תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 20 יוני 2025, 10:06

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 20 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: seo / קידום אתרים - שאלה בנוגע לעמוד הראשון בגוגל
הודעהפורסם: 27 אוגוסט 2014, 01:56 
אהלן,

במידה ופתחתי אתר חדש ולקחתי קמפיין seo והגעתי לעמוד הראשון בגוגל, האם עלי לעשות משהו בכדי "לשמר" את המיקום שלי?

במידה והגדירו לי את האתר שיהיה אופטימלי למציאה בגוגל (meta, keywords etcw) זה יספיק להשאיר אותי בטופ ? (ביחד עם קליקים מן הסתם)

אודה לתשובה ממישהו שמבין בנושא ולא משער - אם יש כזה צדיק כאן :)

תודה רבה!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: seo / קידום אתרים - שאלה בנוגע לעמוד הראשון בגוגל
הודעהפורסם: 27 אוגוסט 2014, 05:06 
סמל אישי של המשתמש
אומסאפ כתב:
אהלן,

במידה ופתחתי אתר חדש ולקחתי קמפיין seo והגעתי לעמוד הראשון בגוגל, האם עלי לעשות משהו בכדי "לשמר" את המיקום שלי?

במידה והגדירו לי את האתר שיהיה אופטימלי למציאה בגוגל (meta, keywords etcw) זה יספיק להשאיר אותי בטופ ? (ביחד עם קליקים מן הסתם)

תודה רבה!

קצת הגיון:

כשהגעת לעמוד הראשון בגוגל, זה היה על חשבון מישהו שנפל לעמוד השני, נכון?

אז מה מונע ממישהו אחר להגיע לעמוד הראשון בגוגל על חשבונך? (כמובן שאתה צריך להתדרדר מקום אחר מקום וכל זה, זה לא חייב להיות מיידי).

במילים אחרות, אתה באמת שואל אם האינטרנט דינאמי?

ועצוב שיש דבר כזה קמפיין לחרא הזה. אני מניח שגוגל עובדים קשה למנוע את זה, כך שגם ככה אתה יכול לעוף משם.

"למשחק מול מכבי הוד השרון חובה על הקבוצה להופיע עם הרכב משני שיאפשר להוד השרון לנצח ... ניצחון לא צפוי, יגדיל, באופן לא ספורטיבי, את סיכויי ההישארות שלה, על חשבון עירוני נהריה" בן קפלן, מבעלי הפועל אוסישקין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוגוסט 2014, 08:54 
סמל אישי של המשתמש
למנוע את זה? משלמים על קידום, חיפוש ע"י מילות מפתח וכול' כסף לגוגל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוגוסט 2014, 09:25 
יהלום אדום כתב:

משלמים כסף לגוגל על קמפיין פרסומי
אם הוא מדבר על קידום אורגני אז זה כסף שמשולם רק לחברת הקידום

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוגוסט 2014, 09:36 
סמל אישי של המשתמש
אבי כתב:
יהלום אדום כתב:

אני מדבר על קידום האתר ברשימות החיפוש של גוגל, על הקפצת האתר ע"י מילות מפתח וכדומה, ואלה דברים שגוגל מקבלת עליהם כסף
בכל מקרה גם אם זה נעשה ע"י אדם פרטי או שהקמפיין מנוהל ע"י חברה שמתמחה בנושא, גוגל לא ימנעו את זה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוגוסט 2014, 09:54 
bloodbrother כתב:
אומסאפ כתב:
אהלן,

תודה רבה!

קצת הגיון:

כשהגעת לעמוד הראשון בגוגל, זה היה על חשבון מישהו שנפל לעמוד השני, נכון? (ממש לא נכון. הן מבחינת עריכה של גודל המודעה ע"י גוגל, הרחבת/צמצום השטח למודעות ועוד הרבה מאוד גורמים)

אז מה מונע ממישהו אחר להגיע לעמוד הראשון בגוגל על חשבונך? (כמובן שאתה צריך להתדרדר מקום אחר מקום וכל זה, זה לא חייב להיות מיידי). (זה בדיוק מה ששאלתי)

במילים אחרות, אתה באמת שואל אם האינטרנט דינאמי? (זה בדיוק מה שלא שאלתי)

ועצוב שיש דבר כזה קמפיין לחרא הזה. (מסכים איתך) אני מניח שגוגל עובדים קשה למנוע את זה (ההפך הוא הנכון הם מאוד מעודדים את זה והם אפילו ישמחו שאני אשלם ביד נדיבה גם אם זה לחברת קידום ולא להם) , כך שגם ככה אתה יכול לעוף משם. (המקום היחיד שאני יכול לעוף אליו זה לראש רשימת החיפוש :ASS: )

ידידי היקר, אני כותב כאן לעיתים רחוקות מאוד, אך קורא לעיתים קרובות מאוד.
חייב לומר לך שמעולם לא חבבתי את הגישה שלך, אבל עכשיו הגזמת.

