אחד האדומים כתב:
אפשר להעתיק את הטקסט לפה?
אפולה אדל: "מאז שעזבתי את הפועל תל אביב אני לא משחק"
"לפעמים שחקנים מקבלים החלטות לא נכונות", מודה השוער הצרפתי, שאחרי שנה ללא כדורגל יגיע מחר לישראל, ואולי שוב ילבש אדום
עירד צפריר
28.07.2014
14:54
הלו, אפולה?
כן (בעברית).
שלום, מדבר עירד מעיתון "הארץ" בישראל. מה שלומך?
אני בסדר, חבר. ואתה?
בסדר. מתי אתה מגיע לישראל?
אולי ביום שלישי.
אני יכול לשאול מה עשית בשנה האחרונה מאז שעזבת את הפועל ת"א?
מאז שעזבתי את הפועל אני לא משחק.
למה לא?
כי אין לי... אני רוצה לחתום בקבוצה טובות, רק קבוצות ממש טובות.
במשך שנה לא היו לך אופציות טובות?
לא, לא, לא. איך אני אומר את זה, היו לי הרבה אופציות שלא היו טובות כמו שאני רוצה.
אז איפה היית בשנה האחרונה?
בבית שלי, בפריז.
שמרת על כושר? אחרי שנה בלי כדורגל אתה בטח רחוק מכושר משחק.
לא, לא, אני מקצוען מאוד, זו לא בעיה, חבר. יש לי מאמן כושר ואני מתאמן גם עם מאמן שוערים, זו לא בעיה.
על בסיס קבוע?
חמש פעמים בשבוע, שני עד שישי.
אתה בטח יודע שלשוער של הפועל ת"א השנה תהיה הרבה עבודה, כי זו הולכת להיות קבוצה בחלק התחתון של הטבלה.
אני יודע, אני גם חושב שזה טוב עבורי. אני יודע שהפועל החליפה הרבה שחקנים, אבל אני מכיר את האוהדים ולא תהיה שום בעיה. אלחם עבור המועדון.
כשהיית בהפועל הפכת למנהיג בחדר ההלבשה. היתה לך הרבה השפעה, אבל מאז נשארו רק שי אבוטבול וגילי ורמוט, שאולי עוזב.
קראתי שהוא יעזוב, אני לא יודע עדיין אם זה יקרה. זה לא משנה אם יש שחקנים חדשים, הדבר החשוב זה שאעשה את העבודה שלי על המגרש ואנסה להיות הכי טוב שאני יכול, לעבוד קשה, לעזור לשחקנים האחרים ונראה מה יהיה.
אתה מגיע לפה כשהתנאים שלך כבר מסוכמים?
(צוחק) על זה אנחנו נדבר בישראל.
קודם כל תצטרך להוכיח את עצמך לפני שיחתימו אותך.
לא, למה?
הם ירצו לראות באיזה כושר אתה נמצא.
זה לא משנה, אני צריך קודם כל לעבור בדיקה רפואית ואחר כך אעשה שניים-שלושה אימונים, אבל לא תהיה בעיה. הפועל היא כמו המשפחה שלי.
אני זוכר מהתקופה הקודמת שהיו מספר גרסאות לשם שלך, היו שקראו לך אפולה אדל והיו שאמרו שהשם הוא אדל אפולה. מה נכון?
איך שאתה רוצה, אתה יכול שניהם.
אבל מה השם הפרטי שלך?
השם הפרטי הוא אפולה.
הכרוז של הפועל ת"א בכלל היה קורא לך "אפועלה".
כן, אהבתי את זה דווקא, אהבתי.
תגיד, אני זוכר שבין העונה הראשונה לשנייה שלך בהפועל ההנהלה הציעה לך להאריך חוזה בכפוף לקיצוץ בשכר, וסרבת. במבט לאחור, זו היתה טעות?
לא, לא, לא, למה? באותה תקופה היו לי הרבה הצעות. חשבתי שבגלל שלמועדון יש בעיה כספית הם ימכרו אותי ויקבלו קצת כסף, אבל זה לא קרה. אלה החיים, אני בסדר ולא מתחרט על שום דבר.
היו דיווחים בצרפת בתחילת החודש שחתמת בבאסטיה, אפילו קראתי ציטוטים שלך בנושא.
