הסלע האדום כתב:
teknoboy כתב:
20 כתב:
1. טקנו, מה שאתה (ואמיר) מתקשים להשלים איתו, בעקביות ראויה לציון בהתחשב באינטליגנציה שלכם,
זה ששיטת המבצעים לא אמורה לקרב אותנו לפתרון (כי אין כזה) או להחליש את החמאס.
1. סוף סוף מישהו אומר את האמת, שכל המטרה של המלחמה הזאת היתה להקיז דם ולספק יצרי נקמה, ולא שום תכלית פוליטית\מדינית\בטחונית\אסטרטגית.
2. אפשר היה לחתום בדיוק על אותו
הסכם כבר בתחילת יולי.
1. אם אני מבין את הראש של נתניהו, המטרה לא הייתה להקיז דם ולספק יצרי נקמה
אלא שהחמאס ימשיך לשלוט בעזה כאשר הוא מוחלש, מורתע ולא יורה על ישראל = שקט בדרום.
נכון לרגע זה המטרה הזאת הושגה במלואה. המצור נמשך, המשכורות לא הועברו,
האסירים לא שוחררו, מאות מחבלים חוסלו, רוב מנהרות התקיפה הוחרבו והחמאס לא יורה = שקט בדרום.
2. עדיין לא נחתם שום הסכם. יש הפסקת אש. המו"מ שיתחיל בעוד חודש יסתיים, מן הסתם, באחת משלוש
האפשרויות הבאות: א. המשך המצב הקיים, כלומר ניצחון ענק לנתניהו. ב. חתימת הסכם שבמסגרתו
ישראל תיענה לכמה מדרישות החמאס - מה שישנה מאוד את תמונת הניצחון הנ"ל. ג. חידוש האש
שיפתח את הכול מחדש לרעה או לטובה.
אני לא בטוח עד כמה לנתניהו יש תכנית מעבר להתגלגלות.
נדמה לי שנתניהו מעדיף חמאס חזק מדינית (כי זה מקטין את סיכויי המשא-ומתן והתפרקות ממשלתו).
ואכן הוא השיג את מטרתו במלואה - חמאס היה על סף בידוד כמעט מוחלט שהביא אותו להיכנס לממשלת אחדות. נתניהו הצליח לסכל את המזימה הזו ברגע האחרון (כאמור, אני לא באמת חושב שהיתה לו תכנית סדורה) ועכשיו החמאס חזק מדינית יותר מאי פעם - מנהיגים בכירים בעולם קוראים לדבר איתו, עולים לרגל לחאלד משעל, ולא ברור בכלל אם הפופולריות שלו בקרב הפלסטינים נפגעה
מבחינה צבאית, חמאס חלש יותר, אבל הנזק שהוא יכול לגרום לישראל עדיין נתפס כמשמעותי, כי נראה שיש לו מאגר פצמ"רים בלתי מבוטל, שזה גורם הנזק המרכזי, פלוס רקטות לטווח ארוך שמכניסות את המדינה ללחץ. אני מניח שהפגיעה במפקדים היתה כואבת יחסית, אבל לא בלתי הפיכה. מחבלים אפשר לגייס בלי בעיה ויש עכשיו מאגר חדש של חדורי תחושת נקם.
מבחינה תדמיתית, חמאס יכול לטעון שבמשך 50 יום הוא נלחם בצבא החזק במזרח התיכון, על פני שטח מצומצם, ולא הוכנע (הצבא הזה גם לא ניסה להכניע אותו, אבל את מי זה מעניין).
לגבי ההסכם, להבנתי הוסכם על פתיחה די נרחבת של המעברים כולל העברת חומרי בנייה (בפיקוח עלאק). אני לא בטוח שהעברת המשכורות היתה חלק מהמטרות של ישראל, אבל ייתכן שפספסתי
מעבר לזה - נתניהו השיג מטרות מבחינת החברה הישראלית (ושם אני דווקא חושב שיש לו תכנית יותר סדורה עוד מימי "הם שכחו מה זה להיות יהודים"). החברה הישראלית גזענית יותר, סובלנית פחות, רחומה פחות, אנושית פחות, אלימה יותר. "האליטות" בפחד, ויכול להיות שבעקבות ההתקפות על אמנון אברמוביץ' וחבריו, השמאלנים בתקשורת יזהרו יותר מלמתוח ביקורת על הוד ראש ממשליותו