כשכתבתי בהודעה שאני מצפה לתשובה ממישהו שמבין בזה ולא משער - זו הנקודה שבה אתה היית צריך להפעיל הגיון.
לא רק שמה שאמרת אינו נכון בעליל, אלא ההפוך הגמור הוא הנכון.

ובמילים פשוטות: גוגל מעודדים את האמ אמ אמא של הדבר הזה כי הם עושים מזה ארגז. אתה רק ה"שבוי" שנאלץ (לצערך!!!) לשלם למישהו אחר כסף בשביל להופיע בעמוד הראשון לא בגלל התוכן והעיצוב של האתר שלך אלא ע"י שפת "טריקים" שגוגל המציאה בשביל לקדם את המשחק הזה.

אז אנא ממך, אם כבר החלטת לקחת חלק פעיל בדיון לפחות אל תבקר אנשים בנושאים שאתה בעצמך לא מבין בהם.. הייתי אומר לך עוד משהו ממרום שנות גילי אבל יש דברים שהשתיקה יפה להם.

אז בנימה זו אאחל לך המשך יום נעים ושבוע אדום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוגוסט 2014, 11:29 
אני לקחתי אנשי מקצוע שיעשו לי את הדבר הזה. יש היום בעמוד החיפוש חלוקה לתוצאות אורגניות ולתוצאות ממומנות, לא רק במודעות צד אלא ממש בשורות העליונות- נוספה שם המילה sponsored או משהו דומה.

לגבי הימצאות אורגנית- זה קשה הרבה יותר להישאר שם, וכמובן שזה תלוי על איזו מילת חיפוש או מונח אתה מדבר, בכל מילה התוצאות שונות כמובן. מה שעוד משפיע זה כמות הלינקים מאתרים שונים שמפנים לאתר שלך וכמובן כמות כותרות וטקסט רלוונטי למילת החיפוש.

לגבי תוצאות ממומנות זה הרבה יותר פשוט אבל עולה כסף- על כל מילת חיפוש או מונח אתה מציע כסף. סביר שמי שהציע יותר ממך על אותו מונח יופיע לפניך ואז נשאלת השאלה כמה כאלו יש והאם תישאר בעמוד הראשון או תיזרק לשני?

זה מאוד בכלליות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוגוסט 2014, 11:39 
סמל אישי של המשתמש
bloodbrother כתב:
עצוב שיש דבר כזה קמפיין לחרא הזה. אני מניח שגוגל עובדים קשה למנוע את זה,

אני לא מבין למה אנשים אומרים שאתה לא מחובר למציאות, באמת.
:LOMASHOO:

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוגוסט 2014, 11:47 
סמל אישי של המשתמש
יהלום אדום כתב:
אבי כתב:
יהלום אדום כתב:

אני מדבר על קידום האתר ברשימות החיפוש של גוגל, על הקפצת האתר ע"י מילות מפתח וכדומה, ואלה דברים שגוגל מקבלת עליהם כסף
בכל מקרה גם אם זה נעשה ע"י אדם פרטי או שהקמפיין מנוהל ע"י חברה שמתמחה בנושא, גוגל לא ימנעו את זה

גוגל לא לוקחת כסף על קידום תוצאות, פרט לאלו שמופיעות בפירוש כ "sponsored". והם בהחלט שואפים שהתוצאות תהיינה "אמיתיות" ולא מושפעות מטריקים.

"למשחק מול מכבי הוד השרון חובה על הקבוצה להופיע עם הרכב משני שיאפשר להוד השרון לנצח ... ניצחון לא צפוי, יגדיל, באופן לא ספורטיבי, את סיכויי ההישארות שלה, על חשבון עירוני נהריה" בן קפלן, מבעלי הפועל אוסישקין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוגוסט 2014, 11:52 
סמל אישי של המשתמש
אומסאפ כתב:
bloodbrother כתב:
אומסאפ כתב:
אהלן,

תודה רבה!

