אדום מטלי כתב:
el dudernio כתב:
רציתם בעלות אוהדים קיבלתם בעלות אוהדים.
אפסים שמחריבים את הקבוצה. לא רמון לא חג'ג' אף אחד.
עכשיו אם נשאר לכם קצת כבוד עצמי וטובת הפועל באמת חשובה לכם יותר מהאגו שלכם מחר התכנסו את כל בעלי המניות תבדקו מי מוכן לתת את האחוזים שלו בחינם למשקיע רציני ותצאו בהודעה ש 20 האחוזים של העמותה + ניתנים לכל משקיע בחינם. רק שיבוא.
ידידי,
לא תמיד אני מסכים עם דבריך, אבל לרוב אפשר לדון איתך בהגיון.
אוסף קישקושים כזה כמו שרשמת הפעם גורם לי להרהר מה קרה. מספר אפשרויות שעלו:
1. כשכתבת על זה היית תחת השפעת חומרים כלשהם.
2. מישהו פרץ לך ליוזר וכתב במקומך.
3. אתה במצב רוח טוב במיוחד ומנסה להתבדח.
רציתי להפסיק כאן, אבל בטח תבקש להיות עינייני. אז בלי להיכנס בכלל לעניין העמותה מלכתחילה:
א. השימוש במונח "משקיע" הוא לא רלוונטי. אף אחד לא משקיע בקבוצת כדורגל. קבוצת כדוגל היא לא נכס מניב, ולא נכס שעולה ערכו כך שאפשר למכור ברווח. אלא אם אתה גנב, אתה לא "משקיע" בקבוצת כדורגל.
ב. איזה סוג אדם ירצה לדעתך לקבל בחינם, 20% מהמועדון? מה זה יתן לו? אתה רוצה לקבל עכשיו 20% מבעלות על הפועל תל אביב?
ג. ונניח יימצא מישהו כזה - מה אדם עם 20% בעלות על המועדון יכול לעשות? הוא יכול להטיל וטו על מכירת דמארי? הוא יכול לפטר את אסי דומב?
במה ההצעה הזו מקדמת את המועדון?
כאמור, זה רק על ההצעה הנוכחית שלך, בלי להיכנס בכלל לשטות של הטלת להטיל את האשמה במצב הנוכחי על העמותה, או כל ענין האגו והכבוד העצמי.
ראשית אסביר את הבסיס לטענותי.
מבחינתי מודל העמותה נועד לכישלון כי על מנת לעמוד ברף הציפיות של הפועל אנחנו צריכים הכנסות של כ 40 מליון כל שנה מינימום (כולל כסף מהמעלים) מאחר ועל מנת שזה יקרה הבעלים אמורים להביא 15 מליון כל שנה מהבית. והעמותה גם בחזון האופטימלי לא תוכל להביא יותר מ 2 מליון (10,000 איש שנותנים 200 שקל בנוסף למנויי), ייווצר מצב שהעמותה אמורה להגביל עשיה של אנשים שמכניסים את הכסף הגדול, דבר כזה לטעמי לא יכול לקרות אלא אם. והאם הוא שהולכים מראש ביחד עם בעל הון שיכול להחזיק את הקבוצה לבד והעמותה היא "רק" שותף למרעית עין, אז הוא יכול להחליט שהוא נותן לעמותה 20% והכסף מהעמותה לא באמת מהווה גב למשהו אלא הוא סימבולי בלבד. מאחר והמתווה שאליו הלכו מהתחלה הוא לא כזה, כל רעיון העמותה דינו היה כישלון, על אחת כמה וכמה כאשר מי ששילב איתה ידיים לקניית הקבוצה הוא "רמון". במצב הזה אמרתי כבר בעבר, שחובה היה להישאר עם טביב ולהפעיל לחצים למכירת הקבוצה, אז נכון הייתה עונה 2 קשות אבל בסופו של דבר, טביב אחרי שהיה מוציא את הכסף מהקבוצה היה מעביר אותה לאדם אחד, תמורת כמה מליונים נוספים אבל אז היינו חופשיים בניגוד לעכשיו.
שנית,
המטרה של העמותה נכון לכרגע היא הצלת הקבוצה, מאחר והדרך לעשות את זה היא אחת, מציאת רוכש, אני חושב שאם אתה אומר בצורה גלויה שעכשיו יש לך 20 + אחוז מהקבוצה חינם אז זה מוזיל את העלויות של הקניה, ואני מאוד מקווה שצבאן ושאר בעלי המנויות יעטרו לבקשת העמותה וזה יהיה 40 אחוז ולא 20, הצעד הזה לדעתי יכול רק לקדם את המכירה, שכרגע לא מתקדמת לשום דבר, ואיתה גם עתיד הקבוצה.