20 כתב:
קשה לי מאוד גם להאשים את הדרג המדיני על ניהול המלחמה.
על ירי רקטות צריך להגיב, וכשהתגובה לא עוזרת (ואולי אפשר היה להפסיק חד צדדית את האש מוקדם יותר כעצת דן מרידור) צריך להיכנס קרקעית. יכול להיות שאפשר היה לדחות את גיוס המילואים, יכול להיות שאפשר להציע לחמאס להרחיב את רצועת הדייג מ-6 ל-9 או ל-12. בקטנה.
הרטוריקה אמנם מגוחכת (נביא שקט ליישובי הדרום, נחסל את המנהרות, נמוטט את החמאס) אבל אני לא מתרגש ממנה.
בסופו של דבר הרטוריקה של מנהיגי העולם נכונה - למדינה יש זכות מלאה להגן על עצמה מפני מתקפה.
מסכים בגדול עם יתר הדברים בהודעה שלך, אבל ממש לא עם זה.
דבר ראשון, סיבוב ההסלמה הנוכחי מול עזה לא התחיל כתגובה לרקטות, הוא התחיל כתגובה לרצח בגדה*, רצח שלפי צה"ל (לא תגיד התשקורת הסמולנית או הערבים השקרנים) בוצע ע"י חמולת קוואסמה.
הם לא מקבלים ממש פקודות מעזה ויש להם מטרה מוצהרת ומובהקת להכניס את ישראל למלחמה מול עזה, אז מה? אתה תרתיע אותם ע"י זה שתעשה בדיוק מה שהם רוצים?
ואפשר לחשוב שזו איזו הפתעה שאי אפשר לעצור ירי רקטות ע"י התקפות אוויריות, באמת לא למדנו את זה מכל המבצעים הקודמים?
ומילא אם היית עושה תקיפת רטרו כמו שהיו עושים מדי פעם בשנות התשעים בלבנון - מדליקים איזו גבעה פארש כדי לא לצאת פרייארים, אבל מתו לך מאות אנשים חפים מפשע בשלב הזה, ובשביל מה? בשביל שנוכיח עוד פעם את מה שאנחנו יודעים? (וכן, לא ניסו להרוג אזרחים בכוונה, אבל יש לנו מספיק ניסיון בתו"ל הזה כדי לדעת בוודאות סטטיסטית שימותו לך הרבה מאד אנשים חפים מפשע מהפצצות כאלו).
ועכשיו קרקעית, שמע, אני מאד אשמח לטעות ולגלות שהתקיפה הזו תשיג משהו, אבל אני מנחש שהיא תיגמר בצורה שהחמאס יוכל להכריז עליה כנצחון (כנראה בהסכם שנותן לעזה הקלות) מה שיגרום להרבה פלשתינאים להגיד "בואנה, איזה פרייאר העבאס הזה, משחק אותה פודל ולא משיג כלום, וואלה היהודים האלו, רק כח מבינים".
נהרות של דם, גם יהודי וגם ערבי, ובסוף תמצא את עצמך בעמדה יותר דפוקה ממה שהתחלת, וזה לפני שנדבר על מה זה עושה לתדמיתה של ישראל בעולם.
אז נכון, כל צורת ההתנהלות של ישראל מול עזה מאז ההתנתקות משאירה לך מעט מאד מרחב תמרון, אבל אפילו בגבולות הצרים האלו, אני לא רואה איך המבצע הזה משיג משהו חוץ מהרס, מוות ושנאה.
וזה על ביבי.
* ואני נותן פה קרדיט (מופרז) לממשלה שאשכרה עשו את כל זה באמת לתגובה לרצח, בתכלס זה נראה שהחליטו לנצל את ההזדמנות הזו כדי "לשבור את החמאס". ואני גם בטוח שלא ממש מפריע לביבי שמלחמה מסיטה את דעת הקהל מהתפקוד הכושל שלו ולא ממש מפריע לצה"ל שהוא יוכל לקבל את תוספות התקציב שהוא רצה.