הניתוח של הוקיץ' מצוין.
קודם כל מבחינת סגנון, כמו שהוא כתב, מיימון הוא הפרוטוטייפ של הגבוה היעיל לליגה שלנו. 4-5 אנדרסייזד, סביב ה-2 מטר, חזק מאוד פיזית, קשוח, מבין את המשחק, עם התמצאות מתחת לסל וטכניקה טובה (סטייל יוטר, ג'ף אלן ודומיהם). אין בו שום דבר שגורם לסקאוטים להזיל ריר – הוא לא אתלט גדול, לא גבוה, לא קולע מבחוץ. יש לו בעיה קלה של סיומת מתחת לסל, קל יחסית לחסום אותו והוא לא מסיים כל דבר שעובר באזור של הטבעת בדאנק כמו ג'וש. הוא גם לא כלי במשחק מעבר ובפיק אנד רול כמו ג'וש. אבל הוא יעיל, אגרסיבי ועושה את העבודה השחורה.
הוא מתמקם מצוין מתחת לסל בזכות הכוח שלו, מה שעושה אותו ריבאונדר מצוין בשני צדי המגרש, ונותן לו יכולת לעשות נקודות מתחת לסל למרות שאין לו מהלכים מתוחכמים מדי בפוסט. יוצר הרבה מגע בצבע ומגיע המון לקו. מעבר לזה יש לו גם יכולת לשחק בהיי פוסט – שם הוא גם מוסר טוב וגם מוריד כדור לרצפה עם צעד ראשון מהיר יחסית לגודלו, ויכול בעזרת הכוח הפיזי שלו להגיע עד לטבעת. עדיין חסרה לו קליעה יציבה מחצי מרחק כדי להיות נשק באמת קטלני מהאזור הזה.
בהגנה הוא שומר טוב מתחת לסל, לוחם שלא נותן לתפוס עליו מיקום וגם זז לא רע עם הרגליים יחסית לגודל שלו. אבל הוא לא יכול לשמור על גארדים ופורוורדים זריזים שכמו ג'וש יכל, ולא יאפשר חילופים אוטומטיים בחסימות כמו שג'וש איפשר בשנה שעברה (לא שיחסרו לי החילופים האוטומטיים האלה). הוא גם לא חוסם בכלל.
יש כמה סימני שאלה סביבו: קודם כל, הוא רוקי. אז בכל ההשוואות לשחקנים כמו יוטר צריך להזהר, ולהשוות ליכולת של עונה ראשונה באירופה ולא ליכולת הנוכחית. חוץ מעניין הרוקי, הוא גם עבר לפני שנתיים פציעה די קשה בברך שהשביתה אותו לשנה שלמה של התאוששות, ולא חזר לגמרי ליכולת לפני הפציעה - אז הסיכון איתו כפול.
מעבר לזה, יש את עניין ההתאמה ליד גייטס. מאוד לא נהוג לשחק עם שני סוסים כאלה מתחת לסל בארץ (שנה שעברה לא היה לנו אפילו אחד...) – זה יוצר הרכב קצת כבד, שיוצא לאט למתפרצות וחשוף למיסמאצ'ים בהגנה. חסר לי שחקן אתלטי ונייד יותר שיהיה יעיל בפיק אנד רול ובמשחק המעבר. אני הייתי מביא ליד גייטס שחקן מסוג אחר, אבל יאמר לזכותו של קטש שהסגנון הזה הלך לו מצוין לפני שנתיים עם הולמן וטילמן (על תקן גייטס ומיימון). אני גם צופה שנראה הרבה הרכבים של בראון/מתן כ-4.
ואם בכל זאת ננסה לייצר איזו שורה תחתונה אחרי כל זה – אם מיימון יחתום בסוף (ואני מבין שזה לא סגור) זה יהיה מאוד בזול, וביחס למחיר שלו הוא שחקן שאמור לתת תפוקה טובה בליגה שלנו. למרות שהוא הימור, הדברים שהוא מביא לשולחן (ריבאונד, הגנה, קשיחות, דבק קבוצתי) הם דברים שבדרך כלל עושים את המעבר לרמה של הליגה שלנו כמו שהוקיץ' כתב. בתקווה סוף סוף יהיה לנו משחק פנים וריבאונד, שזה בהחלט חידוש מרענן. מעבר לנושא ההימור והרוקי (שנניח שכאן צריך להתפשר כלכלית), זה לא סוג השחקן שהייתי מביא ליד גייטס אבל זה גם לא רע.
שיהיה בהצלחה (אם הוא חותם)