קצת הגיון:

כשהגעת לעמוד הראשון בגוגל, זה היה על חשבון מישהו שנפל לעמוד השני, נכון? (ממש לא נכון. הן מבחינת עריכה של גודל המודעה ע"י גוגל, הרחבת/צמצום השטח למודעות ועוד הרבה מאוד גורמים)

אז מה מונע ממישהו אחר להגיע לעמוד הראשון בגוגל על חשבונך? (כמובן שאתה צריך להתדרדר מקום אחר מקום וכל זה, זה לא חייב להיות מיידי). (זה בדיוק מה ששאלתי)

במילים אחרות, אתה באמת שואל אם האינטרנט דינאמי? (זה בדיוק מה שלא שאלתי)

ועצוב שיש דבר כזה קמפיין לחרא הזה. (מסכים איתך) אני מניח שגוגל עובדים קשה למנוע את זה (ההפך הוא הנכון הם מאוד מעודדים את זה והם אפילו ישמחו שאני אשלם ביד נדיבה גם אם זה לחברת קידום ולא להם) , כך שגם ככה אתה יכול לעוף משם. (המקום היחיד שאני יכול לעוף אליו זה לראש רשימת החיפוש :ASS: )

ידידי היקר, אני כותב כאן לעיתים רחוקות מאוד, אך קורא לעיתים קרובות מאוד.
חייב לומר לך שמעולם לא חבבתי את הגישה שלך, אבל עכשיו הגזמת.

כשכתבתי בהודעה שאני מצפה לתשובה ממישהו שמבין בזה ולא משער - זו הנקודה שבה אתה היית צריך להפעיל הגיון.
לא רק שמה שאמרת אינו נכון בעליל, אלא ההפוך הגמור הוא הנכון.

ובמילים פשוטות: גוגל מעודדים את האמ אמ אמא של הדבר הזה כי הם עושים מזה ארגז. אתה רק ה"שבוי" שנאלץ (לצערך!!!) לשלם למישהו אחר כסף בשביל להופיע בעמוד הראשון לא בגלל התוכן והעיצוב של האתר שלך אלא ע"י שפת "טריקים" שגוגל המציאה בשביל לקדם את המשחק הזה.

אז אנא ממך, אם כבר החלטת לקחת חלק פעיל בדיון לפחות אל תבקר אנשים בנושאים שאתה בעצמך לא מבין בהם.. הייתי אומר לך עוד משהו ממרום שנות גילי אבל יש דברים שהשתיקה יפה להם.

אז בנימה זו אאחל לך המשך יום נעים ושבוע אדום.

ניסיתי לעזור, אבל באמת שלא חשוב. שיהיה בהצלחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוגוסט 2014, 12:01 
סמל אישי של המשתמש
גוגל בכלל לא מעודדים את זה, והם בטוח לא רואים מזה כסף. לא רק שהם לא מעודדים, אם נראה להם שעשית מניפולציה "לא הוגנת" לתוצאות החיפוש הם ידחקו את האתר שלך אחורה בתוצאות החיפוש.
מי שרואה את הכסף זה האנשים שלמדו (או ניסו ללמוד) איך גוגל עובד, ומשתמשים בידע הזה כדי לקדם אתרים במעלה תוצאות החיפוש.
גוגל רואים את הכסף שלהם מאנשים שלא משלמים למקדמים האלה וקונים במקום זה (או בנוסף) פרסומות.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוגוסט 2014, 13:17 
סמל אישי של המשתמש
bloodbrother כתב:
יהלום אדום כתב:
אבי כתב:
יהלום אדום כתב:

גוגל לא לוקחת כסף על קידום תוצאות, פרט לאלו שמופיעות בפירוש כ "sponsored". והם בהחלט שואפים שהתוצאות תהיינה "אמיתיות" ולא מושפעות מטריקים.

לא דיברתי על טריקים התייחסתי למה ששאל אומסאפ וגם הוא לא כיוון לטריקים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוגוסט 2014, 15:36 
סמל אישי של המשתמש
בתור אחד שלומד עכשיו בניית אתרים
ולפני חודש סיים את החלק של קידום אתרים
בלאד, עדיף שתשתוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוגוסט 2014, 16:32 
teknoboy כתב:
גוגל בכלל לא מעודדים את זה, והם בטוח לא רואים מזה כסף. לא רק שהם לא מעודדים, אם נראה להם שעשית מניפולציה "לא הוגנת" לתוצאות החיפוש הם ידחקו את האתר שלך אחורה בתוצאות החיפוש.
מי שרואה את הכסף זה האנשים שלמדו (או ניסו ללמוד) איך גוגל עובד, ומשתמשים בידע הזה כדי לקדם אתרים במעלה תוצאות החיפוש.
גוגל רואים את הכסף שלהם מאנשים שלא משלמים למקדמים האלה וקונים במקום זה (או בנוסף) פרסומות.

