תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 20 יוני 2025, 14:13

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 453 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 16  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: כמה כמה בצוק איתן
הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 12:23 
סמל אישי של המשתמש
20 כתב:
טקנובוי, אתה כמובן צודק. יש הרבה דברים שישראל יכולה לעשות בשוטף.
אני, לצערי, לא רואה דרך לפתור את הסכסוך.

לא הבנתי. אתה אומר שלישראל אין עתיד שבו היא לא חיה על חרבה?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 12:25 
אני גם חושב שאין עתיד.
יש פה יותר גורמים פונדימנטליסטים קיצוניים שלא תלויים במדינה כזאת או אחרת שפשוט לא יאפשרו לשקט להתקיים,לא משנה מה נעשה וכמה שטחים נחזיר(לא רק אנחנו-לראייה סוריה,ירדן,מצריים,עיראק..)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 12:31 
סמל אישי של המשתמש
אני מסכים בגדול עם 20, אבל גם בהתקפות לצורך התקפות אפשר להשיג כמה דברים. פגיעה במשגרים וכו' היא אחת מהן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 12:37 
אמיר כתב:
שיקאגו כתב:

ברור שגם אחרי המבצעים הללו לחמאס יש הגבולות האדומים שלו, זו לא הדרך היחידה שהרתעה יכולה לבוא לידי ביטוי.
ההרתעה באה לידי ביטוי בירידה של עשרות אחוזים בירי השוטף לדרום. זה מה שקרה אחרי עופרת יצוקה וזה מה שקרה אחרי עמוד ענן. אלא אם ממשלת ישראל חילקה אחרי כל מבצע כזה סוכריות לחמאס מתחת לשולחן בלא ידיעתנו, האפקט ההרתעתי בא לידי ביטוי בצורה הזו.

בכל הנוגע לצוק איתן, אני קורא את המציאות ככה שחמאס מושך את ישראל לסבב הסלמה כי במצב הנוכחי יש לו הרבה יותר מה להרוויח מלהפסיד.

אחרי עמוד ענן היה לך שקט של שלושה חודשים, אבל לא בגלל שצרבת להם ההרתעה, אלא בגלל שלמרות שלא מדברים עם החמאס, הגעת איתם להסכם הפסקת אש (בעד ויתורים ישראליים).
כשהסכם הפסקת האש התפרק (שזה תמיד אותו דבר, קצת חיסולים ממוקדים ,קצת פיגועים, קצת ירי על מנהרות) חזרת לקבל אותה כמות של טילים שקיבלת לפני זה.

אני אשאל אותך עוד פעם - תביא לי מקרה שבו הם סתם התחילו בירי מסיבי או לחילופין לא הגיבו בירי מסיבי על תקיפה ישראלית או חיסול של בכיר בחמאס.
או אם לא בא לך לנבור בנתונים היסטורים באתר המעפן של השב"כ, אפשר לחכות חודש ולראת מה יקרה אחרי המבצע הזה.
אולי הוא מיוחד.
בטוח יש לו את השם הכי עוצמתי מכולם.

אחרי עמוד ענן לא היה לך שקט של שלושה חודשים. אחרי עמוד ענן חמאס ירה 63 רקטות ב13 חודשים. זה לא שקט שהתפרק לאחר שלושה חודשים. נהפוכו, זו התקופה השקטה ביותר שישראל ידעה מרצועת עזה מאז עלה החמאס לשילטון.
שוב, הסכמנו שההתנגדות של החמאס בשגרה באה לידי ביטוי בשיגורים ספורים. אנחנו רואים שאחרי כל מבצע כזה, אם לוקחים חתך זמן רציני, יש ירידה בעשרות אחוזים בירי של החמאס. כמו שכבר כתבתי, שלוש שנים, תקופת זמן משמעותית, חמאס היה יורה בין עשרות רבות למספר תלת ספרתי של רקטות, עד עופרת יצוקה, מאז ירדנו לחד ספרתי גבוה עד דו ספרתי נמוך. עופרת יצוקה לא הסתיימה בהסכם אלא בהפסקת אש חד צדדית. לאחר שני המבצעים אנחנו רואים כמות שיגורים מופחתת בעשרות אחוזים מהרצועה לעבר ישראל לזמן מה.

נערך לאחרונה על ידי שיקאגו בתאריך 15 יולי 2014, 12:38, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 12:38 
teknoboy כתב:
20 כתב:
טקנובוי, אתה כמובן צודק. יש הרבה דברים שישראל יכולה לעשות בשוטף.
אני, לצערי, לא רואה דרך לפתור את הסכסוך.

