גיא האדום כתב:
its-sick כתב:
הפועל כתב:
לא יודע אם חוקי, לא חוקי. פעיל ציבור שמביע דעות שנויות במחלוקת לא יכול לצפות שלא ייתקל גם בתגובות זועמות.
זה חלק מהעסק, ומי שלא מתאים לו "שייצא מהמטבח" כמו שאומרים
אני לא חושב שפעילות פוליטית חייבת לזלוג לכל דבר בחיים. כי אז רק מזוכיסטים יהיו מעורבים פוליטית.
גם אם אני מאמין בערכים שלא מקובלים על רוב החברה, עדיין זכותי לשבת במסעדה בשקט.
בחברה שקצת יותר קרובה לאידיאל שלי, אדם יוכל להביע דיעות לא מקובלות בפומבי בלי שזה יהרוס לו את כל מרקם החיים.
אכן.
אם בעל המקום גרש אותה זה מאוד מאוד בעייתי וזה באמת שקול לסרוב לשרת מתנחלים או ימנים או שמאלנים.
לאנשים יש זכויות לשרת את מי שהם רוצים במקום הפרטי שלהם. מותר לי להחליט שאני מזמין לארוחת ערב בבית שלי רק ערבים ג'ינג'ים חובשי כיפה. מסעדה היא בבעלות פרטית אבל היא לא מקום פרטי ולכן היא לא יכולה לסרב לשרת אנשים בגלל הדעות הפוליטיות שלהם.
שוב אני לא מדבר על מה "נכון" מבחינה" חוקית. מבחינה חוקית סביר להניח שאין לו שום זכות לעשות לה כלום.
אני אומר דבר פשוט, שקצת מצחיק בעיניי שפעילים פוליטיים (לא רק זועבי, זה באופן כללי בישראל) שמקדמים כל חייהם בצורה פרובוקטיבית אג'נדה שהיא לחלוטין מחוץ לקונצנזוס, לא יכולים באמת לצפות שאנשים יתייחסו אליהם בשיוויון נפש.
יש מחיר מסוים לאורח חיים שכזה. גם מחיר חברתי. זה לא כיף, אבל זה חלק מהעסק.
כשאתה מנסה לשנות, "מנער את הסירה", ועוד עם פרובוקציות ומעשים קיצוניים יחסית למיניהם, אתה חי מתשומת לב של אנשים שאתה מנער את עולמם. אתה לא יכול לצפות שבתגובה תקבל רק חיבוקים. זה קצת ילדותי בעיניי.