אבא של רגב כתב:
joshsoos כתב:
אבא של רגב כתב:
joshsoos כתב:
הבדיחה היא שבכלל דובר על 25% מהאצטדיון, אין הרי דבר כזה בשום מקום ולא יכול להיות כי מדובר במקום פתוח, אבל כשחברת כנסת לא מבריקה וחסרת הבנה מתעסקת בנושא כזה זו התוצאה. ואין כאן שום פגיעה בציבור המעשנים, כמו שהם לא מעשנים במספיק מקומות ציבוריים כך גם כאן.
ברור שזאת פגיעה בציבור המעשנים. השאלה היא האם הפגיעה הזאת ראויה או לא. אם לא הייתה פגיעה, לא היו מנסים למצוא פתרונות כאלה ואחרים כדי לאפשר עישון (ה-25% ותאי העישון).
אבל, אני מסכים עם מה שכתבת לגבי זה שאנשים חסרי הבנה התעסקו בחוק והתוצאה בהתאם - מה שיצא זה שלציבור המעשנים לא יהיה פתרון אמיתי לבעיה והם יצטרכו להפסיק לעשן במגרש או לעבור על החוק.
לעניין האם יתפוס או לא - כנראה שכן במידה מסויימת ובמקומות מסויימים. כשאני בפאב או מסעדה, אני יוצא החוצה לעשן, ולא מהחשש מפקח והקנס. לכן, גם בבלומפילד זה כנראה יתפוס במרבית השערים, אם לא מיד אז אחרי תקופה מסויימת. כנראה שבטדי זה יתפוס פחות...
הכוונה פגיעה שהינה פגיעה סבירה בדיוק כמו ביתר המקומות שנאסר עליהם לעשן. אין הבדל בין מטוס לקניון לרציף רכבת למגרש כדורגל. ההבדל היחיד הוא חברת כנסת חסרת מושג שנבהלה והכניסה סעיף בלתי אפשרי.
וברור שזה יתפוס. מי שיעשן בסביבה שלי ( צהריים טובים מר פאביו ) אגש לסדרן ואבקש להעיר לו שיחדול. לא יילך? הופ- תמונה ותביעה לבית משפט נגד הפועל וחברת היכלי הספורט. עוד כמה כמוני- ויהיו- וסוף לסיפור.
זאת פגיעה סבירה
לדעתך , אבל היא לא ממש סבירה כשאין פתרון חלופי. מזכיר לי את אגרת הגודש שהממשלה רוצה להפיל על תושבי המרכז, בלי שיש להם פתרון חלופי להגיע לעבודה. בואו נעניש ולא ניתן אלטרטיבה - פשוט גאונות.
ויש הבדל ענק בין מטוס וקניון סגורים לבין רציף רכבת ואצטדיון כדורגל פתוחים.
לעניין הסדרנים - 1. אין כאלה באמת, ככה שבמקסימום תוכל לבקש מהלו ארטיק לדרוש מפאביו להפסיק לעשן. 2. גם אם יש, אני לא בטוח שיהיה בסמכותם לעשות את זה. 3. באיזה שער אתה יושב (סתם שאני אדע אם אני צריך לבוא עם פאה ומשקפי שמש)?
ובמה יעזור לצלם ולהגיש תביעה? אתה באמת חושב שפגיעה בהפועל תגרום למעשנים לא לעשן?
זו פגיעה סבירה לדעת המדינה, בכל מקום נורמלי בעולם, בו זכותם של הלא מעשנים לא לנשום את עשן הסיגריות הכפוי גוברת על זכותם של המעשנים. מה הפתרון החלופי שלך במטוס? איזה פתרון יש במגרש? אין שום הבדל בין מקומות סגורים כמו קניון לפתוחים והומי קהל כמו מגרש ורכבת, מדובר במקומות ציבוריים בהם עישון מפריע ואין פתרון אמיתי שיאפשר עישון שלא יפריע. זה לא סתם שהמקומות האלה במקומות מתוקנים נכנסו לחוק, ויש מקומות שבהם הורחב לחוף הים.
לגבי הסדרנים, ברור לי שהם לא יעשו כלום, זה פשוט האמצעי היחיד במקום כזה ל'התלונן' ( אין אופציה כמו בפאב ללכת לבעלים או להתקשר לעיריה ) כשלב מקדים לתלונה רשמית. מה עוזר להגיש תביעה? קנס של 75,000 ש"ח כל שבועיים נראה לי ימריץ את חג'ג'נו והנהלת בלומפילד לכפות את החוק, ככה זה במדינת חוק זו המלצה ואנחנו מצפצפים עליו, רק כח עובד.
אני ב7 למעלה לא רחוק מהגדר, תבוא שזוף בשביל הפוטוגניות.