teknoboy כתב:
fidel כתב:
מה שאני מנסה להגיד זה שאתה מנסה לייצר סימטריה, במקום שהסימטריה לא קיימת.
נוח מאוד ליצור מציאות מדומה שמראה ששני הצדדים זהים במוסריות שלהם,ומגיבים באופן זהה לנעשה.
אני חושב שאנחנו מהותית עולים במוסריות שלנו על ארגון החמא"ס,ולא נוציא להורג משת"פים בככר העיר.
ואני חושב שכאן הכשל שלך בהבנה של הסיטואציה כולה, אתה חושב שהתגובה שלנו להרג זהה לחלוטין לשלהם,
והיא לא, והדוגמה שנתתי היא חיסול המשת"פים.
באופן כללי, אני חושב שאתה נהנה לחלוק עם כולנו חצאי אמיתות, כמו במקרה קווי היסוד של האחדות חמא"ס-רש"פ,
ביטול ההרוגים האזרחים הרבים בעיראק, וגם במקרה הזה, זכותך להתמודד עם המציאות כמו שאתה
רוצה, זכותי לנסות להראות לך הסתכלות יותר רחבה על הדברים.
אז אתה אומר שאם החמאס היה מצליח לחסל כמה אלופים ישראל היתה מגיבה במתינות ובעדינות?
אני חייב להודות שקשה לי לדמיין את זה.
איך לדעתך היא היתה מגיבה?
ולגבי הקווי היסוד של ממשלת האחדות הפלסטינית: לא שיקרתי ולא מסרתי חצי אמת, אלא טעיתי טעות חלקית.
לידיעתך, אני לא עובד בלייצג את החמאס בפורום, אני כותב פה כתחביב. אני רוצה להאמין שאת החצי השני של התגובה (ההוצאה להורג) שהחסרת מהמשוואה לא היינו עושים,
אבל לא היינו מגיבים במתינות ובעדינות, ובזה אני בטוח.
אתה כותב פה דברים מאוד קשים, גם אם הם תחביב, ואתה כל הזמן נכנס פה בי ובאחרים באותה טקטיקה תחביבית של חצאי משפטים
וחצאי אמת, וטוען שאנחנו לא עונים לנושא, אז סליחה שאני משיב לך באותו מטבע, אבל האמת שבחודש האחרון, אתה די מרגיז,
ואתה מדבר על נושא שהוא מאוד טעון.