרים. אתה אומר שהוא שנוי במחלוקת, אבל גם אתה יודע שלפעמים גרוע עדיף על שנוי במחלוקת וזה בדיוק המצב פה, כי זר גרוע אתה מחליף מיד (אלא אם כן מדובר באדלשטיין שגם את הגרוע הוא לא מחליף). זר כזה שכן נותן משהו, הגם שזה רחוק מלהספיק (ובמיוחד שמדובר באחד עם נתונים פיזיים, ו-"שם", ומהלכי היילייטס), יש לגביו תקווה ונותנים לו קרדיט גם אם הוא לא מוצדק, ובלונג-ראן זה גורם יותר נזק מזר גרוע.