(צוחק) לא, לא, הייתי אמור לחתום בבאסטיה בזכות קלוד מאקללה שמונה למאמן. שיחקתי אתו יחד בפ.ס.ז' והוא רצה שאחתום, אבל היו לנו קצת בעיות בחוזה.
כבר קראתי ציטוטים שלך שיש לך דם קורסיקני ואתה מאושר להצטרף לקבוצה.
לא, לא, לא. לפעמים אנשים כותבים דברים לא נכונים שלא נאמרו.
אני מבטיח שזה לא יקרה אצלי. אתה בטח מכיר את הנסיבות שמביאות אותך בחזרה להפועל – השוער הראשון דני עמוס בדרך החוצה אחרי שדרש שיום טוב טליאס יוחלף במאמן שוערים אחר.
את זה אני לא יודע, חבר. לפעמים קורה שרבים עם המאמן שלך, אנחנו גברים ולפעמים יש בעיות. אני מנסה להתעלם מהדברים האלה ורק לבוא ולתת את הטוב ביותר עבור הפועל.
אתה תמיד היית קרוב מאוד ליום טוב.
(צוחק) כן, הוא היה כמו אבא עבורי.
שמעת פעם בעולם על שוער שדורש להחליף את מאמן השוערים שלו?
לפעמים זה קורה, כן. אבל אתה יודע, השחקן לא צריך להתערב בדברים כאלה. תבוא, תעשה את העבודה שלך בלי קשר למי המאמן.
בן כמה אתה כיום?
אני בן 28 עכשיו.
בטוח? תמיד יש את המחלוקת לגבי הגיל האמיתי שלך בגלל מה שקרה בעבר כשטענו שאתה מבוגר יותר בחמש שנים (נחקר בזיוף גילו וזוכה – ע"צ).
זו הסיבה שאמרתי לך, הרבה פעמים אנשים אומרים וכותבים דברים שהם לא יודעים. לא, לא, אני בן 28, חבר. יש לי עוד הרבה שנים לקריירה, אני מקווה שאשחק כמו השוער ההוא ממכבי, שכחתי את שמו, שפרש שנה שעברה.
ניר דוידוביץ' ממכבי חיפה?
דוידוביץ'!
הוא פרש בגיל 36.
אני מקווה לשחק עד גיל 40, משהו כזה.
אבל אז אנשים יגידו: היי, הוא כבר בן 45.
אני יודע, הם יכולים להגיד מה שהם רוצים. אבא ואמא שלי יודעים הכל.
טוב, גם 33 זה גיל לגיטימי לשוער, זה לא כמו תפקידים אחרים.
נכון, שוער עובד פחות קשה באימונים, מה שחשוב זה שבמשחקים הוא צריך לשמור על ריכוז, זה הכי חשוב. אני מכיר שחקנים שבאימונים נותנים 50%, אבל במשחקים נותנים 100%. זה תפקיד שונה מאוד מהאספקט הזה.
אני מבין שאתה לא דואג מהמצב הביטחוני בישראל.
הייתי שנתיים בישראל, ראיתי הרבה דברים. אם הייתי מפחד לא הייתי מגיע, חבר.
עכשיו זה קצת שונה, יש עכשיו אזעקות וטילים.
כן, גם לפני שנתיים היה מצב דומה.
נכון, היו גם בעונה האחרונה שלך אזעקות בתל אביב.
כן, כן, אני מקווה שזה ייפסק.
גם אני, זה מצב נורא מצער.
אני מתפלל לאלוהים שיהיה שקט ושלום.
בשנה האחרונה שאלתי את עצמי "איפה אפולה אדל? איך זה שהוא עדיין שחקן חופשי?".
לפעמים שחקנים מקבלים החלטות לא נכונות, אתה רוצה יותר ובסוף נשאר בלי כלום. זו היתה הטעות שלי, אבל אלה החיים.
הפעם אתה מוכן להתפשר? להפועל אין כסף.
כן, אני יודע, דיברתי עם הרבה אנשים ואני יודע שהסיטואציה במועדון לא כל כך טובה. מקווה שהכל יילך טוב, נצטרך ללכת זה כלפי זה ולהיפגש באמצע.
אני מודה לך מאוד על השיחה ובהצלחה.
תודה, גם לך.