שחקן שעוד מהתיכון נחשב לכישרון גדול מאוד, נבחר לשחקן התיכונים הטוב בניו יורק לפני לאנס סטיבנסון מה-NBA ונחשב לאחד מה-25 ה-recruits הטובים במחזור שלו לקולג'. כבר בעונה הראשונה במיאמי נבחר לחמישיית הפרשמנים של השנה ב-ACC וכולם צפו לו עתיד NBA ורוד, אבל מאז הוא קצת נתקע במקום ולא שיפר את החסרונות שלו (ניהול משחק וקליעה מבחוץ). בכל זאת, בעונה האחרונה שלו בקולג' (2012-2013) היה אחד המובילים במיאמי חזקה מאוד שלקחה את אליפות ה-ACC.
שנה שעברה בספרד הוא איכזב, אבל בסופו של דבר הם מצאו לו תפקיד מוגדר של שחקן שישי שעולה לתת סקורינג מהספסל ואיכשהו הוא נשאר עד סוף העונה ולא נחתך. כבר אמרתי שאני לא מתרשם יותר מדי מזה שרוקי נכשל בעונה הראשונה באירופה ובמיוחד כשהיא בליגה הספרדית שהיא החזקה באירופה.
מקצועית סקוט הוא שחקן אחד על אחד מוכשר מאוד בהתקפה, אתלטי וחזק לעמדה עם שליטה מצוינת בכדור שהולך חזק לטבעת. בהגנה הוא שומר אדיר שנבחר לשחקן ההגנה של ה-ACC ושיתק כמה מהגארדים הטובים בארה"ב, נדבק לחולצה של השחקן ולא נותן לו לנשום. הבעיות העיקריות שלו כאמור הן בכל מה שקשור לניהול המשחק (שם לא קבלת ההחלטות שלו ולא ראיית המשחק שלו מספיק טובות), ובקליעה שלו מבחוץ שהיא לא יציבה. צריך לציין שלמרות שהוא לא מנהל משחק טוב, הוא גם לא איזה בלאגניסט שמשתלט על המשחק ועושה שטויות שמחרבות משחקים. הדבר הכי קרוב שאני יכול לחשוב עליו בסגנון זה טרנס רודריק, אם כי סקוט יותר חזק פיזית ושומר יותר טוב, ואני מקווה שגם יהיה יותר טוב בקליעה. אפשר גם להשוות אותו לסוג של דמונטז סטיט גבוה וחזק יותר (מבחינת החסרונות בניהול המשחק ובקליעה והיתרונות באחד על אחד ובהגנה).
גם פה כמובן מדובר בהימור כי שוב, זה שחקן צעיר ולא מוכח באירופה. אני כן חושב שזה שהוא שיחק 3 שנים עם ריון במיאמי וזה שהוא נתן לנו אופציה לעוד עונה זה יתרונות משמעותיים. אני בעיקרון אוהב קומבוגארדים מוכשרים התקפית שמסוגלים ליצור בהתקפה וזה חשוב לי יותר מאשר איזה "רכז טהור" עם ניהול משחק, כך שסימן השאלה העיקרי שלי לגביו זה הקליעה מבחוץ שלגביה באמת הזמן יגיד. לא מצפה שיהיה פה צלף אדיר כי זה לא השחקן, אבל אם הוא יהיה שחקן של 30-35% שיידע לקבור את הזריקות הפנויות הוא יהיה בסדר. אם יהיה שחקן של 20% כמו רודריק הוא יהיה הרבה יותר חד מימדי וצפוי ויהיה גם הרבה יותר קל להגנות להתמודד עם החדירות שלו.
בהצלחה