שיקאגו כתב:
אמיר,
בכל הנוגע לחיסול אל קייסי- במקרי עבר חמאס כן בחר להצטרף לירי ולעיתים אף להוביל סיבובים כאלה כארגון שנושא על דגלו את מאבק הג'יהאד, זה אמנם הגיוני שוועדות ההתנגדות יירו אבל לא בדיוק שחמאס לא יצטרף.
בכל הנוגע לגרפים שהבאת,
אני לא מבין, כשהנתונים לא מסתדרים עם התאוריה אז אתה פשוט מתעלם מהם? חמאס בשילטון מ2006. למה לא הבאת גרפים של 2006 2007 ו2008? איך אתה יכול לטעון שאין השפעה למבצעים, למשל עופרת יצוקה, בלי לבחון את הירי השוטף של חמאס לפני עופרת יצוקה? הרי ברור. בשנים הללו חמאס ירה בכמויות גבוהות במאות אחוזים ממה שקרה אחרי המבצע. זה לא כל כך מסתדר עם הטענה שאין למבצעים שום השפעה. אני עדיין ממתין להסבר אלטרנטיבי שלך לכוח ההרתעתי.
בנוגע לעמוד ענן,
איפה אתה רואה חד ספרתי גבוה ודו ספרתי נמוך? רוב החודשים לאחר עמוד ענן נעים סביב אמצע חד ספרתי, זה ניסוח קצת ערטילאי. מדובר ב63 רקטות בשנה. הכי נמוך שהיה מאז שחמאס עלה לשילטון.
אתה בכח מנסה לא לקרוא?
ציטוט:
וכמו שכבר כתבתי (אתה רק מרפרף על ההודעות שלי? חבל, אני משקיע!) ב 2006 ישראל היתה אשכרה במלחמה אם החמאס, וכמו שכבר הצעתי לך, אפילו אם אני הולך לקראתך ואומר שעופרת יצוקה יצבה לך את המצב, מאז אין שום הוכחה שהמבצעים האלו עושים משהו.
ובכל מקרה, אני לא מוצא נתונים חודשיים של 2006 ו 2007.
לגבי עמוד ענן, הגרף של 2012 כולל גם פצמרים וגם רקטות, אתה צריך לסכום את שני העמודות בגרף של 2013 וזה יוצא עמוק בתוך סטיית התקן.
לגבי אל קייסי, אז אתה אומר שההרתעה עובדת על החמאס אלא אם אתה מחסל מישהו שלא מהארגון שלו אבל לא עובדת על הארגון שאותו חיסלת וגם זה רק פעם אחת?
כאילו, אני לא יכול להוכיח שזה לא נכון, אבל זה נשמע לי יותר ניסיון לאנוס את המספרים כדי שיתאימו לתזה שהבאת מהבית.
ובגלל שבאמת נשבר לי הזין לחפור באתר המעפן של השב"כ, אני אשאל אותך פעם רביעית פה באשכול -
ציטוט:
תביא לי מקרה אחד שבו החמאס קם בבוקר ומדליק חצי מדינה על כלום או לחלופין, מקרה אחד שבו אתה חיסלת בכיר או הפצצת את עזה והם לא הגיבו בגלל ההרתעה.
אחד (יש אחד אגב, במלחמת האזרחים שלהם, בערך, זה היה מסובך שם).
אתה לא חייב, כאילו זו לא עבודה שלך, אפשר להפרד כידידים, אבל אני גמרתי עם לחפור במספרים חודשיים וסיכומי אירועים.
נמתין ונראה מה הכתישה התודעתית האחרונה תשיג.