אדום אופטימי כתב:
כללת בקבוצה הרבעית אוכלוסיה נירחבת מידי שכן היא כוללת לפי מה שאתה כתבת את כל אלה שמתנגדים לקו של ליברמן ושל בנט. יש בהחלט ציוניים או כאלה שמעוניינים שמדינת ישראל תהיה דמוקרטית וביתו של העם היהודי שמתנגדים לקו של בנט וליברמן אני לדוגמא משתייך לקבוצה זו , אולי גם אתה. בוודאי לא מעטים בפורום שמשתייכים "לשמאל השפוי".
כמו כן יש כאלה שמתנגדים לקו של בנט וליברמן ורוצים שמדינת ישראל תהיה דמוקרטית אבל לא בהכרח ביתו של העם היהודי . יש כאלה הקוראים לכך "מדינת כל אזרחיה" אתה כללת שתי אוכלוסיות אלה יחדיו בקבוצה הרבעית.
מנקודת מבטי אני לא יכול לקבל שאף חלק מהאוכלוסיה הרבעית שכללת ישמח מחרמות על ישראל או לדוגמא מהעמדת בבתי דין בין לאומיים. כמובן שיש כאלה שמשתייכים לקבוצה הרבעית ולתת הקבוצה השניה ( שאני הגדרתי) ומהם אין לי כבר ציפיות מאחר והמרחק במעלות ביניהם וביני גדול מ-90 מעלות (כפי שאני הגדרתי בתגובתי הקודמת) .
אני אבהיר,
הקו של ליברמן ובנט יוביל למדינה דו-לאומית.
לפיכך, למי שרוצה שישראל תהיה דמוקרטית וביתו של העם היהודי יש שתי אופציות:
1) להאמין שאפשר לשנות את הקו הזה בלי לחץ חיצוני
2) להאמין שאי אפשר לשנות את הקו הזה בלי לחץ חיצוני
שתי העמדות לגיטימיות. לטעמי הראשונה אופטימית. אבל לך דע, אולי אני טועה.
אתה מבלבל בין "שמחה" על חרמות והעמדות לדין, שזה קבוצות אחרות, לבין אלו שמצטערים מאוד שהדברים הגיעו לכך, אבל לא רואים סיכוי אחר לשמור פה על מדינה דמוקרטית שהיא ביתו של העם היהודי
נניח שלבן שלך יקרה משהו שיכאיב לו בטווח הקצר אבל משוכנע שבטווח הארוך יועיל לו. יותר מזה, זה יציל אותו מהדרדרות (לסמים, פשע, ווטאבר).
אתה כאב לא תשמח שיכאב לו, אבל עדיין תעדיף שזה יקרה על פני האלטרנטיבה