גיא האדום כתב:
שיקאגו כתב:
גיא האדום כתב:
KingAlpaca כתב:
גיא, מה הסיבה לחולשה האדירה?
פציעה?
לא ברור. לנדאל יש פציעה טורדנית בגב שמקשה עליו כבר חודשים בעיקר בסרבים אבל היום זה נראה הרבה יותר גרוע מזה ולא רק בסרבים. הוא גם ללא ספק עייף מעונת החימר. בתחילת המשחק חשבתי שזה סתם משחק חלש אבל אני לא זוכר את נדאל כל כך נטול אנרגיה במערכה שלישית בטורניר GS ולכן גם אני חושד שיש מצב שמשהו לא תקין אצלו.
הלוואי וההגרלה הייתה אחרת והבחור שהדיח אותו היום היה מקבל בסיבוב הבא שחקן קו אחורי טוב כמו נולה או מארי או אפילו סטאן. כולם היו רואים את האונס.
זו השנה השלישית ברציפות שנדאל עף בסיבוב מוקדם מול שחקנים שנעים בין בינונים לחלשים.
בשנה שעברה נדאל עף בסיבוב הראשון באחת העונות היותר מדהימות. חודש לאחר מכן הוא לקח את הUS OPEN. זו הייתה עונה שנדאל הגיש בה מעולה והיה כמעט בלתי מנוצח.
מכוון שנדאל ניחן ביכולות אופטימליות לשחק על חימר הוא בהכרח חייב לשלם מחיר כלשהו על סוגי משטח מהירים יותר. בנוסף לכך, לשחקנים עם ביג סרב יש סיכוי הרבה יותר טוב לנצח, וזה לא מקרי שאלה בדיוק השחקנים שהדיחו אותו בשנים האחרונות.
הסמיכות בין סיום עונת החימר לבין ווימבלדון והיעדרם של עוד טורנירי הכנה הוא גם גורם שמשפיע המון.
בעבר ההסבר היה שההסתגלות והמעבר מהחימר קשים ולכן הוא משחק רע במשחק או שניים הראשונים אבל הוא משתפר ממשחק למשחק. זה הרי טורניר שהוא הגיע לגמר אליו המון פעמים (5?) וניצח פעמיים. כאן מדובר על השבוע השני. היו לו כמה וכמה משחקים להסתגל. בשבוע השני של וימבלדון אני לא בטוח שהוא אי פעם הפסיד לפני הגמר.
השחקנים שהדיחו את נדאל בשנים האחרונות הם דווקא לא מגישים מי יודע כמה. רוסול הוא מגיש סביר. הבלגי שהדיח אותו בשנה שעברה הוא שום וכלום. ראוניץ' מעולם לא ניצח את נדאל. כנ"ל איזנר. כנ"ל קוין אנדרסון ויאנוביץ'. גם הסרב של פדרר לא יכול לעשות לנדאל יותר מידי נזק. לנדאל דווקא אין יותר מידי בעייה להסתדר עם מגישים גדולים, בעיקר לא בGS, ששם אף אחד מהם לא יכול להתמודד איתו פיזית. אתמול הוא פשוט נראה נטול כוחות.
נדאל גם אף פעם לא עף בסיבוב הראשון או השני, זה די ברור שמשהו השתנה בשנים האחרונות. לדעתי מדובר בקשיים שהעצימו, אבל בבסיסם הקשיים נותרו אותם הקשיים. הסמיכות שבין הGSים, העדר טורנירי הכנה, ומשטח מהיר יותר.
נדאל עף ב2012 על ידי רוסול, אותו רוסול ששיחק נגדו גם השנה. רוסול מגיש טוב מאוד וגם השנה, אם ראית את המשחק, נדאל התקשה בנקודות בהם הסרב הראשון של הצ'כי נכנס.
השנה הוא עף מול שחקן שבלי הסרבים שלו יש מצב טוב שיכול להחליף מקצוע, נדאל היה ממש חסר אונים מול הסרבים שלו.
Eros Ramazzotti כתב:
גיא, יש לי תיאוריה לגבי נדאל שלשחקנים גבוהים הרבה יותר קל נגדו מאשר לנמוכים/ממוצעים, בגלל שהכדורים שהוא חובט קופצים גבוה מאוד. יש בזה משהו?
שחקנים גבוהים יכולים להסתדר טוב יותר עם כדורים שקופצים גבוה בלי עבודת רגליים רצינית אבל הם משלמים על זה מחיר בסבולת שלהם למאמצים מתמשכים במהירות שלהם ובזריזות.