לא הבנתי. אתה אומר שלישראל אין עתיד שבו היא לא חיה על חרבה?

אני אצטט את עצמי מהאשכול השני:

טקנובוי, מה הטעם היא שאלה גדולה. בלי להידרדר לפילוסופיה אקזיסטנציאליסטית, אני רואה הרבה טעם בניסיון לבנות חברה ומדינה טובים יותר, גם אם נמשיך לחיות על חרבנו.
אני חושב שנכון לראות את הדברים נכוחה. שיש סיכוי רב שמדינת ישראל תמשיך להיות תחת איומים קיומיים יותר (אירן) או פחות (כל האחרים שקצת מפריעים אבל לא נורא). אני לא רואה אותנו הופכים לילד רצוי בשכונה.
בטח לא עם השינויים בעולם הערבי והמלחמות הפנימיות בין הפלגים שם, בטח לא עד שיתייצב מחדש סדר גיאופוליטי עולמי.
ולך תדע, אולי אם ניסוג חד צדדית, הפלסטינים יחליטו שהם צריכים להתרכז בביסוס ושיפור המדינה שלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 12:46 
סמל אישי של המשתמש
שיקאגו כתב:

אחרי עמוד ענן לא היה לך שקט של שלושה חודשים. אחרי עמוד ענן חמאס ירה 63 רקטות ב13 חודשים. זה לא שקט שהתפרק לאחר שלושה חודשים. נהפוכו, זו התקופה השקטה ביותר שישראל ידעה מרצועת עזה מאז עלה החמאס לשילטון.
שוב, הסכמנו שההתנגדות של החמאס בשגרה באה לידי ביטוי בשיגורים ספורים. אנחנו רואים שאחרי כל מבצע כזה, אם לוקחים חתך זמן רציני, יש ירידה בעשרות אחוזים בירי של החמאס. כמו שכבר כתבתי, שלוש שנים, תקופת זמן משמעותית, חמאס היה יורה בין עשרות רבות למספר תלת ספרתי של רקטות, עד עופרת יצוקה, מאז ירדנו לחד ספרתי גבוה עד דו ספרתי נמוך. עופרת יצוקה לא הסתיימה בהסכם אלא בהפסקת אש חד צדדית. לאחר שני המבצעים אנחנו רואים כמות שיגורים מופחתת בעשרות אחוזים מהרצועה לעבר ישראל לזמן מה.

התייחסתי לזה פה באשכול כבר.

בשנה לפני עמוד ענן הירי היה באותו סדרי גודל כמו לפניו פרט לשני מקרים של ירי מאסיבי פעם אית בתגובה לחסיול של אל קייסי ולתקיפות הישראלית אחרי הפיגוע בסיני.
שמע, יכול להיות שאם הייתי מחסל מישהו כמו אל קייסי אחרי עמוד ענן הם לא היו מגיבים, אבל אין לזה שום תקדים.

נ.ב.
אחרי עמוד ענן היה שקט מוחלט לשלושה חודשים, אחרי שנשברה הפסקת האש חזר להיות אותו ירי קבוע על הדרום שרק מתל אביב נשמע כמו שקט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 12:54 
סמל אישי של המשתמש
אמיר מה זה נשברה הפסקת האש?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 13:06 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:

כמו שזה תמיד קורה.
צה"ל הורג כמה פלשתינאים לא חמושים.
החמאס עושה פיגוע.
ישראל תוקפת מנהרות.
שני הצדדים מאשימים אחד את השני, ובסוף כולם מחליטים ביחד ששדרות אשמה.

אבל בגדול הבעיה שלא הורדת את המצור, יש ויכוחים על מה היה בהבנות, מה שבטוח שלהחזיק אותם ככה ולצפות שהם לא יגיבו בצורה היחידה שיש להם אף פעם זה לא ריאלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 13:12 
אמיר כתב:
שיקאגו כתב:

התייחסתי לזה פה באשכול כבר.

בשנה לפני עמוד ענן הירי היה באותו סדרי גודל כמו לפניו פרט לשני מקרים של ירי מאסיבי פעם אית בתגובה לחסיול של אל קייסי ולתקיפות הישראלית אחרי הפיגוע בסיני.
שמע, יכול להיות שאם הייתי מחסל מישהו כמו אל קייסי אחרי עמוד ענן הם לא היו מגיבים, אבל אין לזה שום תקדים.

