el dudernio כתב:
רועי, יכול להיות שאתה צודק וההבדל הוא אינו בכמות המטורללים אלא בדיסוננס ההולך וגובר בין ערב למערב.
אני למשל לא טוען שהמהגרים מחכים לרגע פקודה, אבל הדיסוננס שהזכרתי מקודם דוחק את בני המהגרים למעמד הסוציואקונומי הנמוך ביותר. הזעם שלהם לאחר שהתכנחו במערב מופנה כלפי המדינות המשכנות ולכן קל לאיסלאם הפונדמנליסטי לגייס אותם למען המאבק. כתוצאה מכך אתה מוצא אירופאים שמגיעים להילחם בסוריה נגד הממשל, ואחרי זה מבצעים פיגועים בבלגיה. אתה רואה פיגועים במדריר ובלונדון וגם בארה"ב.
לי לא כל כך ברור מהו הדיסוננס המדובר, ואיך דווקא הוא דוחק מהגרים איסלאמים למעמד סוציואקונומי נמוך, אחרי שמהגרים/מיעוטים היו במעמד הזה בכל מקום, בכל זמן ותחת כל צורת משטר. אם כבר, אתה רק מחזק את הטענה שלי שהגורם העיקרי שדוחף אנשים למעשים אלימים מאורגנים הוא הבטחון הכלכלי שלהם (ושל ילדיהם ושל משפחתם). הזעם של אף אחד לא מופנה כלפי אף מדינה מלבד מקרים שבהם אנשים משתכנעים שמתרחשת אפליה שערורייתית. רובם המכריע של המוסלמים בצרפת ובאנגליה ממשיכים וימשיכו להזדהות עם המדינות שלהם, ישחקו בנבחרת, ישרתו את המדינה וגם יהרגו תוך כדי כך.
el dudernio כתב:
זה מצב נתון שאירופה והמערב לא יודעים איך להחיל. מנסים להנהיג חוקי לבוש (בגרמניה וצרפת) ניסוי להקים בית משפט לפי חוקי השריעה באנגליה, והוא גדל ומתמפשט וכרגע רואים בו סכנה לחוקה.
ברכותיי! הצלחת למצוא את הדוגמא הספציפית היחידה בעשורים האחרונים שבה יוזמה כלשהי של מהגרים מוסלמים באירופה הצליחה לגרום לכמה אנשים לטעון שזה איום על משהו. צרפת היא מדינה חילונית עם הפרדה מוחלטת בין דת למדינה. לפני עשר שנים התקבלה הצעת חוק לפיה יש לאסור לבישת/ענידת/חבישת פריטים בולטים בעלי מאפיינים דתיים (כולל צלבים גדולים טורבנים וגם כיפה ישמור השם!!!!1) בבתי ספר
ציבוריים . החוק ציין במפורש שפריטים מוצנעים כגון צלבים קטנים, מגני דוד וחמסה מותרים. החוק ציין גם במפורש מהו המנגנון שבאמצעותו משפחות יכולות להגיש ערעור על החלטה להשעות תלמיד בגין עבירה על החוק הספציפי הזה. לטעמי, דמוקרטיה חילונית במיטבה.
אגב, החוק לא חל על מערכת בתי הספר ה
פרטיים (גם אלו שממומנים ע"י המדינה), היכן שלומדים מרבים הילדים היהודים במדינה. כך שיש למהגרים אפשרות אמיתית להביע את עצמם, אם רק יקימו עוד בתי ספר פרטיים.
גם במהלך השנה הראשונה והסוערת בעקבות החוק, עם מחאות עזות מצד בכירים בקהילות של כל הדתות, סקרים הראו תמיכה בחוק של מעל 40% בקהילות היהודיות והמוסלמיות. לא ידוע על אף מקרה בשנים האחרונות שבו הושעה תלמיד על רקע כזה. בעוד 20 שנים כבר ישכחו שם איך היה לפני זה....
el dudernio כתב:
בקיצור יש למערב בעיה, הבעיה היא האיסלאם, וההכחשה הנ"ל לא ברורה לי. זה לא אומר עכשיו שצריך לצאת למסעות צלב חדשים אבל צריכים לראות איך מתמודדים עם זה.
למערב אין וגם לא תהיה בעיה עם האסלאם. למערב יש וגם תהיה בעיה עם פושעים. ובמיוחד עם פושעים משוגעים, מכל הסוגים.
וגם אם תגיד ממש חזק שכן, "לראות איך מתמודדים עם זה" לא צריך בכלל להיות קשור לאשכול הזה ולאיך שמדינת ישראל ועם ישראל מתנהלים בסכסוך מול הפלסטינים. הבטחון האישי והכלכלי שלנו ושל ילדינו אמור להיות חשוב לנו הרבה יותר מהמשוגעים המוסלמים שמשחיזים לשונות וסכינים במסגדים של אירופה.