אני חושב שאתה טועה.. הרי לאורך ציר הזמן כל הנושא של הseo הפך יותר ״קשה״ בגלל גוגל.
הסיבה היא מאוד פשוטה. אנשים התחילו להבין שאפשר לעשות כסף מפרסום באנטרנט, ועד היום יש ״טרנד״ מטורף של אתרי לווין.

אז לגוגל למשל את מערכת הadsense שאמורה להיות פרסומת לגיטימית באתרים לגיטימיים - למשל אתה יכול לגלגל את ״מאקו״ עד למטה ולראות פרסומת של גוגל אדסנס. אבל מה שקרה הוא שהתפתחה קהילה מטורפת ברשת של לבנות אתר שקר כלשהו (אתר לווין) שמטרת הקמתו היא אך ורק אדסנס או חברות פרסום כאלה ואחרות. במקביל, כל עניין הטראפיק תפס תאוצה מטורפת וכבר היום אתה יכול למצוא באתרים כמו fiverr שירות ״קליקים״ לאתר שלך בערך 20-30 אלף כניסות תמורת 5$.

לגוגל אין באמת דרך להתמודד עם הטריקים של הטראפיק כי הם חוקיים לרוב (אלא אם כן זה בוטים אבל מזמן כבר המפרסמים למדו להביא אנשים אמיתיים שפשוט נכנסים לאתר שלך ויוצאים אחרי שניה) ואז אתה במודל הקודם היית מרוויח קידום בדירוג + כסף מפרסום וכל זה בשביל נטו כסף.

אגב, קוריוז קטן, 9gag התחילו בתור אתר לווין ועד היום אתה רואה שם כמות מאוד גבוהה של פרסומות לא רלוונטיות יחסית לאתר עם מוניטין כזה.

בקיצור, חבל על החפירה אבל גוגל הם אלה שיצרו את כל ה״בלאגן״ של קידום בשביל שכל מיני חאפרים שמשעמם להם בחופש הגדול לא יתחילו להציף את הרשת באתרי מזבלה... זה עוד מתארך מתארך אבל נראה לי שמיצינו את הנקודה :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוגוסט 2014, 16:50 
סמל אישי של המשתמש
כל הרעיון של גוגל מלכתחילה זה שהוא מדרג אתרים.
לכן אנשים אוהבים את התוצאות שלו ובודקים דווקא שם ולא במקום אחר.
מכאן, שחשוב לעסקים להופיע במקום גבוה בתוצאות החיפוש של גוגל במילות החיפוש הרלוונטיות.
היות ובדף הראשון יש רק עשרה מקומות, וכך גם בשני וכו' וכו', המיקום בתוך התוצאות הפך למשהו עם ערך כלכלי, ועל כן אנשים שואפים למיקום גבוה יותר.
אנשים אחרים, מקדמי האתרים, מנסים להבין את סודות הדירוג של גוגל, ולשפר אתרים בהתאם כך שיופיעו במקום גבוה יותר בתוצאות.

הסיבה שגוגל מדי פעם משנים את האלגוריתם (מה שנקרא "נלחמים במקדמי האתרים") היא שאנשים חכמים מוצאים דרכים חכמות לתמרן\לתחמן את האלגוריתם של גוגל, ואז גוגל נאלצים לשפר אותו כדי שהמניפולציה לא תעבוד.
אין שום קשר בין זה לבין קידום אתרים "אמיתי", שמטרתו להפוך את האתר שלך לנגיש יותר לבוט של גוגל ולחביב יותר על אלגוריתם החיפוש.

הפרסומות בכלל לא קשורות לכל העסק, כי אי אפשר לקנות דירוג בתוצאות החיפוש אלא רק מקום אטרקטיבי לצידן (או בכלל באתרי צד ג').

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוגוסט 2014, 18:37 
סמל אישי של המשתמש
הדבר שהכי יסייע לך להשאר במקום הראשון הוא אתר טוב. אם אחוז גבוה מאלה שמחפשים ייכנסו לאתר שלך, ואחוז גבוה מאלה שייכנסו יישארו בו וימשיכו לגלוש בו ולא יצאו אחרי כמה שניות, יהיה מאוד קשה לעקוף אותך.
וגוגל כן מנסים לתת כלים למקדמי אתרים כדי שכל האתרים יהיו בנויים גם כדי שגוגל תמצא אותם. זה שכל אתר רציני בנוי גם בשביל גוגל גם מעמיק את השליטה שלהם באינטרנט, וגם מקשה עוד יותר על כל מנוע אחר להתחרות איתם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוגוסט 2014, 23:05 
אומסאפ כתב:
אהלן,

תודה רבה!

קמפיין SEO הוא לא דבר חד פעמי, אלא אם אתה רוצה להגיע באופן חד פעמי לעמוד הראשון. אם אתה רוצה להישאר בעמוד הראשון, החברה שעשתה לך את הקידום חייבת להמשיך לעבוד בשבילך כל הזמן. אין כאן נס פח השמן, צריך לתדלק כל הזמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוגוסט 2014, 23:07 
סמל אישי של המשתמש
יהלום אדום כתב:
bloodbrother כתב:
יהלום אדום כתב:
אבי כתב:
יהלום אדום כתב:

לא דיברתי על טריקים התייחסתי למה ששאל אומסאפ וגם הוא לא כיוון לטריקים.

זה כן טריקים. הוא קנה "קמפיין" שאומר ששמו לינקים לאתר שלו בכל מיני מקומות וכו', ולא בצורה אורגנית שמישהו התלהב מהאתר שלו או כתב על האתר שלו ושם לינק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוגוסט 2014, 23:11 
סמל אישי של המשתמש
כמובן שיש גם דברים שגוגל מעודד, כמו לשים מילות מפתח כמו שצריך, שמות נכונים ל URLים וכו'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אוגוסט 2014, 00:44 
אומסאפ כתב:
teknoboy כתב:

אני חושב שאתה טועה.. הרי לאורך ציר הזמן כל הנושא של הseo הפך יותר ״קשה״ בגלל גוגל.
הסיבה היא מאוד פשוטה. אנשים התחילו להבין שאפשר לעשות כסף מפרסום באנטרנט, ועד היום יש ״טרנד״ מטורף של אתרי לווין.

אז לגוגל למשל את מערכת הadsense שאמורה להיות פרסומת לגיטימית באתרים לגיטימיים - למשל אתה יכול לגלגל את ״מאקו״ עד למטה ולראות פרסומת של גוגל אדסנס. אבל מה שקרה הוא שהתפתחה קהילה מטורפת ברשת של לבנות אתר שקר כלשהו (אתר לווין) שמטרת הקמתו היא אך ורק אדסנס או חברות פרסום כאלה ואחרות. במקביל, כל עניין הטראפיק תפס תאוצה מטורפת וכבר היום אתה יכול למצוא באתרים כמו fiverr שירות ״קליקים״ לאתר שלך בערך 20-30 אלף כניסות תמורת 5$.

לגוגל אין באמת דרך להתמודד עם הטריקים של הטראפיק כי הם חוקיים לרוב (אלא אם כן זה בוטים אבל מזמן כבר המפרסמים למדו להביא אנשים אמיתיים שפשוט נכנסים לאתר שלך ויוצאים אחרי שניה) ואז אתה במודל הקודם היית מרוויח קידום בדירוג + כסף מפרסום וכל זה בשביל נטו כסף.

אגב, קוריוז קטן, 9gag התחילו בתור אתר לווין ועד היום אתה רואה שם כמות מאוד גבוהה של פרסומות לא רלוונטיות יחסית לאתר עם מוניטין כזה.

בקיצור, חבל על החפירה אבל גוגל הם אלה שיצרו את כל ה״בלאגן״ של קידום בשביל שכל מיני חאפרים שמשעמם להם בחופש הגדול לא יתחילו להציף את הרשת באתרי מזבלה... זה עוד מתארך מתארך אבל נראה לי שמיצינו את הנקודה :)

גוגל כל הזמן נלחמת ב"טריקים" האלה שציינת ואולי הם חוקיים, אבל היא מסוגלת לעלות עליהם לאורך זמן, כפי שכתבו פה, אם האתר שלך קודם, אתה צריך לשמור על ניקוד גבוה של גוגל, לעדכן את האתר, לדאוג לכניסות, ללינקים נכנסים והוא חייב להיות מתוחזק באופן שוטף כל הזמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 20 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 12 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: