תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 20 יוני 2025, 15:35

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 145 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: טייסים
הודעהפורסם: 21 יולי 2014, 16:59 
סמל אישי של המשתמש
20 כתב:

קשה לי מאוד גם להאשים את הדרג המדיני על ניהול המלחמה.
על ירי רקטות צריך להגיב, וכשהתגובה לא עוזרת (ואולי אפשר היה להפסיק חד צדדית את האש מוקדם יותר כעצת דן מרידור) צריך להיכנס קרקעית. יכול להיות שאפשר היה לדחות את גיוס המילואים, יכול להיות שאפשר להציע לחמאס להרחיב את רצועת הדייג מ-6 ל-9 או ל-12. בקטנה.
הרטוריקה אמנם מגוחכת (נביא שקט ליישובי הדרום, נחסל את המנהרות, נמוטט את החמאס) אבל אני לא מתרגש ממנה.
בסופו של דבר הרטוריקה של מנהיגי העולם נכונה - למדינה יש זכות מלאה להגן על עצמה מפני מתקפה.

מסכים בגדול עם יתר הדברים בהודעה שלך, אבל ממש לא עם זה.
דבר ראשון, סיבוב ההסלמה הנוכחי מול עזה לא התחיל כתגובה לרקטות, הוא התחיל כתגובה לרצח בגדה*, רצח שלפי צה"ל (לא תגיד התשקורת הסמולנית או הערבים השקרנים) בוצע ע"י חמולת קוואסמה.
הם לא מקבלים ממש פקודות מעזה ויש להם מטרה מוצהרת ומובהקת להכניס את ישראל למלחמה מול עזה, אז מה? אתה תרתיע אותם ע"י זה שתעשה בדיוק מה שהם רוצים?
ואפשר לחשוב שזו איזו הפתעה שאי אפשר לעצור ירי רקטות ע"י התקפות אוויריות, באמת לא למדנו את זה מכל המבצעים הקודמים?
ומילא אם היית עושה תקיפת רטרו כמו שהיו עושים מדי פעם בשנות התשעים בלבנון - מדליקים איזו גבעה פארש כדי לא לצאת פרייארים, אבל מתו לך מאות אנשים חפים מפשע בשלב הזה, ובשביל מה? בשביל שנוכיח עוד פעם את מה שאנחנו יודעים? (וכן, לא ניסו להרוג אזרחים בכוונה, אבל יש לנו מספיק ניסיון בתו"ל הזה כדי לדעת בוודאות סטטיסטית שימותו לך הרבה מאד אנשים חפים מפשע מהפצצות כאלו).
ועכשיו קרקעית, שמע, אני מאד אשמח לטעות ולגלות שהתקיפה הזו תשיג משהו, אבל אני מנחש שהיא תיגמר בצורה שהחמאס יוכל להכריז עליה כנצחון (כנראה בהסכם שנותן לעזה הקלות) מה שיגרום להרבה פלשתינאים להגיד "בואנה, איזה פרייאר העבאס הזה, משחק אותה פודל ולא משיג כלום, וואלה היהודים האלו, רק כח מבינים".
נהרות של דם, גם יהודי וגם ערבי, ובסוף תמצא את עצמך בעמדה יותר דפוקה ממה שהתחלת, וזה לפני שנדבר על מה זה עושה לתדמיתה של ישראל בעולם.

אז נכון, כל צורת ההתנהלות של ישראל מול עזה מאז ההתנתקות משאירה לך מעט מאד מרחב תמרון, אבל אפילו בגבולות הצרים האלו, אני לא רואה איך המבצע הזה משיג משהו חוץ מהרס, מוות ושנאה.
וזה על ביבי.

* ואני נותן פה קרדיט (מופרז) לממשלה שאשכרה עשו את כל זה באמת לתגובה לרצח, בתכלס זה נראה שהחליטו לנצל את ההזדמנות הזו כדי "לשבור את החמאס". ואני גם בטוח שלא ממש מפריע לביבי שמלחמה מסיטה את דעת הקהל מהתפקוד הכושל שלו ולא ממש מפריע לצה"ל שהוא יוכל לקבל את תוספות התקציב שהוא רצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 יולי 2014, 17:05 
סמל אישי של המשתמש
אני לא חושב שזה באמת היה בתגובה לרצח, הרצח פשוט נראה להם כתירוץ טוב.
לדעתי הצבא רצה הסלמה בכל מקרה בשביל להגדיל תקציב במקום לצמצם, וזה הצליח לו בגדול.

עריכה: קראתי את הכוכבית של אמיר רק בקריאה השניה. הגבתי למה שנאמר היכן שהכוכבית הופיעה, והוא כבר אמר למטה את מה שכתבתי.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 יולי 2014, 19:57 
סמל אישי של המשתמש
מרגש שיש אנשים שחיים קונספירציות שלמות. פרנואידים עם נימוקים ממש.
20 חיילים נהרגו ביומיים וההייטיקיסט וזה שגר כבר 20 שנה באמריקה כותבים את אשר ליבם. לגיטימי. מדינה דמוקרטית. לי זה לא כל כך מפריע. כמו שאני יודע להתעלם מהודעות הווטסאפ בימים אלה כך אני נמנע מלקרוא חלק מהטקסטים בפורום,
אבל אל תופתעו אם יש אנשים שהצדקנות והעליונות המוסרית שלכם כן פוגעת בהם וכן נוגעת בנקודה רגישה.
אבל מזל שאתם פה. אדוני המוסר (ואם כל המדינות בעולם ביצעו פשעי מלחמה, אולי הגיע הזמן להיפטר מהביטוי המכובס הזה-מוסר?)

שיהיה לכם רק טוב ובריאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 יולי 2014, 20:08 
סמל אישי של המשתמש
טחינת מים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 יולי 2014, 20:16 
אמיר כתב:
20 כתב:

על ירי רקטות צריך להגיב, וכשהתגובה לא עוזרת (ואולי אפשר היה להפסיק חד צדדית את האש מוקדם יותר כעצת דן מרידור) צריך להיכנס קרקעית. יכול להיות שאפשר היה לדחות את גיוס המילואים, יכול להיות שאפשר להציע לחמאס להרחיב את רצועת הדייג מ-6 ל-9 או ל-12. בקטנה.
הרטוריקה אמנם מגוחכת (נביא שקט ליישובי הדרום, נחסל את המנהרות, נמוטט את החמאס) אבל אני לא מתרגש ממנה.
בסופו של דבר הרטוריקה של מנהיגי העולם נכונה - למדינה יש זכות מלאה להגן על עצמה מפני מתקפה.

דבר ראשון, סיבוב ההסלמה הנוכחי מול עזה לא התחיל כתגובה לרקטות, הוא התחיל כתגובה לרצח בגדה*, רצח שלפי צה"ל (לא תגיד התשקורת הסמולנית או הערבים השקרנים) בוצע ע"י חמולת קוואסמה.
הם לא מקבלים ממש פקודות מעזה ויש להם מטרה מוצהרת ומובהקת להכניס את ישראל למלחמה מול עזה, אז מה? אתה תרתיע אותם ע"י זה שתעשה בדיוק מה שהם רוצים?
ואפשר לחשוב שזו איזו הפתעה שאי אפשר לעצור ירי רקטות ע"י התקפות אוויריות, באמת לא למדנו את זה מכל המבצעים הקודמים?
ומילא אם היית עושה תקיפת רטרו כמו שהיו עושים מדי פעם בשנות התשעים בלבנון - מדליקים איזו גבעה פארש כדי לא לצאת פרייארים, אבל מתו לך מאות אנשים חפים מפשע בשלב הזה, ובשביל מה? בשביל שנוכיח עוד פעם את מה שאנחנו יודעים? (וכן, לא ניסו להרוג אזרחים בכוונה, אבל יש לנו מספיק ניסיון בתו"ל הזה כדי לדעת בוודאות סטטיסטית שימותו לך הרבה מאד אנשים חפים מפשע מהפצצות כאלו).
ועכשיו קרקעית, שמע, אני מאד אשמח לטעות ולגלות שהתקיפה הזו תשיג משהו, אבל אני מנחש שהיא תיגמר בצורה שהחמאס יוכל להכריז עליה כנצחון (כנראה בהסכם שנותן לעזה הקלות) מה שיגרום להרבה פלשתינאים להגיד "בואנה, איזה פרייאר העבאס הזה, משחק אותה פודל ולא משיג כלום, וואלה היהודים האלו, רק כח מבינים".
נהרות של דם, גם יהודי וגם ערבי, ובסוף תמצא את עצמך בעמדה יותר דפוקה ממה שהתחלת, וזה לפני שנדבר על מה זה עושה לתדמיתה של ישראל בעולם.

אז נכון, כל צורת ההתנהלות של ישראל מול עזה מאז ההתנתקות משאירה לך מעט מאד מרחב תמרון, אבל אפילו בגבולות הצרים האלו, אני לא רואה איך המבצע הזה משיג משהו חוץ מהרס, מוות ושנאה.
וזה על ביבי.

* ואני נותן פה קרדיט (מופרז) לממשלה שאשכרה עשו את כל זה באמת לתגובה לרצח, בתכלס זה נראה שהחליטו לנצל את ההזדמנות הזו כדי "לשבור את החמאס". ואני גם בטוח שלא ממש מפריע לביבי שמלחמה מסיטה את דעת הקהל מהתפקוד הכושל שלו ולא ממש מפריע לצה"ל שהוא יוכל לקבל את תוספות התקציב שהוא רצה.

כתבתי קודם שיש לממשלה אשמה מלאה בהתדרדרות שהובילה למלחמה שאף אחד (גם לא החמאס) לא רצה בה.
אבל מהרגע שהתחילו מטחי רקטות על ישראל (בתגובה לפיצוץ המנהרה והרג אנשי חמאס, בתגובה לירי מצומצם של רקטות, בתגובה לרצח הנער הפלסטיני, בתגובה למאסר של משוחררי עסקת שליט, בתגובה לחטיפת ורצח הנערים דזבין אבא בתרי זוזי), כמעט ולא היתה להם ברירה.
על ירי רקטות צריך להגיב במתקפה אווירית. ובשלב מסוים גם בכניסה קרקעית.

אני לא קונה את הטענות כאילו המתקפה היתה תגובה מתוכננת על חטיפת הנערים כי היה שם אסקלציה שהובילה לאסקלציה. ראה למשל הכתבה מ-4 ביולי (כמה ימים לפני תחילת המלחמה בה החמאס מסכים להפסקת אש (וכמעט לא היתה אש) http://www.bbc.com/news/world-middle-east-28156268
רק ב-7 ביולי כשנהרגו שמונה אנשי חמאס בפיצוץ מנהרה (שישראל טענה שקרה קודם) חמאס התחיל לשגר הרבה רקטות
http://www.bbc.com/news/world-middle-east-28189031

אני גם לא קונה את טענות הקונספירציה כאילו הצבא לחץ בשביל תקציב הבטחון. בדרך כלל הצבא מסתפק באיזשהו ספין (אירן, דאעש ווטאבר).

הרס מוות ושנאה. זה גורלנו כאן. אפשר לצמצם אותם מאוד. אי אפשר להעלימם. השמאל צריך להשתחרר מהאשליה הזו. הימין צריך להשתחרר מהאשליה שעם רק עוד קצת הרס נצליח להביא לשקט (למעשה נביא למדינה דו לאומית או למדינת אפרטהייד, ונהרוס את הציונות).

אין מנוחה ונחלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 יולי 2014, 21:53 
זו הארץ שלי
http://www.filmsforaction.org/watch/thi ... w.facebook

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 יולי 2014, 00:41 
אפשר להתווכח ימים ולילות על מהו הפיתרון , וצריך לכבד כל דעה.

עד הגבול - לקרוא לחיילי צה"ל ולמפקדיהם רוצחים זה לא חופש ביטוי,זה כפיות טובה של מיץ זבל אנושי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 יולי 2014, 06:41 
סמל אישי של המשתמש
מי שלא רוצה שיקראו לו רוצח, שלא יהרוג ילדים.
מטכ"ל שמקבל החלטה להתעלם מהוראות בית המשפט בנוגע לפגיעה בחפים מפשע, ואז מורה על פעולות בהן נהרגים למעלה מ 100 ילדים בשבועיים, לא מותיר ברירה אלא לקרוא לו רוצח.
לא מותיר ברירה רק אצל מי שכואב לו על ילדים מתים.
הבעיה שבישראל, גם בקרב החיילים וגם בקרב הציבור הרחב, ילדים ערבים הם קודם כל מחבלים שעוד לא גדלו (מה שסטטיסטית רחוק מהאמת) ורק אחר כך ילדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: טייסים
הודעהפורסם: 22 יולי 2014, 06:45 
אמיר כתב:
20 כתב:

וזה על ביבי.

אני אחד שתמיד נגד מבצע צבאי כי אני מאמין שמבצע צבאי נועד לשרת אינטרסנטים כמו רה״מ, שר בטחון וצה״ל.
יכול להיות שזו הייתה הכוונה שלהם מלכתחילה, אבל לנוכח הממצאים וזה הטירוף שיש מנהרות שהגיעו עד לתוך פתח קיבוצים ומי יודע אילולא המבצע היינו קמים יום אחד עם חוליה של 50 מחבלים ב-5 מנהרות שונות מבצעת פה את אחד הפיגועים הגדולים, לנוכח כל זה אי אפשר להתעלם מהנחיצות שבכניסה לעזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 יולי 2014, 09:44 
its-sick כתב:
מי שלא רוצה שיקראו לו רוצח, שלא יהרוג ילדים.
מטכ"ל שמקבל החלטה להתעלם מהוראות בית המשפט בנוגע לפגיעה בחפים מפשע, ואז מורה על פעולות בהן נהרגים למעלה מ 100 ילדים בשבועיים, לא מותיר ברירה אלא לקרוא לו רוצח.
לא מותיר ברירה רק אצל מי שכואב לו על ילדים מתים.
הבעיה שבישראל, גם בקרב החיילים וגם בקרב הציבור הרחב, ילדים ערבים הם קודם כל מחבלים שעוד לא גדלו (מה שסטטיסטית רחוק מהאמת) ורק אחר כך ילדים.

:LOL2:
עוד פעם עם השקר הזה של רוצחים ופוגעים בחפים מפשע בכוונה???
אתם בכלל מודעים לכך שלא מעט מהרוגי צהל, נהרגו בגלל שתחילה רצו לבדוק שהם לא פוגעים בחפים מפשע?!
רק לפני כמה ימים פורסם על קשיש שהגיע על יד החיילים כדי לבקש עזרה ואז זרק עליהם רימון.
איך בכלל אתם מעזים לקרוא לחיילים רוצחים??
אין לכם בושה?!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 יולי 2014, 10:00 
סמל אישי של המשתמש
יאללה יאללה. כבר 15 שנה שישראל רוצחת למעלה מ 70 ילדים בשנה, שזה ילד כל חמישה ימים. בשבועיים האחרונים זה כ 100.
התירוצים הבכייניים האלה של "לא התכוונו" יכולים לעבוד פעם פה ופעם שם כי תאונות אכן קורות, אבל לא כשזה קורה באופן קבוע ושיטתי של כל כמה ימים.
ושוב אני אחזור על מה שאף אחד לא מדבר עליו: ענת קם הדליפה פרוטוקול של ישיבת מטכ"ל שבה אלופיך גיבוריך החליטו יחדיו שלא לקיים את הוראות בג"צ בענין זה בדיוק: לא לירות כשיש בסבירות גבוהה חפים מפשע בזירה.
מעבר לכך צה"ל כיוון בשבועיים האחרונים בכוונה תחילה על בני משפחה של אנשי חמאס בכדי "שישלמו מחיר". מה אשמים ילדיה הנרצחים של אחותו של בכיר חמאס במעשיו של דודם?
אבל ככה זה טרוריסטים: לא מעניין אותם מי עשה מה, הם רוצים להרוג ולהטיל פחד. צה"ל הוא טרוריסט רצחני לפי הודאותיו הוא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 יולי 2014, 10:07 
באמת שאין לנו כאן ויכוח.
אני לא מכבד את דעתך הבזויה, לקרוא לחיילי צהל רוצחים זאת לא ביקורת זאת הסתה !
זה לשון הרע על ציבור שלם.
כאחד ששירת בתור לוחם, שאתה נמצא בקו האש אתה "קצת" פחות חושב עכשיו על האם בבית הזה שממנו יורים עליי ובסיטואציות מסוימות מאותו בית גם ירו על חברים שלך ואתם חברים נהרגים לך מול הפנים, האם יש שם גם ילדים חפים מפשע?
במלחמה בהרבה מהמקרים זה או אתה או הם.
או אנחנו החיילים או הבית ממנו יורים עליינו.
לדבר בתיאוריה זה קל ואחלה.
דרך אגב בתיאוריה אני גם מאמן כדורגל ושחקן ענק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 22 יולי 2014, 10:36 
סמל אישי של המשתמש
לירון היקר, הדיון הוא על טייסים שלא נמצאים בשום סכנה מצד החמאס, שרחוקים קילומטרים מאש האויב, ומבצעים פקודות שיביאו בוודאות למותם של חפים מפשע (אף שמותר להם לא לבצען, כמו שלמדנו מהתעמולה שמפיץ דו"צ).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 22 יולי 2014, 10:48 
teknoboy כתב:
לירון היקר, הדיון הוא על טייסים שלא נמצאים בשום סכנה מצד החמאס , שרחוקים קילומטרים מאש האויב, ומבצעים פקודות שיביאו בוודאות למותם של חפים מפשע (אף שמותר להם לא לבצען, כמו שלמדנו מהתעמולה שמפיץ דו"צ).

ואת זה אני מבין שאתה אומר בתור טייס בדימוס ?
או בתור ראש אמ"ן לשעבר?
ואני אתן לך סקופ קטן:
לפעמים להוריד מהאוויר את הבית (על כל יושביו ולמרות שקיבלו אזהרות מאש), מציל חיים של חיילים שנמצאים בשטח.
בהרבה מן המקרים הירי דווקא מתבצע לאחר שמאותו בית כבר ירו (אם זה טילים, נ"ט, נ"מ או ירי לעבר חיילים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 יולי 2014, 10:52 
סמל אישי של המשתמש
"לפעמים". כן, יש תסריטים לכל דבר. "לפעמים" קורים דברים. זה טוב בשביל לתרץ פעם בשנה, לא ילד כל חמישה ימים (זה כשאני מתעלם מבערך פי 3 חפים מפשע שאינם ילדים) במשך 15 שנה עד לפני שבועיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 22 יולי 2014, 10:54 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
teknoboy כתב:
לירון היקר, הדיון הוא על טייסים שלא נמצאים בשום סכנה מצד החמאס , שרחוקים קילומטרים מאש האויב, ומבצעים פקודות שיביאו בוודאות למותם של חפים מפשע (אף שמותר להם לא לבצען, כמו שלמדנו מהתעמולה שמפיץ דו"צ).

ואת זה אני מבין שאתה אומר בתור טייס בדימוס ?
או בתור ראש אמ"ן לשעבר?
ואני אתן לך סקופ קטן:
לפעמים להוריד מהאוויר את הבית (על כל יושביו ולמרות שקיבלו אזהרות מאש), מציל חיים של חיילים שנמצאים בשטח.
בהרבה מן המקרים הירי דווקא מתבצע לאחר שמאותו בית כבר ירו (אם זה טילים, נ"ט, נ"מ או ירי לעבר חיילים).

אני אומר את זה בתור אחד שיודע שעשרות אלפי גיחות ההפצצה על עזה מעולם לא נורה נ"מ על מטוס.
ולגבי הסקופ שלך: נכון שלפעמים ואפילו הרבה פעמים הירי נחוץ, אבל אפילו מהניסוח שלך משתמע שאתה מבין שלא מדובר במאה אחוז מהמקרים.
דוגמה בולטת היא ירי על בית שידוע שאין בו אף מבוקש\מסוכן\לוחם\חמוש\מחבל, אלא רק עשרות מבני משפחתו של בכיר בחמאס.
ואם לחזור לטענה הראשונה שלך, אני די בטוח שאשתו של קצין החמאס לא ירתה על המטוסים טילי פטריוט.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 יולי 2014, 10:59 
סמל אישי של המשתמש
לירון, אני לא מתכון להטיף לך, אבל אתה חייב לצאת מהבועה הזו.
מותר להעביר ביקורת, גם אם היא לא נעימה. זה לא מיד אומר שהדעה היא בזויה ומהווה הסתה.ההגנה האוטומטית שלך מעידה יותר עליך מאשר על המבקרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 יולי 2014, 11:37 
teknoboy כתב:
לירון היקר, הדיון הוא על טייסים שלא נמצאים בשום סכנה מצד החמאס, שרחוקים קילומטרים מאש האויב, ומבצעים פקודות שיביאו בוודאות למותם של חפים מפשע (אף שמותר להם לא לבצען, כמו שלמדנו מהתעמולה שמפיץ דו"צ).

אני לא חושב שהטייס במטוס יודע מה קורה בבית. זה שאולי ימותו חפים מפשע, זו לא סיבה שהחייל בשטח יסרב פקודה. זה לא שפוקדים עליו לירות לשבוי בראש.

טייס, ותותחן, ושריון וכאלה אלה תפקידים שאני לא הייתי מתקרב אליהם, בכל מחיר, כולל חודשים בכלא, בדיוק בגלל זה. אתה מקבל איזה יעד לא ברור, ומשמיד. אני לא הייתי חי עם עצמי, אבל לא חושב שהחייל בשטח אחראי לזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 יולי 2014, 11:44 
תרחיש א- מבוקש ששתלט על בית עם 20 ישראלים בהם ילדים ונשים. מלמעלה יש מטוס.
תרחיש ב - מבוקש נמצא בבית בעזה עם 20 חפים מפשע, ילדים, נשים וטף. מלמעלה יש מטוס.

לפי כל אמת מוסר צריך להיות דין אחד לשאלה מה עושים.
במציאות אין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 יולי 2014, 11:44 
סמל אישי של המשתמש
19 כתב:
teknoboy כתב:

אני לא חושב שהטייס במטוס יודע מה קורה בבית. זה שאולי ימותו חפים מפשע, זו לא סיבה שהחייל בשטח יסרב פקודה. זה לא שפוקדים עליו לירות לשבוי בראש.

טייס, ותותחן, ושריון וכאלה אלה תפקידים שאני לא הייתי מתקרב אליהם, בכל מחיר, כולל חודשים בכלא, בדיוק בגלל זה. אתה מקבל איזה יעד לא ברור, ומשמיד. אני לא הייתי חי עם עצמי, אבל לא חושב שהחייל בשטח אחראי לזה.

לא יודע, דו"צ הפיץ בגאווה סרטון שבו אחד הטייסים מסרב להפציץ כי הוא ראה שיש שם אזרחים. קשה לי להאמין שיש בטייס הזה משהו מיוחד והוא היחיד שראה את האזרחים שהוא עמד להפציץ.
כמו כן יש כמה מקרים ידועים של טייסים שסירבו לצאת למשימה מסוימת כי ידעו (או לפחות הניחו בוודאות גבוהה, כי הרי אי אפשר באמת לדעת לכאן או לכאן) שהיא תסתיים במותם של חפים מפשע, ככה שלא חייבים לראות ילד בכוונת כדי להבין שיש סיכוי טוב שילד ימות כתוצאה מהמעשים שלך.
אני מסכים שהמילה "רוצחים" קצת חריפה ביחס לסיטואציה, אבל אני מבין את הכיוון.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 22 יולי 2014, 11:53 
אני לא חושב שהחייל בשטח רואה את התמונה הרחבה והוא צריך לסמוך על מי שמוריד לו את הפקודה, בקשר לכמה זה נחוץ.
אני לא סומך, ואני לא הייתי מגיע לתפקידים האלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 יולי 2014, 12:13 
סמל אישי של המשתמש
טכנובוי, אין בעיה לסרב אם אתה יודע שמישהו אחר יעשה את זה.

מעבר למה ש 19 אמר בנוגע למקבלי ההחלטות,
נכון יש הרבה פעמים שטייסים או אנשי צבא אחרים שנמצאים עם היד על ההדק רואים שיש סיכוי שחפים מפשע ימותו, הבעיה היא שאין מושג ימותו לצורך מה?
הרעיון הכללי של צבא הוא שממלאים הורואת, עם על כל פעולה נתחיל להתדיין על מה יקרה ומי ימות ומתי ואיך אפשר לעשות את זה אחרת ואולי כדאי בכלל....
אז שום פעולה לא תתבצע, והתוצאות של זה יהיו הרבה יותר הרסניות מאשר מוות של אזרחים חפים מפשע בעיתות מלחמה.

שוב אני אומר על מה שטענתי כאן ובהרבה מקומות שונים כל הזמן, מלחמה זה לא מוסרי, במלחמה מתים חפים מפשע. הפיתרון הוא פשוט להפסיק להילחם,
לצערי לא נראה לי שרוצים את זה בחמאס, אני בטוח שלא ממש רוצים את זה בעולם וגם אצלינו אין אצל כול תמימות דעים בנושא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 יולי 2014, 12:13 
סמל אישי של המשתמש
טכנובוי, אין בעיה לסרב אם אתה יודע שמישהו אחר יעשה את זה.

מעבר למה ש 19 אמר בנוגע למקבלי ההחלטות,
נכון יש הרבה פעמים שטייסים או אנשי צבא אחרים שנמצאים עם היד על ההדק רואים שיש סיכוי שחפים מפשע ימותו, הבעיה היא שאין מושג ימותו לצורך מה?
הרעיון הכללי של צבא הוא שממלאים הורואת, עם על כל פעולה נתחיל להתדיין על מה יקרה ומי ימות ומתי ואיך אפשר לעשות את זה אחרת ואולי כדאי בכלל....
אז שום פעולה לא תתבצע, והתוצאות של זה יהיו הרבה יותר הרסניות מאשר מוות של אזרחים חפים מפשע בעיתות מלחמה.

שוב אני אומר על מה שטענתי כאן ובהרבה מקומות שונים כל הזמן, מלחמה זה לא מוסרי, במלחמה מתים חפים מפשע. הפיתרון הוא פשוט להפסיק להילחם,
לצערי לא נראה לי שרוצים את זה בחמאס, אני בטוח שלא ממש רוצים את זה בעולם וגם אצלינו אין אצל כול תמימות דעים בנושא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 יולי 2014, 12:20 
סמל אישי של המשתמש
אני יודע שבצבא ממלאים הוראות, וברור לי שלא כל חייל ואפילו לא כל טייס אמור לראות את התמונה הגדולה, ושכולם סומכים על שרשרת הפיקוד וכו' וכו', ובדיוק בגלל זה אמרתי ש"רוצחים" זו כנראה מילה חריפה מדי לרוב המקרים, אם לא לכולם.
מצד שני, עם כל הכבוד לשרשרת הפיקוד וכו' וכו', בסופו של יום אותו טייס ממריא לגיחה כשהוא יודע שבגיחה הקודמת, שהיתה בדיוק אותו דבר לצורך העניין, הוא יצא להפציץ מפשחה של איש חמאס בכיר והרג עשרים ומשהו חפים מפשע (אני מודע לזה שבגיחה אחרת הוא השמיד משגר, ובאחרת הוא פגע במחבל וכו' וכו').

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 יולי 2014, 12:23 
אוגוסטוס היל כתב:
תרחיש ב - מבוקש נמצא בבית בעזה עם 20 חפים מפשע, ילדים, נשים וטף. מלמעלה יש מטוס.

במציאות אין.

תרחיש א -מבוקש השתלט על בית עם 20 ישראלים בהם ילדים ונשים
תרחיש ב - חשוד ישראלי בפשע חמור בבית עם ישראלים בהם ילדים ונשים
תרחיש ג - מבוקש בג'נין בבית עם 20 ישראלים ובהם ילדים ונשים
תרחיש ד - מבוקש בעזה בבית עם 20 ישראלים ובהם ילדים ונשים

בשלושת התרחישים השונים תהיה אותה תגובה - ינסו להשתלט על הבית ולעצור אותו.
בתרחיש הרביעי יפציצו ממטוס (במהלך מלחמה).
הגורם המבחין הוא לא ילדים ישראלים לעומת ילדים פלסטינים אלא שאלות מבצעיות של הסביבה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 יולי 2014, 12:38 
אוגוסטוס היל כתב:

במציאות אין.

תרחיש פשוט מאוד : מבוקש שמתכנן לסכן את חיי תושבי מדינת ישראל , בכל צורה שהיא יחוסל.
תרחיש נוסף : מטוס "אלעל" שיחטף ובדרכו למגדלי עזריאלי יופל לפני שיגיע למגדל .
תרחיש נוסף : באירוע חטיפה ממוקד צה"ל יעשה כל שביכולתו באמצעות מכות אש על מנת שהמחבלים לא יחטפו את החייל, כולל סכנה ממשית לחיי החייל.

שלושת התרחישים מסכנים תושבי מדינת ישראל.

אוגוסטוס אתה נמצא במלחמה - אין שיוויון בערך חיי אדם במלחמה .
בדיוק כמו שאני יותר ממבסוט שהבריטים והאמריקאים חיסלו גרמנים ללא התחשבות בחיי אדם.
אתה בעצם קורא לטייסי חיל האוויר שמטרתם היחידה היא למנוע ירי רקטות וחדירה למנהרות בישראל - רוצחים.
זה הסתה קשה והסתכלות צרת עין על המצב, אתה צריך להתבייש ולהיעצר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 יולי 2014, 12:44 
סמל אישי של המשתמש
גרמנרי כתב:
אוגוסטוס אתה נמצא במלחמה - אין שיוויון בערך חיי אדם במלחמה .
בדיוק כמו שאני יותר ממבסוט שהבריטים והאמריקאים חיסלו גרמנים ללא התחשבות בחיי אדם.

זה נכון מאוד כשמדובר בקרבות בין חיילים.
זה הרבהפחות נכון כשמדובר בחיילים שהורגים אזרחים חפים מפשע שאינם מעורבים בלחימה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 יולי 2014, 12:55 
אדום נחמד כתב:
מותר להעביר ביקורת, גם אם היא לא נעימה. זה לא מיד אומר שהדעה היא בזויה ומהווה הסתה.ההגנה האוטומטית שלך מעידה יותר עליך מאשר על המבקרים.

איך בדיוק אמירה של הרוצחים לטייס היא ביקורת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 יולי 2014, 13:00 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
אדום נחמד כתב:

אתה מתמם.
אבל אם לא, אז היא ביקורת על העובדה שצהל מתיחס לחפים מפשע שנהרגו כנזק הקפי (או, ביטוי חביב אחר שנתקלתי בו, נזק אגבי), בעוד הצידוק בעיני המבקר שנוי במחלוקת.
לגיטימי לחלוטין לקרוא "רוצח" למי שמוריד בית על יושביו בגלל שנמצא שם "בכיר חמאס". אתה יכול לא להסכים, אבל לא לשלול את הלגיטימיות של זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 יולי 2014, 13:01 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
אדום נחמד כתב:

teknoboy כתב:
"שיעור האזרחים בקרב ההרוגים בעזה גדול בהרבה מהסביר ומהמקובל" ו"בהתחשב בטכנולוגיה הצבאית שבידי חיל האוויר, שיעור הפגיעה שלו בחפים מפשע חורג מגדר הסביר" זה משפטים קצת ארוכים לשלט.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 145 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: