תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 20 יוני 2025, 13:22

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 453 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 16  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: Re: כמה כמה בצוק איתן
הודעהפורסם: 12 יולי 2014, 20:56 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
dr.avi כתב:
לא מבין את פשר ההתחכמות הזו.
תכחיש כמה שתרצה אבל יש עובדות בשטח:
המלחמה בסוריה
דאע"ש בעירק
בוקו חראם בניגריה
מספיק לך?

1. זו לא התחכמות. סטטיסטית, כשמדובר במוות אלים, ברוב המקרים הרוצה והנרצח מגיעים מאותה קבוצה אתנית (פחות או יותר בכל קונטקסט שתבחר).
2. איך בדיוק זה שבוקו חראם הם ערימה של זבל קשור במשהו למה שקורה כרגע בין ישראל לפלסטינאים?

לא כ"כ מסכים.
תגדיר מה זו לדעתך קבוצה אתנית (ז"א לפי מה אתה קובע את השיוך - דת/לאום/וכו')
כשמדובר במלחמת אזרחים (או בדומה לזה) אז כן, אתה צודק אבל עכשיו אקשה עליך ואשאל מדוע זה קורה לרוב בעולם המוסלמי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 יולי 2014, 20:59 
teknoboy כתב:
dr.avi כתב:
המלחמה בסוריה
דאע"ש בעירק
בוקו חראם בניגריה
מספיק לך?

1. זו לא התחכמות. סטטיסטית, כשמדובר במוות אלים, ברוב המקרים הרוצה והנרצח מגיעים מאותה קבוצה אתנית (פחות או יותר בכל קונטקסט שתבחר).
2. איך בדיוק זה שבוקו חראם הם ערימה של זבל קשור במשהו למה שקורה כרגע בין ישראל לפלסטינאים?

אני חושב שמה שרלבנטי הוא שהאיסלאם הקיצוני וערכיו גורמים נזק, הרג ושנאה שהם משמעותית יותר גדולים מכל פלג רדיקלי של דת אחרת בימינו וגם האחוזים שהוא תופס מהדת שלו הם גדולים מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: כמה כמה בצוק איתן
הודעהפורסם: 12 יולי 2014, 21:07 
dr.avi כתב:
100%anti beitar כתב:
dr.avi כתב:

תגיד לי, אתה רציני?? על 130,000 איש שנהרגו בסוריה שמעת??

כן, איך זה רלוונטי?

נו, אז למה אתה רושם "בהנחה וזה נכון"?

לשאלתך, הזכרת רצח של פלסטינים בידי ישראל.
ראשית, המילה רצח אינה נכונה ושנית, מזכיר לך שרבבות מוסלמים נהרגים ברחבי העולם בידי אחיהם.

א. שוב, זה לא רלוונטי
ב. אני משתדל להתמקד בעוולות שנעשות קרוב אליי או בשמי, וש(אני מאמין) שיש לי מה לעשות בקשר אליהן, אם זה הכיבוש/שואת בעלי החיים/יחס לפליטים או מזרחיים או להט"ב וכו'. זה קשה וקצת מיותר להתחיל לחשוב על כל הדברים האיומים שקורים בעולם הזה.

ואם יש לך שם אחר להרג של אנשים, אני אשמח לשמוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 יולי 2014, 21:10 
סמל אישי של המשתמש
dr.avi כתב:
teknoboy כתב:
dr.avi כתב:
המלחמה בסוריה
דאע"ש בעירק
בוקו חראם בניגריה
מספיק לך?

לא כ"כ מסכים.
כשמדובר במלחמת אזרחים (או בדומה לזה) אז כן, אתה צודק אבל עכשיו אקשה עליך ואשאל מדוע זה קורה לרוב בעולם המוסלמי?

אני חושש שהתפיסה שלך לגבי יחודיותו של העולם המוסלמי שגויה מיסודה.
לדוגמה: חפש בגוגל "מסעות הצלב".

