Sadrik כתב:
אני חושב שבטווח הארוך אין פיתרון אחר מלבד הידברות והיפרדות אבל בטווח הקצר ולאור העובדה שרצחו לך שלושה נערים פלוס הירי לעבר גבולותיה החוקיים של מגחנת ישראל נמשכים, המבצע הזה מוצדק. לא אמרתי אם נכון או לא, אני לא איש מודעין ולא עסוק כל היום באקטואליה, אבל מוצדק כן. התראיין אתמול מפקד חיל האויר שפרש במאי 2012 שאמר שכשחמאס ייצא החוצה הוא צריך לראות מינוס גדול מאוד לעומת הפלוס שהיא השיג מהמבצע הזה, ולדעתי המינוס הזה יכול להיווצר רק בצורה הקיימת: בלי לסכן חיילים בכניסה קאקעית מיותרת ותוך הימנעות מפגיעה באזרחים חפים מפשע עד כמה שניתן בהתחשב בנסיבות שהחמאס יוצר.
אני מקווה מאוד שהשופט ישרוק לפני שהחמאס יספיקו לתת איזה שער כבוד, ולא להגיע לגומלין בשנים הקרובות, אבל זה כבר שמאלני משיחי
לדעתי לגרום כמות כזו של הרג לא יכולה להיות מוצדקת אך ורק אם בטווח הארוך היא מקטינה את כמות ההרג, שיקולי נקמה לא יכולים להכנס פה.
ואני מסכים שהפתרון היחיד הוא הסכם, נראה לך שדברים כאלו מקדמים את הסיכוי לזה?
el dudernio כתב:
אמיר אני בטוח שאתה חושב שזה לא שווה את זה.
שזה שווה להשאיר מחסן נשק של 400 טילים ו מאות פצצות מרגמה ללא פגע בידיעה שהם יגיעו לעוטף עזה ולא להפציץ אותו כי ליד יש משפחה עם שני ילדים.
שזה שווה להשאיר מחרטה של קסאמים כי החאמס דואג שבמגרש המשחקים ליד תמיד יהיו ילדים, גם ב 3 בבוקר.
זאת בדיוק הבעיה, לגיטימי שזה מה שאתה חושב. אבל תעמוד מאחורי מה שזה אומר ירי על עוטף עזה, ושמירה של חיי ילדים פלשתינאים תוך כדי סיכון ילדים ישראלים.
נראה לך שזה יעצור את הירי על עוטף עזה?
כאילו, אם זה היה מקטין לך את כמות ההרוגים ב-50% בשנה הבאה אפשר היה לשאול אם שווה להרוג 100 אנשים חפים בשביל להציל יהודי או שניים, אבל הנה, כנראה שנגמר, מה בדיוק השתנה?
יעני יש סיכוי שהם בדיוק גמרו את הרקטה האחרונה שהיתה להם ואין להם יותר ויהיה שקט, ויש סיכוי שבדיוק בטיל האחרון שירינו זה היה הקש ששבר את הגמל התודעתי והם הבינו שזה לא שווה יותר.
אבל אם אתה שואל אותי, מה שהתברר במצבע הזה (כמו בכל אלו שלפניו) הוא שכמה שלא תכתוש אותם, אתה לא מסוגל לחסל את היכולת או הרצון שלהם לירות עליך.
ולהציג את זה כאילו האופציות שלך זה לעשות כלום או לצאת למיני מלחמה שהורגת לך ככה בסביבות 100 אנשים חפים מפשע כל שנה זה לא רציני.