Fez כתב:
אני לא אוהב את גייטס במיוחד אבל לא צריך להגזים, 12 נק׳ באילת זה לא משהו מביש. זו קבוצה עמוקה מאוד ומאוזנת מבחינת סקורינג עם הרבה אופציות התקפיות, הוא היה הקלעי המוביל שם בעונה הסדירה יחד עם אפיק ניסים שקלע רק חצי נקודה יותר ממנו (טריקו ווייט קלע נקודה יותר אבל שיחק חלק קטן מהעונה). כנתון בפני עצמו זה יותר מרשים מה-14 נק׳ של דאב בקבוצה פח כמו אשדוד וב-6.5 דקות משחק יותר.
בליטא ופורטו ריקו אמנם גייטס קלע 11 נק׳ למשחק אבל זה היה ב-21-22 דק׳ למשחק, זה לא רע מבחינת הספק אם תתקנן את זה. וסינסינאטי היתה מכללה חזקה מאוד כששיחק שם וממוצעי הנקודות שלו שם יפים. לא מדובר באיזה נגר.
יש לי המון ספקות לגבי היעילות והיציבות שלו, האופי האדיש שלו, לא מת גם על סגנון המשחק שלו, אבל צריך לשמור על פרופורציות.
12 נקודות זה בהחלט לא מביש, אבל העניין הוא שאפילו את כמות הנקודות הזאת הזאת הוא עושה ביעילות נמוכה, אז אי אפשר להניח שבתור אופציה ראשונה או שנייה הוא יהיה פתאום סקורר אפקטיבי. הוא לא איזה איליי הולמן, שקלע באילת 13 נקודות, אבל באחוזים כל כך גבוהים (66% מהשדה) כך שאפשר לומר די בוודאות שאם הוא היה בקבוצת מרכז טבלה ממוצעת שאין בה שחקנים כמו הופסון, לארי אובאנון ואפיק ניסים הוא היה עושה בלי למצמץ 16-17 נקודות למשחק. על גייטס אפשר לומר אותו דבר?
גם להגיד שהוא היה הקלעי מספר שתיים בעונה הסדירה זה להציג את המציאות בצורה מאוד חלקית, כי כולל הפלייאוף גם פאלמר קלע יותר ממנו, וגם ווייט ששיחק במצטבר 17 משחקים והיה סקורר מעולה בשבילם מאז שהגיע, וכדיר שהיה טוב בפלייאוף גם קלע שם יותר ממנו. וזה חלק גדול מהעניין - העונה הסדירה של אילת הייתה לא טובה ואיפה שהם כן הצליחו, בפלייאוף, הוא היה די שולי (בניגוד למה שחלק מאוהדי הפועל מדמיינים ובאמת שלא ברור לי על סמך מה). לגייטס עם היכולת הלא טובה שהוא הציג ברוב המשחקים היה חלק גדול בחוסר ההצלחה של אילת לאורך העונה (וזו לא המצאה שלי, דיברו על זה לא מעט במהלך העונה), וחלק קטן מאוד בהצלחה שלה לקראת סוף העונה. לא צריך להפוך אותו בדיעבד לשחקן מרכזי בקבוצה מצליחה כי הוא לא היה כזה, בדיוק להפך.
ואף אחד לא אמר שהוא נגר אבל זה פרמטר לא כל כך רלוונטי. להארפר יש כישרון ברמות הגבוהות ביותר, והוא עדיין סיים עם ממוצע חד ספרתי של נקודות, פחות מאוונס שדווקא עשה בסדר למרות שהוא כן נגר. מה שקובע זה פחות הכישרון ויותר היכולת לתת תרומה בפועל, שמזה גייטס לא הראה יותר מדי.