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 12 יולי 2014, 21:12 
סמל אישי של המשתמש
חיסול סטטוסים מצייצים נספר בסטטיסטיקה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 12 יולי 2014, 21:36 
סמל אישי של המשתמש
Gaudi כתב:
חיסול סטטוסים מצייצים נספר בסטטיסטיקה?

לדעתי זה נקודות לקהל
פרצו גם לאנשים בינוניים וסבירים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 יולי 2014, 21:43 
סמל אישי של המשתמש
הסטטוס של משה פרימו ציון 3 אדיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 יולי 2014, 22:06 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
dr.avi כתב:
teknoboy כתב:
dr.avi כתב:
המלחמה בסוריה
דאע"ש בעירק
בוקו חראם בניגריה
מספיק לך?

לא כ"כ מסכים.

כבר למדתי על זה בבי"ס עממי אבל תודה.
איך זה קשור לפולמוס בינינו? אנחנו מדברים על ההווה, לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 12 יולי 2014, 22:08 
יואב "הצל" אליאסי:
חברה תודה לכל מי שהגיע , התחלנו בשלושה אנשים מול 800 וסיימנו ב350 אנשים מול אפס שלהם. זה היה מטורף לעשות את כל זה עם אזעקות ברקע ופיצוצים בשמים ,אבל לא זזנו ועמדנו על שלנו עד הסוף. נציג המשטרה (שאגב יצאו איתנו אחלה וראינו על הפנים של היס"מ את הגאווה והאיפוק לצד שלנו) לקח אותי לצד וביקש לראות מי החברים באריות של הצל, וככה הוא גם נתן שם לקבוצה שאני מארגן שזה בעצם כולכם.. תודה לארגון "להבה" שהגיעו ,תודה לחברה של בית"ר ירושלים ותודה לחברה של מכבי תל אביב , תודה לכנופיית "אל יהוד" ותודה לחברה של "כהנה חי". ביחד אנחנו כוח מול האויב האמיתי שמסתובב בינינו ,השמאל הרדיקלי, ותודה לחבר'ה שלי שמסתבר שנקראים האריות , ותודה רבה לצה"ל כל זה בישבילכם!!

תודה לארגון "להבה" שהגיעו ,תודה לחברה של בית"ר ירושלים ותודה לחברה של מכבי תל אביב , תודה לכנופיית "אל יהוד" ותודה לחברה של "כהנה חי"

עובדים על הגדלת הפער

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: Re: כמה כמה בצוק איתן
הודעהפורסם: 12 יולי 2014, 22:10 
סמל אישי של המשתמש
dr.avi כתב:
teknoboy כתב:
dr.avi כתב:
teknoboy כתב:
dr.avi כתב:
המלחמה בסוריה
דאע"ש בעירק
בוקו חראם בניגריה
מספיק לך?

לא כ"כ מסכים.

כבר למדתי על זה בבי"ס עממי אבל תודה.
איך זה קשור לפולמוס בינינו? אנחנו מדברים על ההווה, לא?

אנחנו גם מדברים על ישראל, זה לא הפריע לך להביא כדוגמה את ניגריה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 12 יולי 2014, 23:35 
19 כתב:
יואב "הצל" אליאסי:
חברה תודה לכל מי שהגיע , התחלנו בשלושה אנשים מול 800 וסיימנו ב350 אנשים מול אפס שלהם. זה היה מטורף לעשות את כל זה עם אזעקות ברקע ופיצוצים בשמים ,אבל לא זזנו ועמדנו על שלנו עד הסוף. נציג המשטרה (שאגב יצאו איתנו אחלה וראינו על הפנים של היס"מ את הגאווה והאיפוק לצד שלנו) לקח אותי לצד וביקש לראות מי החברים באריות של הצל, וככה הוא גם נתן שם לקבוצה שאני מארגן שזה בעצם כולכם.. תודה לארגון "להבה" שהגיעו ,תודה לחברה של בית"ר ירושלים ותודה לחברה של מכבי תל אביב , תודה לכנופיית "אל יהוד" ותודה לחברה של "כהנה חי". ביחד אנחנו כוח מול האויב האמיתי שמסתובב בינינו ,השמאל הרדיקלי, ותודה לחבר'ה שלי שמסתבר שנקראים האריות , ותודה רבה לצה"ל כל זה בישבילכם!!