נ.ב.
אחרי עמוד ענן היה שקט מוחלט לשלושה חודשים, אחרי שנשברה הפסקת האש חזר להיות אותו ירי קבוע על הדרום שרק מתל אביב נשמע כמו שקט.

מי שירה על ישראל אחרי חיסול אל קייסי זה לא חמאס אלא הג'יהאד וועדות ההתנגדות, זו דווקא דוגמא מעניין לירי שהחמאס בחר לא להצטרף אליו ולהוביל את המאבק.

בכל מקרה, מ-2006 עד סוף 2008 חמאס ירה בין עשרות טילים למאה טילים בכל חודש, כל חודש. אחרי עופרת יצוקה חמאס הוריד בעשרות אחוזים את הירי שלו מדי חודש, ולא חזר לעולם לירות כמויות כאלה בשגרה. אם לא הרתעה, מה הוביל לירידה בעשרות רבות של אחוזים ובאופן כללי למה חמאס מעולם לא חזר לירות אותן הכמויות?

ובכל הנוגע לעמוד ענן, חמאס ירה מספר חד ספרתי נמוך במשך רוב החודשים עד ינואר 2014, בממוצע הוא ירה קצת מעל חמישה טילים בחודש, במשך 13 חודשים. זה ממש לא הכמויות שירה לפני כן. אתה מוזמן לבחון את המספרים, חבל על המילים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 13:12 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
שיקאגו כתב:

ברור שגם אחרי המבצעים הללו לחמאס יש הגבולות האדומים שלו, זו לא הדרך היחידה שהרתעה יכולה לבוא לידי ביטוי.
ההרתעה באה לידי ביטוי בירידה של עשרות אחוזים בירי השוטף לדרום. זה מה שקרה אחרי עופרת יצוקה וזה מה שקרה אחרי עמוד ענן. אלא אם ממשלת ישראל חילקה אחרי כל מבצע כזה סוכריות לחמאס מתחת לשולחן בלא ידיעתנו, האפקט ההרתעתי בא לידי ביטוי בצורה הזו.

בכל הנוגע לצוק איתן, אני קורא את המציאות ככה שחמאס מושך את ישראל לסבב הסלמה כי במצב הנוכחי יש לו הרבה יותר מה להרוויח מלהפסיד.

אחרי עמוד ענן היה לך שקט של שלושה חודשים, אבל לא בגלל שצרבת להם ההרתעה, אלא בגלל שלמרות שלא מדברים עם החמאס, הגעת איתם להסכם הפסקת אש (בעד ויתורים ישראליים).
כשהסכם הפסקת האש התפרק (שזה תמיד אותו דבר, קצת חיסולים ממוקדים ,קצת פיגועים, קצת ירי על מנהרות) חזרת לקבל אותה כמות של טילים שקיבלת לפני זה.

אני אשאל אותך עוד פעם - תביא לי מקרה שבו הם סתם התחילו בירי מסיבי או לחילופין לא הגיבו בירי מסיבי על תקיפה ישראלית או חיסול של בכיר בחמאס.
או אם לא בא לך לנבור בנתונים היסטורים באתר המעפן של השב"כ, אפשר לחכות חודש ולראת מה יקרה אחרי המבצע הזה.
אולי הוא מיוחד.
בטוח יש לו את השם הכי עוצמתי מכולם.

אם אני זוכר נכון במהלך מלחמת האזרחים בעזה הם התחילו לירות על שדרות בשביל לארגן הפוגה בלחימה אבל זה באמת היה משהו חד פעמי.

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 13:15 
אמיר כתב:
el dudernio כתב:

כמו שזה תמיד קורה.
צה"ל הורג כמה פלשתינאים לא חמושים.
החמאס עושה פיגוע.
ישראל תוקפת מנהרות.
שני הצדדים מאשימים אחד את השני, ובסוף כולם מחליטים ביחד ששדרות אשמה.

אבל בגדול הבעיה שלא הורדת את המצור, יש ויכוחים על מה היה בהבנות, מה שבטוח שלהחזיק אותם ככה ולצפות שהם לא יגיבו בצורה היחידה שיש להם אף פעם זה לא ריאלי.

הבעיה שלא הורדנו את המצור? אולי ככה זה נראה מסין,
מישראל ידידי היקר, והבתחשב בעובדה שהורדת המצור היתה מאפשרת להם להשיג טילים קצת יותר רציניים מאשר הרקטות ייצור עצמי,
דווקא נראה לי שזה המזל הגדול שלנו בימים אלו. (אלא אם כמובן החמאס כזה שוחר שלום שהיה מפנה תקציבים לחינוך וטיפוח האוכלוסיה שהוא כל כך דואג לה כיום)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 13:42 
סמל אישי של המשתמש
שיקאגו כתב:

מי שירה על ישראל אחרי חיסול אל קייסי זה לא חמאס אלא הג'יהאד וועדות ההתנגדות, זו דווקא דוגמא מעניין לירי שהחמאס בחר לא להצטרף אליו ולהוביל את המאבק.

בכל מקרה, מ-2006 עד סוף 2008 חמאס ירה בין עשרות טילים למאה טילים בכל חודש, כל חודש. אחרי עופרת יצוקה חמאס הוריד בעשרות אחוזים את הירי שלו מדי חודש, ולא חזר לעולם לירות כמויות כאלה בשגרה. אם לא הרתעה, מה הוביל לירידה בעשרות רבות של אחוזים ובאופן כללי למה חמאס מעולם לא חזר לירות אותן הכמויות?

ובכל הנוגע לעמוד ענן, חמאס ירה מספר חד ספרתי נמוך במשך רוב החודשים עד ינואר 2014, בממוצע הוא ירה קצת מעל חמישה טילים בחודש, במשך 13 חודשים. זה ממש לא הכמויות שירה לפני כן. אתה מוזמן לבחון את המספרים, חבל על המילים.

אל קייסי היה מזכ"ל וועדות ההתנגדות, הגיוני שהם יגיבו.
וכמו שכבר כתבתי (אתה רק מרפרף על ההודעות שלי? חבל, אני משקיע!) ב 2006 ישראל היתה אשכרה במלחמה אם החמאס, וכמו שכבר הצעתי לך, אפילו אם אני הולך לקראתך ואומר שעופרת יצוקה יצבה לך את המצב, מאז אין שום הוכחה שהמבצעים האלו עושים משהו -

תמונה

תמונה

תמונה

תמונה

תמונה

תמונה

חד ספרתי גבוה, דו ספרתי נמוך, הכל לדרום, כל קפיצה מעבר לזה זה בתגובה למשהו (המשהו הזה הוא יכול להיות מוצדק, לא נכנס לזה) אין פעם אחת שלא ביצעת פעולה ריצינית בעזה שלא זכתה בתגובה.
תגיד לי אם אתה רוצה לעבור אירוע אירוע, למרות שאני חייב לציין שאני מתחיל להתעייף מלהתדיין איתך, אנחנו הולכים במעגלים ונראה לי שאתה לא מוכן אפילו להעלות על דעתך שיש מצב שאתה אולי טועה.

נערך לאחרונה על ידי אמיר בתאריך 15 יולי 2014, 13:46, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 13:43 
el dudernio כתב:
אמיר אם יש פחות משגרים נפגעה יכולת.
אם יש פחות טילים נפגעה יכולת.
אם יש פחות מפעל נפגעה היכולת.
אם יש פחות בן אדם שיש לו את הידע נפגעה יכולת.

רצון לצערי תמיד יהיה לחמאס.

זו הסתכלות כל כך צרה, באמת.
נפגעה היכולת **כרגע**. ואם לאור המסצע בנות הברית של החמאס מזרימות לשם יותר כספים ומסייעות בהברחת אמל"ח, עדיין נפגעה היכולת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 13:46 
סמל אישי של המשתמש
pokara כתב:

מישראל ידידי היקר, והבתחשב בעובדה שהורדת המצור היתה מאפשרת להם להשיג טילים קצת יותר רציניים מאשר הרקטות ייצור עצמי,
דווקא נראה לי שזה המזל הגדול שלנו בימים אלו. (אלא אם כמובן החמאס כזה שוחר שלום שהיה מפנה תקציבים לחינוך וטיפוח האוכלוסיה שהוא כל כך דואג לה כיום)

לא נראה לי שהמצור מנע את ההתעצמות שלהם. ובכלל, אפשר לחשוב שהם מבריחים טילים דרך המעברים.
יאללה יאללה, זה צעד ענישתי שהמטרה שלו היתה לגרום סבל בעזה כדי שהם יעיפו את החמאס.
זה לא משיג את המטרה שלו, ורק שם אותם במצב שבו אין להם כמעט מה להפסיד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 13:49 
סמל אישי של המשתמש
אם הרעיון של המצור הוא למנוע התעצמות צבאית של ארגון כזה או אחר, למה הוא כולל איסור על ייצוא מהרצועה?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 13:54 
teknoboy כתב:
אם הרעיון של המצור הוא למנוע התעצמות צבאית של ארגון כזה או אחר, למה הוא כולל איסור על ייצוא מהרצועה?

הם לא יודעים פרטים כאלה, כמו כל ישראלי ממומצע.

אין תעשייה בעזה. אין כלכלה בעזה. אין מסחר.
אין כלום. חוץ מייצור רקטות ומכירת פיתות, לבן אדם אין שם איפה לעבוד ולהרוויח כסף.
כדי להאכיל את הילדים שלי, יש מצב שגם אני הייתי הולך לייצר רקטות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 14:02 
אמיר כתב:
pokara כתב:

לא נראה לי שהמצור מנע את ההתעצמות שלהם. ובכלל, אפשר לחשוב שהם מבריחים טילים דרך המעברים.
יאללה יאללה, זה צעד ענישתי שהמטרה שלו היתה לגרום סבל בעזה כדי שהם יעיפו את החמאס.

כשאני שומע פתיחת המצור, אני מניח שהכוונה זה גם מעבר וכניסת אוניות לנמל עזה
ומניסיון העבר הלא רחוק כבר שמענו על כמה ספינות נשק שנתפסו (אמנם לא בדרכן לעזה אבל כי זה כנראה בגלל המצור)

וטקנו.......... דווקא יש יצוא, אולי לא בכמויות ובצורה שהם היו רוצים, אבל עדיין יים
(מתוך אתר גישה)
האם כיום יש ייצוא מעזה?

כן, אבל לא מספיק. מאז שהודק הסגר על הרצועה ביוני 2007 אוסרת ישראל על שיווק סחורות לגדה המערבית ולישראל. ישנו ייצוא חקלאי עונתי לאירופה – בכמויות זניחות ובסבסוד ממשלת הולנד – שהגיע בשיא העונה לכ-100 משאיות בחודש לעומת כ-2,000 משאיות שהוצאו בממוצע כל חודש לפני הסגר.

רשמית, מותר לייצא מעזה לחו"ל גם תוצרת שאינה חקלאית, כגון ריהוט וטקסטיל, אך ליצרני הרצועה אין כמעט קשרי מסחר לשיווק סחורות כאלה מחוץ לישראל ולגדה.

בתחילת 2012 התירה ישראל במספר מצומצם של הזדמנויות שיווק סחורות לירדן, סעודיה ובמקרה אחד גם לגדה המערבית. כל הסחורות האלה הועברו דרך שטחי ישראל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 14:03 
סמל אישי של המשתמש
בערוץ 10 לפני כמה ימים באמצע היום כזה, היה ראיון קצר אבל מטלטל עם אזרח עזתי שסיפר על המצוקות שלהם שם בצורה ישירה ובלתי מתלהמת- החשמל עובד רק לפרקים כבר מעל לשנה, משפחות שלמות חיות על 30 ש"ח תקציב ליום, מעל ארבעים אחוזים אבטלה ופשוט תחושה משתקת ומדכאת של ייאוש מוחלט. מי שחושב שדבר טוב ייצא מהמצור הזה ומההפגזות הללו חי בעולם אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 14:06 
סמל אישי של המשתמש
pokara כתב:
אמיר כתב:
pokara כתב:

כשאני שומע פתיחת המצור, אני מניח שהכוונה זה גם מעבר וכניסת אוניות לנמל עזה
ומניסיון העבר הלא רחוק כבר שמענו על כמה ספינות נשק שנתפסו (אמנם לא בדרכן לעזה אבל כי זה כנראה בגלל המצור)

וטקנו.......... דווקא יש יצוא, אולי לא בכמויות ובצורה שהם היו רוצים, אבל עדיין יים
(מתוך אתר גישה)
האם כיום יש ייצוא מעזה?

כן, אבל לא מספיק. מאז שהודק הסגר על הרצועה ביוני 2007 אוסרת ישראל על שיווק סחורות לגדה המערבית ולישראל. ישנו ייצוא חקלאי עונתי לאירופה – בכמויות זניחות ובסבסוד ממשלת הולנד – שהגיע בשיא העונה לכ-100 משאיות בחודש לעומת כ-2,000 משאיות שהוצאו בממוצע כל חודש לפני הסגר.

רשמית, מותר לייצא מעזה לחו"ל גם תוצרת שאינה חקלאית, כגון ריהוט וטקסטיל, אך ליצרני הרצועה אין כמעט קשרי מסחר לשיווק סחורות כאלה מחוץ לישראל ולגדה.

בתחילת 2012 התירה ישראל במספר מצומצם של הזדמנויות שיווק סחורות לירדן, סעודיה ובמקרה אחד גם לגדה המערבית. כל הסחורות האלה הועברו דרך שטחי ישראל

תגיד לי אתה מסתלבט? כמה פעמים בשנים האחרונות הרשו להם לשלוח 5% ממה שהם היו רגילים לייצא מדי חודש בחודשו? זה נשמע לך הגיוני להתהדר בזה או להשתמש בזה כהוכחה לכך ש"יש יצוא"?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 14:12 
לא אני מגיב לך עניינית, בייחוד שאתה מחפש תמיד את הצדק והאמת האבסולוטית
להזכירך, אתה זה שכתב ועוד הדגיש שאסור לייצא מהרצועה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 14:15 
סמל אישי של המשתמש
pokara כתב:
לא אני מגיב לך עניינית, בייחוד שאתה מחפש תמיד את הצדק והאמת האבסולוטית
להזכירך, אתה זה שכתב ועוד הדגיש שאסור לייצא מהרצועה

אוקיי, אז אני חוזר בי, ומנסח מחדש:
בפועל, אסור לייצא מהרצועה.
כמו כן, היקפי היצוא המותרים מהווים בפועל גזר דין מוות על כל ניסיון לייצר כלכלה מקומית - וההשלכות הבטחוניות של זה ברורות לכל מי שעיניו בראשו.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 14:33 
אמיר,

בכל הנוגע לחיסול אל קייסי- במקרי עבר חמאס כן בחר להצטרף לירי ולעיתים אף להוביל סיבובים כאלה כארגון שנושא על דגלו את מאבק הג'יהאד, זה אמנם הגיוני שוועדות ההתנגדות יירו אבל לא בדיוק שחמאס לא יצטרף.

בכל הנוגע לגרפים שהבאת,
אני לא מבין, כשהנתונים לא מסתדרים עם התאוריה אז אתה פשוט מתעלם מהם? חמאס בשילטון מ2006. למה לא הבאת גרפים של 2006 2007 ו2008? איך אתה יכול לטעון שאין השפעה למבצעים, למשל עופרת יצוקה, בלי לבחון את הירי השוטף של חמאס לפני עופרת יצוקה? הרי ברור. בשנים הללו חמאס ירה בכמויות גבוהות במאות אחוזים ממה שקרה אחרי המבצע. זה לא כל כך מסתדר עם הטענה שאין למבצעים שום השפעה. אני עדיין ממתין להסבר אלטרנטיבי שלך לכוח ההרתעתי.

בנוגע לעמוד ענן,
איפה אתה רואה חד ספרתי גבוה ודו ספרתי נמוך? רוב החודשים לאחר עמוד ענן נעים סביב אמצע חד ספרתי, זה ניסוח קצת ערטילאי. מדובר ב63 רקטות בשנה. הכי נמוך שהיה מאז שחמאס עלה לשילטון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 14:39 
לגבי המצור,
אני מעדיף שלחמאס יהיה כמה שפחות נשק כי אני משוכנע שהוא לא יהסס להשתמש בו נגדנו.
אבל אחרי כמה זמן המצור מפסיק להיות לגיטימי? 10שנים? 15?20? 30? 50?
ולמה אנחנו לא מטילים מצור על לבנון סוריה או אירן אם אנחנו לא רוצים שנשק יגיע לידי מי שרוצה לפגוע בנו?
ואיך אנחנו יכולים לטעון שאנחנו לא שולטים בעזה אם אנחנו כן שולטים בעזה?
ומצד שני, למה המצרים לא פותחים את מעבר רפיח? גם הם ימנים מסוכנים?

אגב, נראה לי לגיטימי לגמרי שישראל לא תאפשר מעבר סחורות מעזה ולתוך עזה. אנחנו לא חייבים לסחור עם מי שפוגע בנו. אבל השליטה על הים ועל האוויר היא בלתי נסבלת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 14:51 
סמל אישי של המשתמש
מיק ג'ונס כתב:
בערוץ 10 לפני כמה ימים באמצע היום כזה, היה ראיון קצר אבל מטלטל עם אזרח עזתי שסיפר על המצוקות שלהם שם בצורה ישירה ובלתי מתלהמת- החשמל עובד רק לפרקים כבר מעל לשנה, משפחות שלמות חיות על 30 ש"ח תקציב ליום, מעל ארבעים אחוזים אבטלה ופשוט תחושה משתקת ומדכאת של ייאוש מוחלט. מי שחושב שדבר טוב ייצא מהמצור הזה ומההפגזות הללו חי בעולם אחר.

טוב, אי אפשר להסיר אחריות מהחמאס בנושא הזה.
מאידך, באופן כללי, אני מאמין שלישראל אחריות על כך שהחמאס בשלטון, כשלא חיזקה את הרשות לאחר ההתנתקות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 14:55 
נחמד, תפסיק עם הגישה הקולוניאליסטית שמתייחסת לפלסטינים כמו אהבלים ובטוחה שישראל יכולה לסדר את כלי המשחק כרצונה.
מה זו השטות הזו - לא חיזקה את הרשות? למה אנחנו צריכים לנסות לשלוט ברצון הפלסטינים? מה הצעד הבא - לנסות למנות את בשיר ג'ומייל לנשיא לבנון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 14:59 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
מיק ג'ונס כתב:

טוב, אי אפשר להסיר אחריות מהחמאס בנושא הזה.

כי החמאס אשם בזה שאין כלכלה ברצועה?
החמאס הטיל על הרצועה סגר? מצור מוחלט?
החמאס הפציץ את תחנות הכוח?

תזכורת: החמאס הוא שחקן די חדש בתמונה, ישראל שולטת שם ברציפות כבר יותר משישים שנה - אם במשטר צבאי קלאסי כמו פעם ואם במצור מוחלט ושליטה מוחלטת בכל היבטי החיים (אם כי ללא נוכחות פיזית) כמו היום.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 15:02 
סמל אישי של המשתמש
אגב:
ציטוט:
המבצע הצליח: אבו מאזן בקרשים, חמאס מתחזק
הציבור הפלסטיני מסתכל על אבו מאזן ורואה אדם שמתעקש על הרגעה, דיאלוג וגינוי אלימות, בעוד שישראל צוחקת לו בפנים, מחרימה אותו ומפרה את הבטחותיה.
הסיבוב הבא הוא עניין של זמן.

http://mekomit.co.il/%D7%90%D7%91%D7%95-%D7%9E%D7%90%D7%96%D7%9F-%D7%91%D7%A7%D7%A8%D7%A9%D7%99%D7%9D-%D7%97%D7%9E%D7%90%D7%A1-%D7%9E%D7%AA%D7%97%D7%96%D7%A7/

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 15:05 
סמל אישי של המשתמש
20 כתב:
נחמד, תפסיק עם הגישה הקולוניאליסטית שמתייחסת לפלסטינים כמו אהבלים ובטוחה שישראל יכולה לסדר את כלי המשחק כרצונה.
מה זו השטות הזו - לא חיזקה את הרשות? למה אנחנו צריכים לנסות לשלוט ברצון הפלסטינים? מה הצעד הבא - לנסות למנות את בשיר ג'ומייל לנשיא לבנון?

ישראל עזבהשטח כבוש והשאירה אחריה עיי חורבות. אני לא רואה משהו רע בלדרוש משהו שונה.
ופלסטיני הוא לא אהבל יותר מישראלי. הם אהבל באותה מידה. עם הוא טיפש והוא מאוד קל לשכנוע והשפעה. אני לא רואה סיבה להתחמק מזה.

teknoboy כתב:
כי החמאס אשם בזה שאין כלכלה ברצועה?
החמאס הטיל על הרצועה סגר? מצור מוחלט?
החמאס הפציץ את תחנות הכוח?

תזכורת: החמאס הוא שחקן די חדש בתמונה, ישראל שולטת שם ברציפות כבר יותר משישים שנה - אם במשטר צבאי קלאסי כמו פעם ואם במצור מוחלט ושליטה מוחלטת בכל היבטי החיים (אם כי ללא נוכחות פיזית) כמו היום.

אתה מנסה לשכנע אותי שלישראל גם יש אחריות? מתי טענתי שלא? אני אפילו לא מתווכח למי יש יותר. אבל להתעלם מהנזק שהחמאס עצמו גרם שם, כולל טבח במתנגדים מיד לאחר ההתנתקות, זה קצת נאיבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 15:37 
סמל אישי של המשתמש
שיקאגו כתב:
אמיר,

בכל הנוגע לחיסול אל קייסי- במקרי עבר חמאס כן בחר להצטרף לירי ולעיתים אף להוביל סיבובים כאלה כארגון שנושא על דגלו את מאבק הג'יהאד, זה אמנם הגיוני שוועדות ההתנגדות יירו אבל לא בדיוק שחמאס לא יצטרף.

בכל הנוגע לגרפים שהבאת,
אני לא מבין, כשהנתונים לא מסתדרים עם התאוריה אז אתה פשוט מתעלם מהם? חמאס בשילטון מ2006. למה לא הבאת גרפים של 2006 2007 ו2008? איך אתה יכול לטעון שאין השפעה למבצעים, למשל עופרת יצוקה, בלי לבחון את הירי השוטף של חמאס לפני עופרת יצוקה? הרי ברור. בשנים הללו חמאס ירה בכמויות גבוהות במאות אחוזים ממה שקרה אחרי המבצע. זה לא כל כך מסתדר עם הטענה שאין למבצעים שום השפעה. אני עדיין ממתין להסבר אלטרנטיבי שלך לכוח ההרתעתי.

בנוגע לעמוד ענן,
איפה אתה רואה חד ספרתי גבוה ודו ספרתי נמוך? רוב החודשים לאחר עמוד ענן נעים סביב אמצע חד ספרתי, זה ניסוח קצת ערטילאי. מדובר ב63 רקטות בשנה. הכי נמוך שהיה מאז שחמאס עלה לשילטון.

אתה בכח מנסה לא לקרוא?
ציטוט:
וכמו שכבר כתבתי (אתה רק מרפרף על ההודעות שלי? חבל, אני משקיע!) ב 2006 ישראל היתה אשכרה במלחמה אם החמאס, וכמו שכבר הצעתי לך, אפילו אם אני הולך לקראתך ואומר שעופרת יצוקה יצבה לך את המצב, מאז אין שום הוכחה שהמבצעים האלו עושים משהו.

ובכל מקרה, אני לא מוצא נתונים חודשיים של 2006 ו 2007.

לגבי עמוד ענן, הגרף של 2012 כולל גם פצמרים וגם רקטות, אתה צריך לסכום את שני העמודות בגרף של 2013 וזה יוצא עמוק בתוך סטיית התקן.

לגבי אל קייסי, אז אתה אומר שההרתעה עובדת על החמאס אלא אם אתה מחסל מישהו שלא מהארגון שלו אבל לא עובדת על הארגון שאותו חיסלת וגם זה רק פעם אחת?
כאילו, אני לא יכול להוכיח שזה לא נכון, אבל זה נשמע לי יותר ניסיון לאנוס את המספרים כדי שיתאימו לתזה שהבאת מהבית.

ובגלל שבאמת נשבר לי הזין לחפור באתר המעפן של השב"כ, אני אשאל אותך פעם רביעית פה באשכול -
ציטוט:
תביא לי מקרה אחד שבו החמאס קם בבוקר ומדליק חצי מדינה על כלום או לחלופין, מקרה אחד שבו אתה חיסלת בכיר או הפצצת את עזה והם לא הגיבו בגלל ההרתעה.
אחד (יש אחד אגב, במלחמת האזרחים שלהם, בערך, זה היה מסובך שם).

אתה לא חייב, כאילו זו לא עבודה שלך, אפשר להפרד כידידים, אבל אני גמרתי עם לחפור במספרים חודשיים וסיכומי אירועים.
נמתין ונראה מה הכתישה התודעתית האחרונה תשיג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 15:59 
סמל אישי של המשתמש
לא בטוח שזה קשור, אבל אני רק רוצה לספר סיפור קטן מהניסיון הצבאי שלי...
אני הייתי תותחן, ולימים - סמב"ץ בפיקוד צפון.
זה היה בשיא השהיה שלנו בבוץ הלבנוני, אמצע שנות התשעים.
כל יום, אבל כל יום, היו אירועים של ירי פצמ"רים על מוצבים שונים בגזרה, שגרה קבועה באותם ימים.
כל אירוע כזה (והיו המון) לא דווח בכלל בערוצי התקשורת השונים בארץ.
מדי פעם, פתאום, ללא התרעה, כאילו ביד מכוון, הינו מתחילים לשמוע דיווחים בכלי התקשורת על האירועים (השגרתיים מאוד) האלו.
ולאט לאט הדיווחים היו מתגברים, וגם התגובה שלנו.
במקום ירי ארטילרי כללי לעבר מקורות הירי, הקפצה של מטוסים ותקיפות של מטרות יותר מגוונות, עד שבסוף היה מגיע מבצע שקר כלשהו...

אין פואנטה

נערך לאחרונה על ידי סומך בתאריך 15 יולי 2014, 16:02, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 453 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 16  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 4 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: