pokara כתב:
teknoboy כתב:
pokara כתב:
its-sick כתב:
dr.avi כתב:
מעניין שמדד הגזענות שלך מאוד נדיב כלפי האירופאים.
בפועל, מספר הישראלים הפועלים באלימות בטל בשישים מבחינת מספרם באוכלוסיה.
להיפך, ישראל מדינה קטנה וכל מקרה אלימות בה מביא ליחס גבוה.
דווקא באירופה הענקית כמות מקרי האלימות היא זניחה.
ציטוט:
(נ.ב - מותר לי לרצות שהבת שלי לא תתחתן עם מוסלמי ועדיין לא להיחשב כגזען)
ברור, אני לא הייתי רוצה שהבת שלי תתחתן עם דתי מכל דת שהיא, כולל יהודי או מוסלמי. כאתאיסט אני רואה זאת כירידה ברמה מבחינה ערכית.
אבל אם היא תתחתן עם אתאיסט שהוריו מוסלמים אני לא רואה בזה שום בעיה, זה עדיף בהרבה על יהודי דתי. גם לי יש דתיים במשפחה וזה לא אומר עלי שום דבר.
אבל אם אתה למשל מעדיף שהבת שלך תתחתן עם יהודי דתי שלומד בישיבה במקום לעבוד מאשר עם מדען מצליח ואתאיסט שהוריו מוסלמים, אז אתה אכן גזען, כי אתה לא שופט את האדם לפי השקפותיו ומעשיו אלא לפי מוצאו.
(יכול להיות שבעיניך לימוד בישיבה עדיף על להיות מדען, אני לא מחייב אותך לעולם הערכים שלי, אני רק שואל לפי סולם הערכים שלך האם המוצא עדיף על המעשים והדיעות או לא?).
הגם אתה ברוטוס, משום מה נשמע שברח לך הגזען (כנגד אנשים מאמינים וביחוד יהודים)
לא שאני תומך החרמות ונידוי של אנשים דתיים, אבל זה לא אותו דבר כמו גזענות פרופר.
בניגוד לגזע, אמונה היא משהו שאתה מקבל על עצמך ובוחר מחדש בכל רגע של חייך.
אז עכשיו יש רמות לגזענות?
בסופו של דבר בכולנו מתחבא הגזען,
יש כאלה שיודעים להדחיק את זה או לעטוף את זה במילים יפות,
אבל אן מה לעשות, וטבע האדם גורם לו להיות חשדן ופחות לאהוב (שלא לומר לשנוא) את השונה ממנו (במחשבות, צורה חיצונית או מעשים)
נכון שלכולנו יש גזען קטן שצריך להילחם בו.
אבל גזענות זו התייחסות לאנשים כאילו יש להם תכונות שנגזרות מהשתייכותם לקבוצה שלא בחרו להיות חלק ממנה (ערבים, איטלקים, יהודים מצרפת, מרוקאים, אינדיאנים וכו' וכו').
זה שאדם מאמין באלוהים ורואה בעצמו דתי לא דומה לזה שהוא נולד דתי. אדם בוחר לקיים מצוות, אדם בוחר להאמין באלוהים, וכו' וכו'.
לדעתי בחירותיו של אדם כן מעידות עליו, בניגוד למוצאו.
אני אישית לא הייתי מייחס לאדם תכונות כאלה ואחרות רק על סמך דתו, אבל אני חושב שכולנו נסכים שזה יהיה די עצוב אם הבת של מישהו תתחתן עם מנהיג של כנופייה נאן-נאצית. ולא, אין פה גזענות נגד נאצים, יש פה סלידה מנאציזם.
כך שאם איציק סולד מדתות, זה עדיין לא הופך אותו לגזען.
במילים אחרות זה לא שיש רמות שונות של גזענות ואיציק נמצא ברמה נמוכה, אלא שיש סוגים שונים של התייחסות לאנשים, וגזענות שונה מהותית מהתייחסות לאנשים על פי בחירותיהם בחיים.