תודה לארגון "להבה" שהגיעו ,תודה לחברה של בית"ר ירושלים ותודה לחברה של מכבי תל אביב , תודה לכנופיית "אל יהוד" ותודה לחברה של "כהנה חי"

עובדים על הגדלת הפער

מה שהיה היום בכיכר הבימה זה כ"כ גרמניה של שנות ה-20

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 יולי 2014, 23:43 
סמל אישי של המשתמש
אני הייתי שם. אין מה להתרגש, אלה אמנם היו "גרמניה של שנות ה20" אבל מדובר בשוליים כל כך קיצוניים וטיפשים, שלהתבייש או לחשוב שהם מייצגים משהו, זה מזוכיסטי.
היו שם כאלה טאמבלים. ליבי עם החייל בגדוד 50 שלא איבד סבלנות וניסה להסביר להם את דעתו בנעימות (תוך שהם שואלים אותו למה הוא משרת ערבים)

עריכה: אוקי עכשיו קראתי את הדברים שסבלימינל כתב. באמת היו אנשים שהצטלמו עם איזה ערס ותהיתי אולי זה איזה סלב מקומי. לא זיהיתי אותו.
לא מפתיע בכל אופן. מעניין אם הם בתולים או דווקא מזיינים בצרורות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 12 יולי 2014, 23:56 
שלושה פצועים, אחד מאושפז לפחות עד מחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 יולי 2014, 00:00 
18 הרוגים בהפצצה בעזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 יולי 2014, 00:59 
סמל אישי של המשתמש
Sadrik כתב:
אני הייתי שם. אין מה להתרגש, אלה אמנם היו "גרמניה של שנות ה20" אבל מדובר בשוליים כל כך קיצוניים וטיפשים, שלהתבייש או לחשוב שהם מייצגים משהו, זה מזוכיסטי.
היו שם כאלה טאמבלים. ליבי עם החייל בגדוד 50 שלא איבד סבלנות וניסה להסביר להם את דעתו בנעימות (תוך שהם שואלים אותו למה הוא משרת ערבים)

עריכה: אוקי עכשיו קראתי את הדברים שסבלימינל כתב. באמת היו אנשים שהצטלמו עם איזה ערס ותהיתי אולי זה איזה סלב מקומי. לא זיהיתי אותו.
לא מפתיע בכל אופן. מעניין אם הם בתולים או דווקא מזיינים בצרורות

זה הצל, לא סאבלימינאל, ומסתבר שיש לו עכשיו צבא משלו - האריות של הצל https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152600452079810&set=a.10151765460404810.1073741825.665124809&type=1&theater
פלוגות אס אה תוצרת ישראל שנת 2014. יש לי הרגשה שזו לא הפעם האחרונה שנשמע עליהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 יולי 2014, 01:44 
סמל אישי של המשתמש
טקסט ברור מאליו, בפייסבוק מצורף קולאז ידיעות
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... 1055971829
Shir Nosatzki כתב:
הסתכלתי קצת באתרי חדשות מרכזיים בעולם ואתרים מרכזיים אצלנו ביומיים האחרונים.
לפני שאתם קופצים, לא משנה מאיזה צד אתם, מעניין לראות מה הישראלים רואים שקורה פה ומה שאר העולם רואה שקורה פה,
ההבדלים מטורפים.

המילה הכי נפוצה בסיקור הישראלי: רקטה.
בסיקור העולמי: עזה.

באתרים ישראלים קוראים למה שקורה פה: מבצע צוק איתן.
באתרים בעולם אין לזה שם.

באתרים ישראלים יש בעיקר שני סוגי תמונות: רקטות וההרס שלהן או תמונות לחימה זום אאוט - פטריית עשן רחוקה, סוללת כיפת ברזל וכו
באתרים בעולם: ילדים פצועים ותמונות לחימה זום אין - רחוב מופצץ בעזה, טנק יורה וכו

אבל ההבדל הכי גדול:
החדשות המרכזיות בישראל מספרות אך ורק על הזווית הישראלית.
החדשות המרכזיות בעולם מספרות בעיקר על הצד הפלסטיני.

בישראל המלחמה מתרחשת בשטחי ישראל - בין שדרות לגוש דן,
בעולם המלחמה היא בעזה.

וכך יוצא שברגע נתון המידע שרוב הישראלים מקבלים הוא שהחדשות הן שבית בנתיבות נפגע,
ובאותו רגע בדיוק המידע שרוב העולם מקבל זה ש100 פלסטינים נהרגו מירי ישראל.

ברגע נתון ישראלים קוראים:רקטה יורטה מעל אשקלון
ובעולם: ישראל הפציצה מרכז לנכים שלא מצליחים לברוח

ברגע נתון ישראלים קוראים: מטח לעבר גוש דן
ובעולם: גופות פלסטינים ממשיכות להערם

ברגע נתון ישראלים קוראים: נפגעי חרדה מפגיעה באשדוד
ובעולם: 20 ילדים נהרגו מהפצצות ישראליות

על בסיס הנתונים האלה ברור שרוב הישראלים בטוחים שאנחנו הקורבן,
על בסיס הנתונים האלה ברור שרוב העולם בטוח שהפלסטינים הם הקורבן.

לפני שאתם רצים לצעוק כולם אנטישמים, תשאלו את עצמכם רגע מה אתם הייתם כותבים בתור עורך שיושב בניו יורק או כתבת שמבקרת פה מטעם עיתון צרפתי, נניח ואתם חסרי העדפה פוליטית לאף אחד מהצדדים ואתם מקבלים מידע: קיר של בית נהרס או 20 ילדים הרוגים - על מה הייתם כותבים?
לעומת זאת, דמיינו את עצמכם עורך ישראלי שמקבל כל הזמן מידע ותמונות של ילדים הרוגים מטעם המדינה שבה אתם חיים - מוזר קצת שלאורך ימים שלמים שבהם כבר אין מידע חדש ורק תמונות של קיר לבנים הרוס שלא תפרסמו את זה אפילו פעם אחת, לא?

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 יולי 2014, 06:08 
סמל אישי של המשתמש
אדום מטלי כתב:

משום מה לא הצלחתי להפעיל את ההקלטה בקישור. לא יודע אם הייתה לי סבלנות לשמוע אותה.
אני יכול להניח שאני מקורב (או לפחות הייתי ) קצת יותר ממך לעולם הזה, ולאנשים שיצאו מהישיבה הזו, ואני אומר לך שאתה טועה. זה לא שכולם שם יוסי שריד, אבל להניח שמי שמצטט פסוק מסוים, מתכוון להציג את כל הפרק ממנו נלקח הפסוק כפשוטו, זה פשוט לא נכון. זה נכון עוד יותר לגבי האנשים שיוצאים מעולם התורה התיאורטית לפרקטיקה של החיים, כמו הצבא.
אני מעדיף להתייחס לאדם שחושב שהוא הולך להילחם ב"מחרפים ומגדפים" כטיפש, ולא לייחס לו כוונות נסתרות. לא שיש איזו דרך לבדוק מי מאיתנו צודק...

אני מנחש שההנחה שלך לא בטוח נכונה, אבל אני באמת סתם מנחש.

תראה, לי אין יותר מדי בעיה עם ציטוטים מהתנ"ך, זה אולי לא אידיאלי ביחידה שמשרתים בה לא יהודים אבל התנ"ך הוא טקסט אוניברסלי (וגם קדוש לשלוש הדתות המונותיאסתיות), הבעיה זה הציטוט הספציפי.
אני לא יודע עד כמה אתה מכיר את דיני המלחמה (דברים כמו דיני מצור, עיר הנידחת, אישה יפת תואר וגו'), אבל מדובר באחד האזורים הכי בעייתים בתורה, זה פשוט דברים שהדעת המודרנית לא סובלת. עכשיו ברור כמובן שזה רק שיקוף של המציאות האכזרית של התקופה שהטקסט נכתב בה, אבל חשוב להבין שתיאולוגית, היהדות האורתודוכסית אף פעם לא עשתה פס על ספר דברים, הוא היה דברי אלוהים חיים והוא דברי אלוהים חיים גם היום, בלי תאריכי תפוגה.
בעקבות התוצאות הקטסטרופליות של מלחמות היהודים ברומאים, חז"ל (ומאוחר יותר גם הרמב"ם בהלכות מלכים) עבדו קשה מאד להכניס את השד של מחלמת הקודש בחזרה לבקבוק.
הבעיה היא שהציונות הדתית, מהרב קוק (אורות המלחמה) ועד אנשים כמו דרוקמן, מקעקעים את ההגנות ההלכתיות האלו. ולא מדובר פה על קיצונים סהרוריים, אלו המרכז של המיינסטרים של הציונות הדתית.
ואני גם מכיר בוגרי אור עציון, כולל משפחה קרובה, חו"ח אם ישתמע מדברי שמדובר באיזה קן מוגלה פשיסטי כמו עוד יוסף חי, מדובר באנשים נורמטיבים, בגדול מה שאשכנזים זקנים שמתגעגעים לימים שלילדים לא היו קעקועים והם כולם הלכו לקרבי קוראים לו "מלח הארץ".
אבל בהחלט מלמדים אותם לחשוב במונחים של מלחמת קודש (שיקראה לזה מלחמת מצווה עד מחר, אם זה הולך כמו ג'יהאד ונשמע כמו ג'יהאד, זה פאקינג ג'יהאד), וההיסטוריה (וגם האקטואליה) מלמדת אותנו עד כמה זה מסוכן.
וזה מסוכן בדיוק בגלל שצורת חשיבה כזו יכולה לגרום לאנשים נורמלים לעשות מעשים איומים ונוראים, כמות הפסיכופתים (לא בקטע של הקללת רחוב, אלא בקטע של אנשים שלא יכולים להרגיש אמפתיה) היא פחות או יותר קבועה, אבל פעם אחרי פעם אנחנו רואים שהכלי התיאולוגי הזה יכול לגרום להמוני אדם להתנהג כמפלצות (לא מדובר בכלי היחיד אגב, אבל ללא ספק בכלי הכי אפקטיבי היסטורית).
ועוד פעם, אני לא חושב שהציטוט הזה הוא קריאה אופרטיבית למשהו, אבל תמיד תהיתי עד כמה הדברים האלו שמלמדים אותם באמת נכנסים לראש של הדור הצעיר, אחרי הכל, מדובר באנשים שחיים בעולם המודרני (או במקרה של עמוס וינטר, קריית אתא, כמעט בעולם המודרני).
אבל כשאני רואה בחור די צעיר שנולד בקריות מדבר על "כי אדוני אלוהיכם, ההולך עימכם - להילחם לכם עם-אויביכם, להושיע אתכם" בדף מפקד, אז כן, נראה לי שהוא חושב במונחים של מלחמת קודש.
וזה די מפחיד.
כי שאלוהים יעזור לישראל אם את הילדים עם הכיפה סרוגה מהקריות איבדנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 יולי 2014, 06:48 
סמל אישי של המשתמש
תיירת אמריקאית לקתה בלבה בזמן אזעקה ונפטרה.
מה אומרת טכנולוגיית קו השער?

http://www.inn.co.il/News/News.aspx/279851

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 יולי 2014, 07:29 
סמל אישי של המשתמש
היא במקרה תיירת מרפא שהייתה אמורה להיכנס לניתוח דחוף?
בקיצור לא תופס. אי אפשר להוכיח קשר ישיר ובלתי תלוי במצבה הרפואי.

מסתבר גם שהחייל שנהרג הוא בדואי, וזה מסביר למה התקשורת מתעלמת לחלוטין מהמהלך ונמנעת מלשדר שידורים חוזרים
בינתיים תל אביב בבוקר שקט

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 יולי 2014, 08:09 
סמל אישי של המשתמש
Lion Den כתב:
19 כתב:
יואב "הצל" אליאסי:

עובדים על הגדלת הפער

מקרה קלאסי של תיקו עם הרוגים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 יולי 2014, 08:45 
סמל אישי של המשתמש
חבל שאין כאן אנטיפה רציניים, שיחזירו מכות במכות ויעיפו את הצל המזדיין הזה לחור תחת שממנו הוא יצא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 יולי 2014, 08:48 
benaim כתב:
Lion Den כתב:
19 כתב:
יואב "הצל" אליאסי:

עובדים על הגדלת הפער

מקרה קלאסי של תיקו עם הרוגים.

גש לספריה הקרובה לביתך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 יולי 2014, 10:01 
סמל אישי של המשתמש
אחד אדום כתב:
חבל שאין כאן אנטיפה רציניים, שיחזירו מכות במכות ויעיפו את הצל המזדיין הזה לחור תחת שממנו הוא יצא

מזל שאין.

"למשחק מול מכבי הוד השרון חובה על הקבוצה להופיע עם הרכב משני שיאפשר להוד השרון לנצח ... ניצחון לא צפוי, יגדיל, באופן לא ספורטיבי, את סיכויי ההישארות שלה, על חשבון עירוני נהריה" בן קפלן, מבעלי הפועל אוסישקין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 יולי 2014, 11:11 
סמל אישי של המשתמש
ציטוט:
The Israeli army called Yaser to tell him that he has to evacuate the house within 10 minutes.
Yaser was out with his friends when he recieved the call.
Yaser called his family to tell them but no one answered.
Yaser quickly ran in the streets of Gaza to tell his family.
He arrives,
He lost everything; his house is destroyed and his whole family is killed.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 13 יולי 2014, 11:39 
סמל אישי של המשתמש
19 כתב:
יואב "הצל" אליאסי:

עובדים על הגדלת הפער

mekomit.co.il/הלילה-הפשיסטים-התקיפו/

אם הייתי צריך לתת תפקיד לשתי הקבוצות שהפגינו אתמול- הרי שהשמאלנים היו יהודים מובהקים והימנים היו גויים. אין יותר יהודי מלברוח ממיעוט/המון אלים. אין יותר יהודי מלסמוך על השלטונות שייגנו עליך, ובסופו של דבר הם עושים בדיוק ההפך. להיות מיעוט נרדף ומוקצה בתוך ים של אנשים אלימים שלא יכולים לסבול אותך ואפילו אין להם סיבה הגיונית. היה רב שהרצה בכנס של ארגוני שמאל קיצוני ואמר ״ניסיתם ללכת הכי רחוק מהיהדות ובעצם צעדתם לתוכה״. לא משנה מה הדיעה שלך, אסור לך לקבל מכות בגללה. ולאותם ימנים שמתגאים כל כך ביהדות שלהם, אתמול ב21:00 רק יצאה השבת לפי ״רבינו תם״, איך בדיוק נכחתם בהפגנה? אם אני הייתי רואה אדם מלא בקעקועים שמחלל שבת, הדבר האחרון שהייתי חושב עליו זה שהוא יהודי.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 יולי 2014, 11:47 
וידאו מהאירוע:

https://www.youtube.com/watch?v=5dlJNw2 ... VQPvbZce-F

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 יולי 2014, 12:03 
אמיר כתב:
אדום מטלי כתב:

משום מה לא הצלחתי להפעיל את ההקלטה בקישור. לא יודע אם הייתה לי סבלנות לשמוע אותה.
אני יכול להניח שאני מקורב (או לפחות הייתי ) קצת יותר ממך לעולם הזה, ולאנשים שיצאו מהישיבה הזו, ואני אומר לך שאתה טועה. זה לא שכולם שם יוסי שריד, אבל להניח שמי שמצטט פסוק מסוים, מתכוון להציג את כל הפרק ממנו נלקח הפסוק כפשוטו, זה פשוט לא נכון. זה נכון עוד יותר לגבי האנשים שיוצאים מעולם התורה התיאורטית לפרקטיקה של החיים, כמו הצבא.
אני מעדיף להתייחס לאדם שחושב שהוא הולך להילחם ב"מחרפים ומגדפים" כטיפש, ולא לייחס לו כוונות נסתרות. לא שיש איזו דרך לבדוק מי מאיתנו צודק...

תראה, לי אין יותר מדי בעיה עם ציטוטים מהתנ"ך, זה אולי לא אידיאלי ביחידה שמשרתים בה לא יהודים אבל התנ"ך הוא טקסט אוניברסלי (וגם קדוש לשלוש הדתות המונותיאסתיות), הבעיה זה הציטוט הספציפי.
אני לא יודע עד כמה אתה מכיר את דיני המלחמה (דברים כמו דיני מצור, עיר הנידחת, אישה יפת תואר וגו'), אבל מדובר באחד האזורים הכי בעייתים בתורה, זה פשוט דברים שהדעת המודרנית לא סובלת. עכשיו ברור כמובן שזה רק שיקוף של המציאות האכזרית של התקופה שהטקסט נכתב בה, אבל חשוב להבין שתיאולוגית, היהדות האורתודוכסית אף פעם לא עשתה פס על ספר דברים, הוא היה דברי אלוהים חיים והוא דברי אלוהים חיים גם היום, בלי תאריכי תפוגה.
בעקבות התוצאות הקטסטרופליות של מלחמות היהודים ברומאים, חז"ל (ומאוחר יותר גם הרמב"ם בהלכות מלכים) עבדו קשה מאד להכניס את השד של מחלמת הקודש בחזרה לבקבוק.
הבעיה היא שהציונות הדתית, מהרב קוק (אורות המלחמה) ועד אנשים כמו דרוקמן, מקעקעים את ההגנות ההלכתיות האלו. ולא מדובר פה על קיצונים סהרוריים, אלו המרכז של המיינסטרים של הציונות הדתית.
ואני גם מכיר בוגרי אור עציון, כולל משפחה קרובה, חו"ח אם ישתמע מדברי שמדובר באיזה קן מוגלה פשיסטי כמו עוד יוסף חי, מדובר באנשים נורמטיבים, בגדול מה שאשכנזים זקנים שמתגעגעים לימים שלילדים לא היו קעקועים והם כולם הלכו לקרבי קוראים לו "מלח הארץ".
אבל בהחלט מלמדים אותם לחשוב במונחים של מלחמת קודש (שיקראה לזה מלחמת מצווה עד מחר, אם זה הולך כמו ג'יהאד ונשמע כמו ג'יהאד, זה פאקינג ג'יהאד), וההיסטוריה (וגם האקטואליה) מלמדת אותנו עד כמה זה מסוכן.
וזה מסוכן בדיוק בגלל שצורת חשיבה כזו יכולה לגרום לאנשים נורמלים לעשות מעשים איומים ונוראים, כמות הפסיכופתים (לא בקטע של הקללת רחוב, אלא בקטע של אנשים שלא יכולים להרגיש אמפתיה) היא פחות או יותר קבועה, אבל פעם אחרי פעם אנחנו רואים שהכלי התיאולוגי הזה יכול לגרום להמוני אדם להתנהג כמפלצות (לא מדובר בכלי היחיד אגב, אבל ללא ספק בכלי הכי אפקטיבי היסטורית).
ועוד פעם, אני לא חושב שהציטוט הזה הוא קריאה אופרטיבית למשהו, אבל תמיד תהיתי עד כמה הדברים האלו שמלמדים אותם באמת נכנסים לראש של הדור הצעיר, אחרי הכל, מדובר באנשים שחיים בעולם המודרני (או במקרה של עמוס וינטר, קריית אתא, כמעט בעולם המודרני).
אבל כשאני רואה בחור די צעיר שנולד בקריות מדבר על "כי אדוני אלוהיכם, ההולך עימכם - להילחם לכם עם-אויביכם, להושיע אתכם" בדף מפקד, אז כן, נראה לי שהוא חושב במונחים של מלחמת קודש.
וזה די מפחיד.

היהדות האורתודוכסית לא עשתה פס רשמי של שום דבר שכתוב בתורה, כי אלו דברי אלוהים חיים מבחינתם.
בפועל,כמו שאני לא חושש שיסקלו מחלל שבת, או מי ששכב משכב זכר, אני לא חושש משום דבר אופרטיבי בתחום המלחמה.

אגב, ג'יהאד באיסלם (כמו בעבר בנצרות) פירושו יציאה למלחמה על מנת להשליט את הדת על מקומות/אנשים אחרים. אין ביהדות שום דבר אקוויולנטי לזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 יולי 2014, 12:15 
סמל אישי של המשתמש
zink כתב:

יש שם כמות שמנים לא פרופורציונלית. לא שלי יש זכות לדבר, אבל הם אשכרה חיים רק על לאפות הא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 יולי 2014, 12:29 
סמל אישי של המשתמש
אדום מטלי כתב:
אמיר כתב:
אדום מטלי כתב:

וזה די מפחיד.

היהדות האורתודוכסית לא עשתה פס רשמי של שום דבר שכתוב בתורה, כי אלו דברי אלוהים חיים מבחינתם.
בפועל,כמו שאני לא חושש שיסקלו מחלל שבת, או מי ששכב משכב זכר, אני לא חושש משום דבר אופרטיבי בתחום המלחמה.

אגב, ג'יהאד באיסלם (כמו בעבר בנצרות) פירושו יציאה למלחמה על מנת להשליט את הדת על מקומות/אנשים אחרים. אין ביהדות שום דבר אקוויולנטי לזה.

כי במלחמת הקודש היהודית אתה הורג את כל הגברים ולוקח את השאר כעבדים (וזה עוד המקרה הקל), אז נושא המרת הדת לא רלוונטי.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 יולי 2014, 12:55 
סמל אישי של המשתמש
אדום מטלי כתב:

דבר ראשון, יש בהחלט דברים דומים ביהדות, כמו שאמרתי, חז"ל ופוסקים יותר מאוחרים עבדו בנסיון לעקר את זה, אבל הבסיס התיאולוגי בהחלט עדיין קיים.
ושמע, לא התכוונתי להגיד שדרוקמן או עופר וינטר רוצים ללכת לעזה ולהכות את כל זכורה לפי חרב. הם עושים את זה למטרות אחרות (בעיקר הצדקת הכיבוש) אבל יש פה תהליך שהוא מאד מסוכן לדעתי של פירוק הניצרה הדי עדינה שהיהדות שמה על ציווי מלחמות הקודש שלה. וזה לא סתם, הוראות אלו נכתבו בדם, נהרות של דם. לא מטאפוריים, מילוליים, תקרא את יוספוס פלביוס או קסיוס דיו, משחקי הכס זה דובוני איכפת לי לעומת מה שהלך שם.
ולא צריך ללכת אפילו אחורה בזמן, הבסיס הרעיוני של המחתרת היהודית וכהנא מגיע בדיוק מאותו מקומות, זה משחק באש.

נ.ב.
זה לא לגמרי קשור, אבל היהדות הרבנית כן הצליחה לזוז מדברים שכתובים בתורה בעזרת התורה שבעל פה, אבל זה לא ממש קריטי לנקודה שאני מעלה פה ואני לא רוצה להכנס למלחמת דת עם אופיסר פה באשכול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 453 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 16  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: